Podbijam
Dziś odwiedziłem 1 miejsce. Zmierzyłem okopy na mapie i mają około 1,5km. Ja przeszedłem z dobre 800m, bo miałem mało czasu przeczesując teren jabelkiem, jednak cały czas "cisza". Pewnie nie jedna osoba mnie uprzediła i zebrała wszystkie ciekawe fanty, ponieważ mijałem kilka dołków po "wykopkach". Mi trafiło się oczko od łańcucha i trochę drutu kolczastego :lol: Planuję udać się drugi raz i wejść z innej strony lasu, ale to plan na najbliższą sobotę.
Trochę zdjęć z terenu:
ZDJĘCIA OKOPYPS
Dzięki mapom lidar dowiedziałem się, że niedaleko mojego miejsca zamieszkania (około 6km) jest nieczynna strzelnica wojskowa (ponad 5ha) z dwoma stanowiskami czołgowymi, kilkoma budynkami i wałami z murem na końcu jako kulochwyt. Najdłuższe stanowiska mają długość około 450 metrów. Całe życie przejeżdżałem w pobliżu i myślałem że to jakiś mały lasek. Szukając informacji na jej temat, trafiłem tylko na wzmiankę o tym że gmina sprzedała obiekt firmie energetycznej, która miała zbudować tam farmę wiatrową. Do tej pory wszystko stoi zarośnięte pokaźną gęstwiną, bo brakuje pieniędzy i są spory o ten obiekt. Przejechałem drogą obok, jednak było zbyt ciemno i nie dałem rady zrobić zdjęć. Ludzie urządzili tam nielegalne wysypisko śmieci, bo można trafić na nie dosłownie wszędzie. Przez tą gęstwinę ledwo co widać mur i walące się budynki, a jedynie spostrzegawcze oko dostrzeże wały.
Zdjęcie lidar strzelnicy
[ img ]