Teraz jest wtorek, 13 stycznia 2026, 12:45

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Dzisiejsza mizeria
PostNapisane: czwartek, 18 grudnia 2014, 10:32 
Porucznik
Porucznik

Pewnie chodziło o Pokłosie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 18 grudnia 2014, 13:30 
Podpułkownik
Podpułkownik

nie znam filmów ktore szkaluja nasz naród,szmatławe kłamliwe gówniane filmy dla mnie nie istnieją więc dalej nie wiem o jaki film chodzi :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 23 grudnia 2014, 22:13 
Sierżant
Sierżant

Wolyniak napisał(a):
Od 25 lat mieszkam w Katalonii. W tutejszej TV o tematach koszernych mowi sie ...gora raz na kilka lat... A w niby naszej TV ten temat jest poruszany kilka razy na tydzien, na wielu "publicznych" kanalach.
Wszystkie media "wychwalaly" antypolski film "Sasiedzi"... a teraz film "Ida" dostal wszelkie europejskie "glorie"... poniewaz przyszla zakonnica... dowiedziala sie, ze jest zydowka... a jej matka byla ubeckim oficerem... i poszukujac jej... zakonnica sie dowiaduje... ze jej rodzicow "zamordowali" Polacy...
Wszystkie rezimowe media sa "zachwycone" tym "sukcesem"... a mi jest jakos nie w smak... jak mi i moim rodakom sie pluje w twarz...
.

No cóż jak dla mnie to rodakom pluli w twarz: niebiescy policjanci, volksdeutshe, szmalcownicy, ci co wydawali sąsiadów (czy polaków czy żydów). Wiem także co robił wermaht, armia czerwona, upa, gwardia hlinki i jeszcze kilka "szacownych organizacji". Ponadto gardzę funkcjonariuszami UB (żydami, sowietami i polakami).
Ale wybacz twoja wypowiedź przypomina mi politykę Rosji - na słowo Katyń odpowiedź Bereza Kartuska i opowieść o zwracaniu wolności innym państwom.
Media reżimowe no tak, tylko do dziś nie rozumiem jakim cudem ta opozycja nadal nie zeszła do podziemia. I jeszcze propos reżimów: Hiszpania (nawet Katalonia) będąc "sztandarem wolności" nie osiedlił bym się w państwie które się nie rozliczyło z czasami Franco; ale cóż dobrze ze nim nie jestem.

Wszystkich którzy poczuli się urażeni moją wypowiedzią niestety nie przepraszam. Przeprosić mogę jedynie autora wątku za zaśmiecanie mu tematu przekonaniami czego jednak nie zainicjowałem. Nawiasem życzę bogatszych dołków (sam często kopię mniej od Ciebie) i wytrwałości :1

Jeśli moderatorzy uznają że przekroczyłem granicę, oczywiście poddaje się ich werdyktowi

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]