Teraz jest piątek, 23 stycznia 2026, 11:08

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Znajdki z terenu starego kościoła
PostNapisane: poniedziałek, 24 marca 2014, 22:55 
Major
Major

uważam że :1 , i może być tego więcej nawet dużo więcej
Pozdrawiam Skibens

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 24 marca 2014, 23:04 
Podporucznik
Podporucznik

będzie:) bo kopacze przenoszą się na drugą stronę terenu:)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 24 marca 2014, 23:11 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

bohun-63 napisał(a):
skilos napisał(a):
to sukienki za dużo nie zgubiły :)

Mój kolega mieszka obok banku, jeszcze pieniędzy nie znalazł.

a ja mieszkam kolo mleczarni i nie znalazlem mleka , ogarniaj toche bohun bo pomysle ze faktycznie po nicku chlop :P

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 24 marca 2014, 23:38 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Jak zaczynałem to sie modlilem o pierwsza monetke a jesli chodzi o te fanciory to sa fajne czasem po całym dniu nic nie trafiam ale to nie o to chyba chodzi zeby zaraz bursztynowa komnate wykopac

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 24 marca 2014, 23:55 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

needao napisał(a):
Można zrozumieć:) Kazdy jest specjalistą w swoim zakresie:) Posty fishera sledze dłuższy czas:) widzę, ze jest specem od elektroniki, Galienus identyfikuje monety na zawołanie a Niechcic...no właśnie:) Wprowadza zamęt i kolekcjonuje żółte kartoniki:)

Kolego needao, Koło Kościoła, jakby znaleźć 2 szóstaczki 2 trzygroszówki z 10 Krzyżyków i medalików toby było coś, a tu mizernota jak u mnie z pod Kościółka. Zamentu nie wprowadzam tylko komentuje to co inni dali do komentowania, nie będe słodził i ściemniał jak Ty ponieważ jestem prawdomówny i nie ironizuję. Jak chcesz to sobie tikaj- A ti ti ti , ooo jakie fajne fanty, niuńki itp. a jak ktoś następnym razem pokaże 3 złote dukaty to będziesz musiał się zpuśc.ć, a ja go wtedy szczerze pochwalę. na razie masz kiepsko. A co do żółtych kartek - to cóż - też dla ludzi, lepiej dostać na jakimś forum niż w realnym życiu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 25 marca 2014, 00:05 
Pułkownik
Pułkownik

Niechcic napisał(a):
needao napisał(a):
Można zrozumieć:) Kazdy jest specjalistą w swoim zakresie:) Posty fishera sledze dłuższy czas:) widzę, ze jest specem od elektroniki, Galienus identyfikuje monety na zawołanie a Niechcic...no właśnie:) Wprowadza zamęt i kolekcjonuje żółte kartoniki:)

Kolego needao, Koło Kościoła, jakby znaleźć 2 szóstaczki 2 trzygroszówki z 10 Krzyżyków i medalików toby było coś, a tu mizernota jak u mnie z pod Kościółka. Zamentu nie wprowadzam tylko komentuje to co inni dali do komentowania, nie będe słodził jak Ty ponieważ jestem prawdomówny i nie ironizuję. Jak chcesz to sobie tikaj- A ti ti ti , ooo jakie fajne fanty, niuńki itp. a jak chłopak następnym razem pokaże 3 złote dukaty to będziesz musiał się zpuśc.ć, a ja go wtedy szczerze pochwalę. na razie jest kiepsko. A co do żółtych kartek - to cóż - też dla ludzi, lepiej dostać na jakimś forum niż w realnym życiu.

Nie analizowałem innych postów Niechcica, nie wiem czy wprowadza zamęt. Ale tu napisał prawdę. Przecież jeśli z tego (TAKIEGO) miejsca wyszły tylko te przedmioty, które są na zdjęciu - to faktycznie, jak na razie nie ma na czym oka zawiesić. Bywają różne gorsze i lepsze wyjazdy. Sam wielokrotnie znalazłem mniej niż kolega needao, ale na zdjęciach jest tylko krowi kolczyk, parę guzików, popękanych blaszek i monet w stanach agonalnych.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 25 marca 2014, 00:37 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Dokładnie nie ma się co zachwycać prawie wszystko w stanie tak zwanych zwłok :1 jak na okolice kościoła to niezbyt wiele tego wyszło. Chyba że kolega " needao " posprzątał to co zostawili inni przed nim. A kolejna sprawa kolego needao to niepotrzebnie fochy strzelasz bo każdy napisał to co myśli i chyba w tym rzecz. Choć może ty lubisz same komplementy?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 25 marca 2014, 01:41 
Generał Broni
Generał Broni

A w którym miejscu Needao strzelił focha, bo ja widzę, że przyjął dogryzki z humorem ? Miał ochotę od kilku lat zobaczyć, co jest koło kościoła i zobaczył. Zobaczy jeszcze z drugiej strony i spełni się jego zachcianka. Czyli warto i to bardzo. A co znalazł to jego :ups:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 25 marca 2014, 07:35 
Podporucznik
Podporucznik

Kolego needao, Koło Kościoła, jakby znaleźć 2 szóstaczki 2 trzygroszówki z 10 Krzyżyków i medalików toby było coś, a tu mizernota jak u mnie z pod Kościółka. Zamentu nie wprowadzam tylko komentuje to co inni dali do komentowania, nie będe słodził i ściemniał jak Ty ponieważ jestem prawdomówny i nie ironizuję. Jak chcesz to sobie tikaj- A ti ti ti , ooo jakie fajne fanty, niuńki itp. a jak ktoś następnym razem pokaże 3 złote dukaty to będziesz musiał się zpuśc.ć, a ja go wtedy szczerze pochwalę. na razie masz kiepsko. A co do żółtych kartek - to cóż - też dla ludzi, lepiej dostać na jakimś forum niż w realnym życiu.[/quote]

Tak tylko spojrzałem na Twoje posty:) chciałbym się dopatrzeć czegoś pozytywnego ale po prostu sie nie da. Drwisz i kpisz ze wszystkich. Pokaż coś swojego, doradź fachowo, wspieraj młode talenty bo póki co trolujesz na forum. Będę Ci kibicował w zbieraniu żółtych kartek. Mam nadzieję, że szybko nabędzisz komplet i się pożegnamy. W tym miejscu ucinam dyskusję.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 25 marca 2014, 08:28 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Skoro tytuł watku jest tak gorący,to nadzieje sa wielkie,ale rzeczywiście szczerze mówiąc te fanty sa niezbyt że tak powiem spektakularne,aczkolwiek to dobrze bo wtedy jest ten kontrast na forum,zresztą równie dobrze mogły tam wyjść złote dukaty no i wtedy byłaby jazda :D na tym to polega ze nigdy nie wiadomo,podejrzewam że z tej drugiej strony kościoła moze wyjsc coś niespodziawanie dobrego.Co by nie mówic każda fota jakiegokolwiek znaleziska wzbogaca forum czyli pozytywnie:)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 25 marca 2014, 15:40 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

skilos napisał(a):
bohun-63 napisał(a):
skilos napisał(a):
to sukienki za dużo nie zgubiły :)

Mój kolega mieszka obok banku, jeszcze pieniędzy nie znalazł.

a ja mieszkam kolo mleczarni i nie znalazlem mleka , ogarniaj toche bohun bo pomysle ze faktycznie po nicku chlop :P

Chciałem tymi słowami wyrazić że nie zawsze znajdujemy fanty jakich możemy spodziewać się po miejscówce.
Jestem bardzo zdziwiony że obserwatorzy forum są bardziej zawiedzeni fantami znalezionymi pod byłym kościołem niż sam kolega który je znalazł.
Kolego SKILOS myślałem że sobie rozwiniesz moje zdanie i po prostu wyczytasz więcej.
Co do CHŁOPA ; to jestem ze wsi i wcale się tego nie wstydzę , bo dzięki chłopom możesz zbierać fanty, miastowi na pewno ich tam nie zanieśli.

Jeśli kogoś uraziłem to przepraszam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 25 marca 2014, 17:26 

Glowa baranka szczegolnie ciekawa(fot264)wyglada na bardzo stara.Mam nadzieje ze jeszcze troche tych skarbow uratujesz.Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 22 lutego 2015, 00:02 
Porucznik
Porucznik

Przepraszam że odgrzeję starego kotleta, ale ten krowi kolczyk na tym zdjęciu, pierwszy w ostatnim rzędzie, to przedwojenny czy już PRL? Pytam bo ostatnio znalazłem kilkadziesiąt takich na terenie starego dworku, gdzie jednak po wojnie był PGR.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 22 lutego 2015, 00:11 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

PRL.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 22 lutego 2015, 00:14 
Porucznik
Porucznik

Dzięki.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]