Teraz jest piątek, 16 stycznia 2026, 22:13

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: 2 wypady z nowiutkim ace 350
PostNapisane: czwartek, 8 stycznia 2015, 10:46 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Panowie, jak jest dobra miejscówka to i kanarek daje radę, miałem i mam nadal jako zapasowy, choć teraz chodzę z euro ace garrett , to kanarkiem bardzo dużo moniaków wyjąłem. Dla początkujących jest to uważam dobry sprzęt, tak więc myślę, że miejscówka to 80% sukcesu a reszta to sprzęt

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 8 stycznia 2015, 11:11 
Pułkownik
Pułkownik

Dokładnie tak jak piszesz Kolego, podstawa to miejscówka - z pustyni to i najlepszym sprzętem nie natrzepiesz fantów a na dobrej miejscówce i kanarek da radę ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 8 stycznia 2015, 11:43 
Podpułkownik
Podpułkownik

jak ziemia pusta to i georadarem nic nie wskurasz , na dobrej ziemi i kanarek da rade oczywiscie tylko że wiedzac ze kupuje 350 schodzilem jeden odcinek pola i 150 nie była wstanie tam już nic wyłapać pusto było jak wszedlem z 350 na ten odcinek wyciagnłem więcej z tego pola niż 150 a wydawać sie mogło że juz praktycznie nic tam nie bedzie, każdy ma swoją opinie i ja szanuje, ale pisząc tak sugerujecie ludziom ze po co euroace jak kanarek zwykły tez da rade a tu różnica jest ogromna i zauważalna już od samego początku

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 8 stycznia 2015, 12:04 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Sprzęt sprzętem 90 procent zasługi zawsze przypada dla operatora ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 8 stycznia 2015, 12:16 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Kolego nikt Ci nie zarzuca tego, że zmieniłeś wykrywacz na lepszy, bo większość z nas zmienia. Lecz Ty napisałeś, że wszyscy którzy chodzą z kanarkiem niech zmienią. Znam ludzi którzy już tak się przyzwyczaili do kanarków, że za nic nie przejdą na lepszy w naszym mniemaniu. Owszem ja również chodziłem z moim euro ace po polach, gdzie wcześniej z kanarkiem latałem i efekty są znaczne, ale i prawda też taka, że z kanarkiem znalazłem powiedzmy 15 fantów, i po nim na tym samym polu z euro ace już tylko 3-4 fanty. Nie jest tak, że nowym sprzętem po kanarku wyjmiesz zaraz dwa razy więcej. Po za tym nie ma co się przekomarzać, każdy z nas chodzi z tym na co go stać. Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 8 stycznia 2015, 13:20 
Podpułkownik
Podpułkownik

broń boże, każdy ma prawo do swojej opini i ja wyraziłem swoją,moje spostrzezenia po tych kilku razach jest takie jak wyżej, nikogo nie zmuszam nikomu nie każe, a jeśli moje sugestie kogoś przekonają i bedzie zadowolony to się bedę cieszyć , a ci co nie chca zmienić moje zdanie maja gdzieś i tak nie zmienia wiec nie rozumiem problemu, tu i tak do każdego wątku zawsze są za i przeciw. Co do wyciągania fantów wypowiedziałem sie na przykladzie boratynek bo z nimi zauważyłem tak znaczną różnice. napisał bym na odwrót że rożnica mała itd , posypała by sie lawina komentarzy że nie mam racji itd wszytskim nie dogodzisz i nie mam takiego zamiaru
:)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 8 stycznia 2015, 14:15 
Pułkownik
Pułkownik

Co do boratynek mam podobne spostrzeżenia - na moim najbardziej fantonośnym polu, gdzie kanarkiem przez 2 sezony wykopałem może z 12-15 sztuk, z euroace w półtorej godziny wyjąłem 9 sztuk, pomimo, że pole przechodzone wzdłuż i wszerz kilkanaście razy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 8 stycznia 2015, 14:16 
Generał Broni
Generał Broni

Trzeba wziąć mała poprawkę kiedy się chodzi po polu czasami można poprawić zimą te samą miejscówkę tym samym sprzętem i coś może jeszcze wyjść.Wydaje mi się że zimą zasięg detektora jest większy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 8 stycznia 2015, 17:12 
Generał Brygady
Generał Brygady

Na świeżo zaoranym polu zawsze zasięg jest mniejszy niż na takim co się już uleży. Tak więc pole przechodzone pod każdym kontem np w sierpniu można jeszcze spróbować poprawić w marcu. ;)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]