Teraz jest wtorek, 21 kwietnia 2026, 22:59

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Krótki spacerek
PostNapisane: niedziela, 8 grudnia 2013, 19:12 
Podporucznik
Podporucznik

Z racji pogody średnio sprzyjającej (monetki ziemi ciężko wyrwać) parę godzinek zaliczone i zapytanie o to coś z 4 i 5 foto czy to grzechotka, na górze widać pozostałości zdobienia.
ps. Pozdrowienia dla miłych panów :cop którzy to mnie dzisiaj spisali jak z pola schodziłem :D a może akurat forum przeglądają :lol:

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Krótki spacerek
PostNapisane: niedziela, 8 grudnia 2013, 19:29 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Czemu Cię spisali ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 8 grudnia 2013, 19:35 
Podporucznik
Podporucznik

magik5111 napisał(a):
Czemu Cię spisali ?

Z ciekawości co robiłem o 7:00 rano na środku pola :D zapytać zawołali, a jak już zawołali to i przy okazji wylegitymowali.
A później było 100 pytań do na temat sprzętu itp., wszystko odbyło się pokojowo i przyjaźnie choć na początku miałem pełne porty... :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 8 grudnia 2013, 19:47 
Pułkownik
Pułkownik

Lokalizacja: لا تخافوا من الظلال. وهي تشهد على حقيقة أنه في مكان ما هناك ضوءلا تخافوا من الظلال. وهي تشهد على حق.
Scorpion_83 napisał(a):
magik5111 napisał(a):
Czemu Cię spisali ?

Z ciekawości co robiłem o 7:00 rano na środku pola :D zapytać zawołali, a jak już zawołali to i przy okazji wylegitymowali.
A później było 100 pytań do na temat sprzętu itp., wszystko odbyło się pokojowo i przyjaźnie choć na początku miałem pełne porty... :1

Może chcieli wypytać o sprzęt jaki kupić dla siebie :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 9 grudnia 2013, 15:07 
Plutonowy
Plutonowy

Scorpion_83 napisał(a):
magik5111 napisał(a):
Czemu Cię spisali ?

Dobrze ze mnie tą razą nie bylo :-P

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 9 grudnia 2013, 15:16 
Złosliwy Nieludzki Doktor

wroprox napisał(a):

Poszło by w majty tzn. rzadzizna w majtach?? :lol:

też dawno temu tak miałem, jak panowie podjechali ale oni byli zainteresowani sprzętem i chciali koniecznie pokazać gdzie zakopano Żydów rozstrzelanych w czasie okupacji ..... nie skorzystałem ale rozmowa była miła :-)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 9 grudnia 2013, 16:24 
Podpułkownik
Podpułkownik

Jak już tak opisujemy spotkania to moje: Godzina 5.30 rano (lato) polna droga podjeżdża patrol i się pytają czy to mój samochód tam dalej stoi. Krótka rozmowa co teraz robię i zeszło na to z którego miejsca jest fajny widok (panorama) na Szczecin. Pytali się jeszcze tylko czy nie handluję rzeczami w internecie. Pożegnaliśmy się miło. Po mniej więcej tygodniu też tak rano jadę drogą w terenie zabudowanym (ale bez przesady) tak około 70 km/h i widzę patrol na mnie macha. Podjeżdżam otwieram okno a :cop mówi: a to pan poszukiwacz i jechałem dalej. :8) Czyli nie jest tak źle.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 9 grudnia 2013, 16:48 
Podporucznik
Podporucznik

petromin36 napisał(a):
Jak już tak opisujemy spotkania to moje: Godzina 5.30 rano (lato) polna droga podjeżdża patrol i się pytają czy to mój samochód tam dalej stoi. Krótka rozmowa co teraz robię i zeszło na to z którego miejsca jest fajny widok (panorama) na Szczecin. Pytali się jeszcze tylko czy nie handluję rzeczami w internecie. Pożegnaliśmy się miło. Po mniej więcej tygodniu też tak rano jadę drogą w terenie zabudowanym (ale bez przesady) tak około 70 km/h i widzę patrol na mnie macha. Podjeżdżam otwieram okno a :cop mówi: a to pan poszukiwacz i jechałem dalej. :8) Czyli nie jest tak źle.

Dokładnie, po pierwszym razie człowiek zaczyna inaczej myśleć (bardziej pozytywnie), ale pamiętajcie że zawsze trzeba być czujnym :1
Więc jaki z tego wniosek? Że nie taki diabeł straszny jak go malują :usta

Pozdrawiam wszystkich ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 9 grudnia 2013, 17:08 
Generał Brygady
Generał Brygady

...no wszystko fajnie tylko jak kiedyś podjadą z zawiadomienia to może i miło tylko zaproszą do siebie...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 9 grudnia 2013, 17:15 
Podporucznik
Podporucznik

piątek13stego napisał(a):
...no wszystko fajnie tylko jak kiedyś podjadą z zawiadomienia to może i miło tylko zaproszą do siebie...

Dlatego napisałem że zawsze trzeba czujnym być :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 9 grudnia 2013, 22:00 
Major
Major

Scorpion_83 napisał(a):
Z racji pogody średnio sprzyjającej (monetki ziemi ciężko wyrwać) parę godzinek zaliczone i zapytanie o to coś z 4 i 5 foto czy to grzechotka, na górze widać pozostałości zdobienia.
ps. Pozdrowienia dla miłych panów :cop którzy to mnie dzisiaj spisali jak z pola schodziłem :D a może akurat forum przeglądają :lol:

Ostatnio trafił mi się podobny guziczek i identyczna grzechotka. Swoje podniosłeś we wro? Niezła historia z niebieskimi;-)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 11 grudnia 2013, 02:30 
Podporucznik
Podporucznik

Guziczek :1 ja dziś odwiedziłem ołowiane pole późnym wieczorem ale jak się okazało nie tylko ołowiem sypnęło i może kol. Ryś pokaże co jeszcze dało :luv

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 11 grudnia 2013, 12:02 
Sierżant
Sierżant

PREM napisał(a):
wroprox napisał(a):

Poszło by w majty tzn. rzadzizna w majtach?? :lol:

też dawno temu tak miałem, jak panowie podjechali ale oni byli zainteresowani sprzętem i chciali koniecznie pokazać gdzie zakopano Żydów rozstrzelanych w czasie okupacji ..... nie skorzystałem ale rozmowa była miła :-)

Policjanci? No to roztropnie zrobiles ze nie okazales zainteresowania bo cie podpuszczali ... Poza tym co za idiotyczny pomysł, co można znaleźć wśród kości Żydów rozstrzelanych przez nazistów? No chyba nie złote zęby

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 11 grudnia 2013, 12:09 
Generał Broni
Generał Broni

Chyba demonizujesz :) Podpuszczali ? Chyba nie zaplanowali akcji wcześniej :)Zachowali się normalnie jak inni spotkani ludzie. Zawsze ktoś coś podpowiada a tu panie czołg utopiony, tu tamto. Po prostu wskazali miejsce gdzie coś się działo. jaki sens ma podpuszczanie na miejsce gdzie podobno coś kiedyś się działo ? Nie wypuszczali go na cmentarz ani archeo. 90% :cop z ulicy nie ma pojęcia o dwuznaczności przepisów. A a"akcje" zazwyczaj są z zawiadomienia życzliwych i dotyczą ewentualnych "fantów". Sprawdź na forum ilu z nas poniosło karę za "szukanie"... Tak więc nie taki :666 straszny...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 11 grudnia 2013, 15:31 
Złosliwy Nieludzki Doktor

Raczej nikt mnie nie podpuszczał, życzliwe chłopaki w niebieskich mundurach, raczej zainteresowani sprzętem, no ale było to lat temu 10-11 więc nawet sprzed uchwalenia tej wspaniałej ustawy ;) Miejscowość malutka, na wschodzie kraju, w zasadzie wtedy kopacze bardziej bali się chyba napotkania kłusownika niż policjanta. Ot zobaczyli i chcieli być ,,pomocni" Jako, że w naszym społeczeństwie mimo wszystko określenie ,,żydowski" jest zabarwione pejoratywnie, to i prosty człowiek może nie zrozumieć, że bez względu na wyznanie, naruszanie miejsc pochówku w celach jw. jest niedopuszczalne. No ale gdzieniegdzie się to zdarza, bo wielokrotnie takie propozycje kiedyś padały. Tak się przyjęło, że jak Żyd to musiał mieć złoto, jak nie złote zęby to może połykał złote rublówki (takie opowieści nie są pozbawione ziarna prawdy, bo literatura o tym pisze) stąd jak miejsce pochówku to i pewnie jakieś złoto. Podobnie rzecz miała się z mogiłami niemieckimi, gdzie wielu ludzi uważało, że jak zabity Niemiec to pewnie z bronią, etc. a może i miał przy sobie zrabowane złoto? To ponury obraz sposobu pojmowania realiów historycznych bez nawet elementarnego poczucia jakiejkolwiek moralności. Bo nie mówimy przecież o przypadkowych odkryciach zwłok ludzkich ale celowym bezmyślnym akcie profanacyjnym, ale niektórzy, kopiący I WŚ chyba się z tym spotykają cały czas?

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]