Witaj Romulusie, te kamienie występują tutaj, w Pirenejach, są sygnałami, które detektory mogą wykryć jako kolor... w tym konkretnym kamieniu kolor może zostać rozbity przez dyskryminację... z ID tuż powyżej granicy żelaza...
Tak, istnieje również szansa na znalezienie meteorytu, ale dałoby to znacznie wyższy ID, podobny do ID monety 10-groszowej w PL... Znalazłem też jeden z VERSA.
Poza tym, nadal biorę wszystkie wykopane cele, aby porównać je z wynikami detekcji... Mam więc kamień przy sobie... i mogę go przetestować...
Co ciekawe, kiedy sprawdzałem ten teren 2 dni później... na Deus 1 - Fast... przy 74 kHz... również z dyskryminacją 6.8... mniej więcej w tym miejscu usłyszałem podwójną odpowiedź progową...
Poza tym, wyniki detekcji potwierdziły jeden fakt... że dzisiejsze najlepsze detektory są bardzo zrównoważone.
Załącznik:
D2 multi Fast stone road.jpg
D1 zyskał przewagę tylko w wykrywaniu naprawdę bardzo extra małych celów...
Załącznik:
D1 Fast 74 khz Stone road.jpg
Test porównawczy... D1... Program "Szybki"... z częstotliwością 14 kHz vs 29 kHz vs 74 kHz... w innym pobliskim miejscu... gdzie w ziemi znajdują się niewykopane śruty ołowiane kalibru 3 mm o masie 0,14 grama,
https://youtube.com/shorts/etFKp4u_kU8?feature=share