Artur_2015 napisał(a):
Witam.
Ja jestem z Żor.Chodze czasami z 250-tka.Wydaje mi sie ze fajne tereny moga byc miedzy Gichtą a Palowicami,tam dawniej była stara wies, Wytrzensow sie nazywala, gdzie ludzie zyli i pracowali w 19 ,18 wieku i moze wczesniej,trudnili sie wypalaniem wegla drzewnego ,juz po niej sladu nie ma.W tamtej okolicy jest dawny trakt prowadzacy do Gliwic jest to jedna z odnóg szlaku bursztynowego.Z tego co wiem to tych wiosek w okolicy bylo chyba wiecej?Obawiam sie ze tereny moga przyc juz przetrzepane.
Jesli chodzi o monety najwiecej jest ich na polach ornych,tylko tam sie zle chodzi bo to tereny prywatne.
Czy zna ktos dokładny przebieg szlaku krolewskiego z zor w kierunku Krakowa????
Szanowny kolego.
Pisałem już wcześniej na forum, że w tych rejonach Straż Leśna jest bardzo rozdrażniona i jak widzi chłopa z wykrywką to zaraz się bezdyskusyjnie przyczepiają. Co do szlaku na jednym z forum jest dokladnie oznaczony pozwolę sobie wkleić linka
http://www.gliwiczanie.edl.pl/phpBB2/vi ... 7f179cc261Co do szukania na tym terenie ...dużo odpadów pohutniczych z odlewni żeliwa tak, że piszczałka szaleje, bliżej Żor i stawów gdzie było pobierane myto obecnie nadsypane jest z skały płonej tak, że tez wykrywacz lekko świruje. Jak jestes odważny i lubisz spotkania z Leśnymi Ludzikami....