Już kiedyś kilkakrotnie proponowałem by stworzyć osobny dział w tym kierunku, niestety nic z tego nie wyszło.
dv6000 napisał(a):
Witam. Nie chcę się narzucać, ale z forum korzystam praktycznie codziennie i widzę że nam się rozrasta zainteresowanie obrączkami gołębi pocztowych, rasowych jak też i ornitologicznymi i wszystkimi innymi :) Dla ułatwienia byłoby wprowadzenie nowego działu. Już to kiedyś napisałem, więc pójdę na łatwiznę (kopiuj --> wklej)
Może byłoby warto założyć osobny dział na temat obrączek ornitologicznych ? Tak myślałem że pewnie po jakimś czasie chodzenia z piszczałką się tego uzbiera i jakaś część ludzi się tym zainteresuje. To prawie nieśmiertelnik tylko że ptasi :) którego też można zidentyfikować na swój sposób. Z biegiem czasu na pewno znajdą się kolekcjonerzy ptasich obrączek. Forum by się poszerzyło o dodatkowy temat oraz co niektórzy ludzie pogłębili by wiedzę na temat identyfikacji jak i oznaczeń na obrączkach. Można byłoby też umieszczać oznaczenia z obrączek w osobnym przyklejonym temacie, w który bądź może zaglądali by hodowcy poszukujący swoich lotników. To tak z mojej strony post kierowany bardziej do modów. To oczywiście sugestia ale uważam że warta rozpatrzenia ponieważ patrzę na to z strony pomocnej innym jak i rozrostu forum :) Dzięki za uwagę !
Pozdrowienia ze Śląska :)
Kupiłem sobie na nie specjalnie pudełko oraz zrobiłem listę po identyfikacji :) Trafiły mi się też dwa Tipesy, obrączki elektroniczne.
Mam też takie obrączki których nie mogę zidentyfikować, podepnę pod temat może ktoś pomoże :)
[ img ]