Teraz jest czwartek, 31 lipca 2025, 22:58

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Deus vs Equinox 800 - test terenowy.
PostNapisane: środa, 5 września 2018, 22:02 
Generał Brygady
Generał Brygady

Kryhu napisał(a):
...radzę odwiedzić pola w Wielkopolsce - część gdzie był zabór rosyjski i pola wokół starych wsi :)

Krychu a dlaczego pola zaboru rosyjskiego są lepsze w Wielkopolsce?

Pozdrawiam!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 6 września 2018, 00:19 
Porucznik
Porucznik

batoni napisał(a):
Kryhu napisał(a):
...radzę odwiedzić pola w Wielkopolsce - część gdzie był zabór rosyjski i pola wokół starych wsi :)

Krychu a dlaczego pola zaboru rosyjskiego są lepsze w Wielkopolsce?

Trudno mi o jednoznaczną odpowiedź, pewnie jakiś historyk znalazłby wytłumaczenie.
Ja mogę jedynie dywagować i snuć teorie na temat zmieniającej się pod wpływem zaborów mentalności ale mógłbym kogoś urazić ;)
Tyle lat minęło od upadku tego podziału a różnice do dzisiaj widać gołym okiem i to nie tylko na mapie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 6 września 2018, 09:17 
Generał Brygady
Generał Brygady

Dzięki Kryhu za odpowiedź! Moje pytanie było trochę podchwytliwe - u mnie na Górnym Śląsku jest ta sama sytuacja. Po stronie pruskiej pola raczej biedne a po stronie zaboru rosyjskiego znacznie lepiej. I też tłumaczę to sobie mentalnością, mniejszymi dziurami w spodniach itp :)

Pozdrawiam!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 6 września 2018, 12:37 
Generał Broni
Generał Broni

Siemka. Jutro odwrócą się role. Ja wezmę Noxa a kolega pozamiata Deusem. Miejscówka trudna, duża ilość starego żelaza wśród którego chowają się kolorowe maleństwa :8) Ilościowo szału nie będzie ale zobaczymy jak oba sprzęty się spiszą.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 6 września 2018, 12:46 
Moderator
Moderator

W sumie ja tylko tak w kwestii technicznej. Jaka jest znajomosc sprzetu uzytkownika Deusa wzgledem uzytkownika Equinoxa ?

Bo jezeli Deus ma w terenie kilka lat, a Equinox ... nie wiem, strzelam miesiac, moze dwa ... to co taki test udowodni ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 7 września 2018, 07:28 
Generał Broni
Generał Broni

Deus chodzi około roku, ja z Noxem będę drugi raz :h
Test to chyba za duże słowo, bardziej potyczka...tak czy siak, lepsze to niż teoretyczne dywagacje czy testy powietrzne.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 8 września 2018, 06:47 
Generał Broni
Generał Broni

Ok, no i po zawodach :) Poletko piaszczysto-żwirowe, świeżo zaorane na głęboko ale ziemia bardzo puszysta, nie zdążyła się jeszcze ubić i zapadaliśmy się w niej po kostki. Nie wiem jak Nox ale Deus nie lubi takich warunków. Ustawienia Deusa, grunt na śledzeniu, dyskr 2, czułość 95, reakt 2, sil -1, częstotl 50, cewka HF - elipsa. Ustawienia Noxa, Park 2, Iron Bias 2, czułość 20, grunt ustawiony na sztywno 10, szybkość 5.
Wyniki, Deus 8 sreberek i 10 miedziaków, Nox 14 sreberek i też 10 miedziaków. Innych kolorowych pierdółek nie liczę. Dodam, że Noxa miałem drugi raz w ręku a w zasadzie pierwszy bo za pierwszym, chodziłem z nim 5 minut.
Pikanterii i emocji dodawał fakt, że wszystko odbyło się w woj, łódzkim :666 :8)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 8 września 2018, 08:17 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Przepraszam a sreberka to jakie?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 8 września 2018, 08:45 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Konfiguracja sprzetów do porównań trochę nie trafiona ale i tak moim zdaniem wyszły dość porównywalnie jak eq radzi sobie z identyfikacją małych sreberek niedzy śmieciami alu folia druty

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 8 września 2018, 09:41 
Generał Broni
Generał Broni

W sumie dwa fajne, reszta to popularne denarki jag i jakieś krystynki, nie przyglądałem się zbytnio. Nox radzi sobie naprawdę super, sygnały są bardzo jednoznaczne ale irytuje mnie w nim bardzo jedna rzecz. A mianowicie, nie widać wielkości przedmiotu pod cewką...czy to będzie malutki przedmiot czy też jakiś ajzol, wykrywacz wydaje taki sam dźwięk. W Deusie można łatwo wyczuć czy coś jest duże czy małe a tu nie. Poza tym jeśli pod Deusem jest np polmos to słychać wyraźnie, że to jakieś g...no a Noź wskazuje to jako fajny, dobry sygnał do kopania. Na tym akurat poletku Nox szału nie zrobił, swoim Deusem miałbym zbliżony wynik.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 8 września 2018, 09:47 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Aha, czyli malutkie, cieniutkie denarki jagellońskie i cienkie szelągi szwedzkie z XVII.
A po dźwięku (długości, natężeniu) nie da się Equinoxem określić czy pod cewką jest polmos czy np. szóstak króla Janka - bo rozumiem id na ekranie będzie podobne z uwagi na wąski zakres?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 8 września 2018, 10:11 
Specjalista
Specjalista

.. Equinox-.u mnie na szybsim recovery speed to jest-6 lepiej szie okresla -co to moze jest za fant-krotsi signal na maly fant,- jak na recovery 4,5.. dalsa wskazuwka jest uzicie do user profilu gold 1-program z pseudo- statykem,mix mode -wiecej okresla vielkosc fanta...ponad to ze to jest jeden z najblebsich programuw..

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 8 września 2018, 18:07 
Generał Broni
Generał Broni

Boniek, nie da się. To dość irytujące szczerze mówiąc.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 8 września 2018, 20:11 
Moderator
Moderator

Pozwole podpiac sie pod temat Darka, mam nadzieje, ze nie bedzie mial mi tego za zle ... :)

Robilem dzisiaj "test" laczki, a dokladnie ok 10m2 gdzie wyszlo kilkanascie mniejszych i wiekszych monet w jednym skupisku. Miejsce zrobione ekstremalnie dokladnie roznym sprzetem wlacznie z Detechem Relic Strikerem ;) , cewki male i duze, sprzety krecone ile fabryka dala i zniosl uzytkownik ;) i ... od pewnego czasu pustka, nic ... 0 sygnalow. Equinox wyciagnal jeszcze 4 monety o srednicy przeszlo 20mm :1 + troche drobnego kolorowego smiecia. Teren tak maly, ze nie ominalem ich wczesniej w 100% wiec ... tu zaskoczyl pozytywnie

Powoli zaczynam przekonywac sie do multitonow, daja znacznie wiecej informacji o wielkosci przedmiotu i pozwalaja lepiej precyzowac podejrzane sygnaly (rozrozniac skorodowane zelazo, ktore lubi wskoczyc na kolor od koloru lezacego obok zelaza)

Chodze na allmetal-u, czulosc 22 i nie zauwazylem, zeby sprzet byl niestabilny. Moze kolega chodzi po ciezkim gruncie, usianym drobniutkimi kawaleczkami skorodowanego zelaza i stad kakofonia dzwiekow.Nox jest mega czuly. Gdybym tylko mogl mu jeszcze przeszczepic audio z Deusa ... :h

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 8 września 2018, 21:10 
Podporucznik
Podporucznik

Bardzo ciekawe opisy, relacje, nie testy, a prawdziwe chodzenie i szukanie.
Super
Nie ma ideału, ale jest potężne doświadczenie operatorów i dodatek...wykrywacze :D
Deus xp i Eqinox to dwa dobre sprzęty

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]