|
Ponieważ był to mój pierwszy raz z wykrywaczem w Górach Izerskich, miejsce do poszukiwań było dość przypadkowe. Po około godzinie poszukiwań pod płaskim około pięćdziesięciokilogramowym kamieniem znalazłem widoczną na zdjęciach metalową skrzyneczkę, oczywiście pierwsza myśl ukryte kosztowności lub pieniądze, jednakże po podniesieniu okazało się że, jest to skorodowane pudełko po papierosach jakiejś manufaktury drezdeńskiej z kilkoma karteczkami ok 4x4cm, większość karteczek była niezapisana a na niektórych były napisane przekreślone cyfry np 535, nie mam pojęcia co to mogło oznaczać, czy jakieś oznaczenia leśniczych, czy tez może jakaś szpiegowska skrzynka kontaktowa, kilka metrów dalej znalazłem dwa medale niemieckie - krzyż żelazny 1939r - Medal za Kampanię Zimową na Wschodzie 1941/1942 oraz uszkodzona broszkę wraz z widocznymi koralikami czy ktoś ma pomysł co mogą oznaczać znalezione karteczki?
Mimo brzydkiej pogody i gryzących na potęgę meszek wypad uważam za bardzo udany :). Medale cieszą ponieważ, u mnie w województwie małopolskim nie udało mi się jeszcze takich znaleźć.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
|