Teraz jest niedziela, 29 czerwca 2025, 19:05

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Deus XP -Kupno
PostNapisane: piątek, 11 marca 2016, 13:45 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Witam kolegów. Po przygodzie z Garrettem ACE 250,Rutusem Optimą 2.0,Minelabem Explorerem Se Pro przyszedł czas na Deusa Xp :)

W związku z kupnem mam kilka pytań:
-Jaki zestaw wybrać (jestem z zamiłowania numizmatykiem więc monetki to mój cel poszukiwań)
-Gdzie kupić wykrywacz(licząc na dobrą cenę i serwis)
-Na co zwrócić uwagę przy zakupie
Z góry dziękuję za pomoc.Myślę,że jak temat się rozwinie to pojawią się kolejne pytania:).

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Deus XP -Kupno
PostNapisane: piątek, 11 marca 2016, 14:15 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Jak masz kasę, bierz z panelem. Kupić w firmie magnetik.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 11 marca 2016, 14:35 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Myślę o opcji z panelem bez słuchawek,dylemat mam tylko nad cewką i oprogramowaniem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 11 marca 2016, 14:48 
Generał Broni
Generał Broni

Bardzo dobry wybór :1

W kompletacji nie pomogę, ale jak już sobie wymyślisz kompletacje, to odpytujesz po kolei wszystkich co sprzedają Deusa o najlepszą ofertę cenową + ewentualny bonus. I zobaczysz co z tego wyjdzie.

Kwestie reklamacyjne też bywają ważne...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 11 marca 2016, 14:59 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Wybor cewki zalezy od ternu na "który" i podobne przez "ó" - błąd ortograficzny!!! bedziesz sukal. Wybor moedzy 9 a11 opinie podzielone ja mam 9 jestem zadowolony znajomy ma obie ale czesciej uzywa 9
Przepraszam za pisownie posane na tele

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 11 marca 2016, 15:37 
Plutonowy
Plutonowy

Słuchawki ws4 są strasznie nie wygodne, do tego nie da się ich wyłączyć z panelu, więc trzeba trochę się nagimnastykować szukając klawiszy za uchem.

Jak masz zamiar chodzić po polach, to bierz cewkę 11", nadal posiada dobrą separację, a pole przemiatania o wiele większe, miałem 2 wykrywacze z cewką 9", i miałem nimi najmniej fantów, po prostu przejście jednego "pasa" w polu, jest o wiele bardziej pracochłonne, a pole ora się 2 razy w roku, więc o separację się nie martw, bo następnym razem fant na pewno nie będzie bardzo blisko żelaza :h

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 11 marca 2016, 15:53 
Kapitan
Kapitan

Dla mnie absolutną podstawą w każdym wykrywaczu są dźwieki - panel ludzie często chowają do kieszeni albo wcale go na pole nie zabierają - można przecież wgrać kompilację pożądanych ustawień do słuchawek i tak naprawdę rola panelu ogranicza się do zaprogramowania kolejnych programów. Ja używam słuchawek WS5 - zmieniłem tylko nauszniki na welurowe - jakośc znakomita, ergonomia idealna. Wolał bym zamiast panela kupić dodatkowe dwie cewki i mieć deusa z kompletem 3 cewek - cenowo wyjdzie to samo a mamy naprawdę uniwersalny zestaw na każdą okazję. Osobiście sam zastanawiam się nad cewką 13-tką.
Podobnie jak przedmówcy polecam sklep magnetik - nie ma wydziwianek przy realizacji zgłoszeń reklamacyjnych jak to czesto słyszymy w przypadku innych dystrybutorów - obsługa klienta profesjonalna, błyskawiczna realizacja zamówień - zawsze dostaję spore rabaty :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 11 marca 2016, 16:26 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Wrzucanie wszystkich sprzedawców oprócz magnetika do jednego wora nie jest fair. Staramy się realizować potrzeby klientów tak profesjonalnie i szybko jak się tylko da. Klienci uzyskują spore upusty i otrzymują gratisy. Naprawy gwarancyjne i pogwarancyjne dla naszych klientów są załatwiane bez "wydziwianek", mimo, że użytkownicy też czasami święci nie są.
Warto może też sprawdzić na stronie XP listę autoryzowanych dystrybutorów.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 11 marca 2016, 16:45 
Kapral
Kapral

Również proponuję cewkę 11 i panel. Jeśli wśród znajomych nie masz kogoś z deusem, to jest jedyne słuszne rozwiązanie. Z panelem masz dostęp do funkcji expert, która w mojej opinii jest niezbędna do idealnego ustawienia wykrywki, stały pomiar mineralizacji gruntu, funkcje śledzenia gruntu gdzie wykrywka stara się sama dostosować do bieżącej, mineralizacji. Ponadto bez proszenia zapisujesz sobie programy kiedy chcesz i jakie chcesz. Choc umowic się z kolegą na flaszeczkę by wgrać parę cyferek - bezcenne. W zestawie są przewodowe słuchawki, dokupujesz za 40 zł etui na rękę dla pilota, kabel od słuchawek pod koszulkę (ja tak robię) i smigasz po polu nie skrępowany żadnym kablem z wykrywką. Mistrzostwo świata. ;) Może nie jest to full wypas tj. panel + ws4/ws5, ale taki substytut.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 11 marca 2016, 17:26 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

A ja polecam TALCOMP ,miła i szybka obsługa , a i gratis z rabatem też dostałem...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 11 marca 2016, 17:38 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Hm..nie spodziewałem się tylu odpowiedzi :)..Myślę że na początek kupię wersję z panelem oraz z cewką 11DD(28) wraz z gadżetami(co powinien zawierać podstawowy zestaw,czytałem że niektórzy sprzedawcy lubią "podbierać" to i owo?). Chodzę głównie po ornych polach w poszukiwaniu monet,las kilka razy w roku jak chcę wyciszyć siebie i wykrywacz :). Po przygodzie z Minelabem Se Pro szukam czegoś zdecydowanie szybszego oraz lżejszego nie odbiegającego osiągami.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 11 marca 2016, 18:27 
Plutonowy
Plutonowy

Ogólnie zestaw słuchawki + sama cewka to też dobry wybór, bo Deus pokazuje ID przedmiotów, do może 10cm? Później zostaje tylko dźwięk, i jak w gmp, jak kolor to kopiemy :1

A co do funkcji eksperckich, to znów nie przesadzajmy, co tam możesz ustawić fajnego aby kupować specjalnie panel? Możesz np. skopiować program GMP, podbić tony, zwiększyć reakt do 3 i gotowe, będziesz chciał większy/mniejszy TX, to kopiujesz program, który go zawiera, i jazda.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 11 marca 2016, 18:50 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Tofi lista części składowych jest na 4 stronie oryginalnej instrukcji obsługi i żaden sprzedawca nie może niczego "podbierać". Gratisem mogą być akcesoria z listy opcjonalnych bądź inne zaproponowane przez sprzedającego.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 11 marca 2016, 18:59 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Rozumiem.Decyzja już podjęta więc zaczynam obdzwaniać dystrybutorów.Jak już dokonam zakupu dam znać.Pozdrawiam kolegów i dziękuję za pomoc

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 11 marca 2016, 20:46 
Major
Major

Denar napisał(a):
Wrzucanie wszystkich sprzedawców oprócz magnetika do jednego wora nie jest fair. Staramy się realizować potrzeby klientów tak profesjonalnie i szybko jak się tylko da. Klienci uzyskują spore upusty i otrzymują gratisy. Naprawy gwarancyjne i pogwarancyjne dla naszych klientów są załatwiane bez "wydziwianek", mimo, że użytkownicy też czasami święci nie są.
Warto może też sprawdzić na stronie XP listę autoryzowanych dystrybutorów.

:1 :za Osobiście jestem zadowolony

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]