|
Sobol, myślę, że powinieneś wyhodować sobie nieco grubszą skórę ;) To jest internet, tutaj każdy jest najmądrzejszy a jak tylko zobaczy coś, co mu się nie podoba, to zrobi wszystko by ci dogryźć jak najboleśniej. Trzeba się przyzwyczaić, niektórzy po prostu mają potrzebę wylewania złośliwości w necie (ciekawe czy w realu też są tacy śmiali, jak mówi jakieś przysłowie - "łatwo jest być odważnym gdy się siedzi za grubymi murami") i tyle. Nie ma co prosić o kasowanie konta, ani wdawać w niepotrzebne sprzeczki - takich osób nie przekonasz i nie przemówisz im do rozsądku, bo... no bo oni są najmądrzejsi przecież i wiedzą najlepiej ;)
A teraz druga sprawa - jakość zdjęć jest ważna, nie ma co ukrywać. Chcesz coś pokazać, to zawsze staraj się pokazywać dobre fotki. Nie wnikam w sprzęt - każdy ma jaki ma (mój aparat też już pozostawia wiele do życzenia, ale działa i swoje robi) ale zawsze można spróbować poeksperymentować z oświetleniem, ustawieniami, nawet zrobić kilka pod rząd i wybrać najlepsze. Choćby najlepszy fant na słabym zdjęciu prezentuje się... słabo.
No i na koniec fanty - nie mam zamiaru nikomu zabraniać publikowania zdjęć albo mówić co mają pokazywać a czego nie (są tu tacy, co mają swoje jedynie słuszne poglądy w tej kwestii i najchętniej by rozstawiali wszystkich po kątach). Moje fanty, w porównaniu do tego co pokazują bardziej doświadczeni koledzy, są dość przeciętne. A mimo to od czasu do czasu sam coś wrzucę, mimo że wiem, że zachwytu nie wywołają. Liczy się to, że sam jesteś zadowolony. Z drugiej jednak strony warto zastanowić się, czy to co chcesz pokazać jest warte pokazania - czy sam chciałbyś takie obiekty oglądać. Mi osobiście w ogóle nie przeszkadza to, co wrzuciłeś. Każdy miał swoje początki i wie jak było ;) Jako że uwielbiam monetki - możesz dla mnie wrzucać wszystkie jakie znajdziesz (no, poza PRLem, to byłaby przesada ;) ), choćby i najbardziej popularne kopiejki czy fenigi. A że z czasem zaczną wyskakiwać - to pewne.
Więc - nie przejmuj się, postaraj się być bardziej "twardy", popracuj nad jakością zdjęć (może znajomi mają lepsze aparaty?) i powodzenia w polu!
|