Teraz jest czwartek, 18 września 2025, 21:37

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Poszukuję kolego co posiada Garretta 250 i do spraw.cewki...
PostNapisane: czwartek, 18 sierpnia 2016, 00:49 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Zostałem szczęśliwym. :1 .. posiadaczem cewki do Garretta 250 innego wytwórcy jako zamiennik fi-30 śred.i chciałbym przy wspólnym wypadzie w teren sprawdzić jej działanie i ewentualnie zalety.może ktoś zechce na wspólny wypad :? w okolice Szczecina lub inne propozycje..Pozdrawiam. :1 :1 :666

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Poszukuję kolego co posiada Garretta 250 i do spraw.cewk
PostNapisane: czwartek, 18 sierpnia 2016, 13:21 
Szeregowy
Szeregowy

Siema mam garretta 250 i jestem ze Szczecina napisz na pw

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 1 września 2016, 18:40 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

A więc sprawa sprawdzenia działania zamiennika w Garrecie 250 została wyjaśniona.Czyli parokrotnie wyprawiłem się w teren aby pobawić się nową cewka jako możliwość poszerzenia możliwości z korzystania z Garretta 250 .Jakie możliwości są w "menu" Garrett 250 to każdy posiadacz zna.Ale możliwości to już inna sprawa.A nowa cewka to maszyna bardzo czuła i sygnalizująca wszelkie zmiany metalowe zalegające w promieniu cewki.A jest w czym wybierać.A słuch to trza mieć dobry bo od tego zależ nas sukces.Po paru wyprawach stwierdzam że jest to maszyna do wykrywania zalegających monet i to co najmniej o 10 cm głąbiej.A 1 gr. to namierzyłem parę razy z głębokości 20 - 25 cm. w terenie już przeze mnie uznanym za oczyszczonym..Mam obecnie dwa wykrywacze po dwie cewki , więc mogę sobie pogrymasić w wyborze. Pozdrawiam.. :1 :1 :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 2 września 2016, 22:14 
Moderator
Moderator

Janie, tu mało zależy od naszego słuchu. Garrett Ace 250 jest tak skonstruowany, że jak jest pod cewką metal to daje dźwięk, jak go nie ma to nie daje. Zawsze z tą sama siłą- czyli głośno, jednak o trzech różnych tonach -w zależności od rodzaju metalu. Ani cewka, ani głębokość zalegania ,ani wielkość przedmiotu nie ma wpływu na głośność tego dźwięku. Zarówno ze standardową cewka jak i tą Twoją nietypową, dźwięki wykrywacza będą dokładnie tak samo brzmiały.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 3 września 2016, 01:15 
Generał Broni
Generał Broni

Hehe, poczekaj przyjdzie jesień to znowu razem ruszymy w teren, zostaw tego kanara, masz Optimę, ewidentnie czas słuchawek poszukać będziesz lepiej słyszał :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 3 września 2016, 08:05 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Wszystko fajnie i macie rację .Ale kiedy w młodości było się grzecznym i dostawało po uszach ,to teraz ten słuch jest przytępiony.Wiec w moim przypadku jest to ważne..A co tam ,,pozdrawiam tych co czytają i do zobaczenia gdzieś w terenie.. :1 :1 :666 ...
Info dla przyjaciół..w tym roku zrobiłem wypad taki "Cygański" po miejscowościach nadmorskich.Jadąc do Ełku na zlot.zacząłem wyprawę od Międzywodzia i po kolei zwiedzałem następne plaże w kierunku Rewala..Wracając z Ełku zaliczałem zwiedzanie od Sopotu ,potem Helski , Chałupy na Helskim.Sam Hel zostawiłem na następny rok. i w kierunku zachodnim.A było co oglądać .Wszędzie nie byłem więc w 2017r.mam już trasę do zaliczenia. :1 :1 Pozdrawiam. :1 :666

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]