Teraz jest niedziela, 27 lipca 2025, 12:37

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Zamienna cewka do Garretta 250 ,jakie są doświadczenia..
PostNapisane: czwartek, 1 września 2016, 18:02 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Będąc uczestnikiem złotu " V Spotkanie z historią w Ełku" na koniec imprezy zostałem szczęśliwym posiadaczem cewki "Discovery"fi- 30cm.w efekcie losowania upominków wśród uczestników złotu.Mając wykrywacza "Garrett 250 " szczęśliwie otrzymałem nadającą się do niego cewkę o nazwie " Discovery"Dopiero niedawno uporałem się aby spokojnie wypróbować i zobaczyć jakie posiada możliwości eksploatacyjne dla tej marki wykrywacza..Garrett 250 "Mimo wstępnych słabych efektów z powody nie właściwego zabrania się za temat,nastąpił przełom bo inne sprawy zostały w tyle,Co mogę z twierdzić : to że ten rodzaj cewki jest bardzo czułym narzędziem w szukaniu i w większości to zależeć od naszego słuchu bedą miały duże efekty.bo jeśli cewka jest o dużej czułości na zmiany promieniowania magnetyzmu ziemi to ilość sygnałów jest spora.A więc od naszego słuchu będzie zależało o efektach.Jeśli napiszę że 1 groszówkę prawie ciemną brązową,namierzyłem na głębokości 25 cm..to nie jest żadnym lukrowaniem.A chodziłem po terenie juz wielokrotnie prze zemnie już sprawdzonym.Dziękuje firmie "Mars-MD" Treasure Hunters za sponsorowanie nagrody dla uczestników złotu w Ełu .co szczęśliwym przypadkiem zostałem wylosowanym do otrzymania tej nagrody.

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]