Teraz jest środa, 6 sierpnia 2025, 05:42

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1572 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 105  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: deus v4 co wiemy
PostNapisane: czwartek, 22 września 2016, 09:30 
Kapitan
Kapitan

Może klienci świadomie wybierają ergonomię, wygodę i funkcjonalność, głębokość detekcji schodzi na drugi plan - ona nie zawsze przekłada się na większą skuteczność na polu.
Shelton - sam niedawno twierdziłeś, że deus jest piekielnie szybki i podkręcony bywa naprawdę głęboki - coś się ostatnio zmieniło w Twoich pogladach? To że jest drogi - to już wiemy z czego to wynika...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 22 września 2016, 11:34 
Kapitan
Kapitan

Czekam na pinpointer.
Po przesiadce z chirurgicznie precyzyjnej Ciboli 9x8" (koncentryk) na Deusa 11" (DD) można dostać zajoba z wyszukiwaniem drobiazgów w urobku lub w dołku ;)

M.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 22 września 2016, 12:18 
Generał Broni
Generał Broni

beaviso napisał(a):
Po przesiadce z chirurgicznie precyzyjnej Ciboli 9x8" (koncentryk) na Deusa 11" (DD)

Piekło zamarzło, beaviso zdradził Tesoro :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 22 września 2016, 12:35 
Chorąży
Chorąży

beaviso napisał(a):
Czekam na pinpointer.
Po przesiadce z chirurgicznie precyzyjnej Ciboli 9x8" (koncentryk) na Deusa 11" (DD) można dostać zajoba z wyszukiwaniem drobiazgów w urobku lub w dołku ;)

M.

Też czekam na pinpointer od XP ... mój TRX już dobrze służby komuś innemu. A pożyczony Deteknix wypełnia po nim lukę ... :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 22 września 2016, 13:15 
Generał Brygady
Generał Brygady

beaviso napisał(a):
Czekam na pinpointer.

M.

dasz radę, ja się przesiadłem z tejona na tę samą cewkę i jest O.K. Po dłuższym czasie użytkowania deusa powiem Ci, że jest nawet lepiej i ciekawiej. Tejon był już nudny a co dopiero cibola :) (nie umniejszając ich osiągom).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 22 września 2016, 16:09 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

benekpe napisał(a):
Może klienci świadomie wybierają ergonomię, wygodę i funkcjonalność, głębokość detekcji schodzi na drugi plan - ona nie zawsze przekłada się na większą skuteczność na polu.
Shelton - sam niedawno twierdziłeś, że deus jest piekielnie szybki i podkręcony bywa naprawdę głęboki - coś się ostatnio zmieniło w Twoich pogladach? To że jest drogi - to już wiemy z czego to wynika...

Czytaj uważnie. W porównaniu do analoga nie taki głęboki. A podkręcony daje radę tylko kosztem komfortu pracy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 23 września 2016, 17:34 
Kapitan
Kapitan

Lipek napisał(a):
beaviso napisał(a):
Po przesiadce z chirurgicznie precyzyjnej Ciboli 9x8" (koncentryk) na Deusa 11" (DD)

Piekło zamarzło, beaviso zdradził Tesoro :666

O, co to, to nie!
Piekło nadal grzeje, a ja mam Vaquero, które używam z sondą DD 12x10". Też przeklinam tą DD, ale z drugiej strony wiem, że doprowadziła mnie na ciekawy trop, który w tym roku oficjalnie eksplorowaliśmy. I przekonaliśmy się, że jeszcze tyyyyle klamotów było w ziemi, że te wykrywacze (w tym Deus) chyba są głuche. Nie słyszeć menażki na 80 cm? Całych ładownic na 70 cm - lipa. Dlatego ja Tesoro zdradzę, owszem, ale z nowym Rutusem :)

P.S. To Cibola Pauliny prosiła się już o wymianę, bo zestarzała się moralnie. Zatem to P. lata teraz z Deusem i uczy się od nowa. Ja się nie wtrącam, swoje już usłyszałem na pierwszym wypadzie (Andrzejewski był świadkiem). Powoli to jej idzie, bo to już nie te czasy gdy na poszukiwaniach spędzaliśmy każdy weekend. Główny problem ma z namierzaniem, ja też długo nie mogłem przywyknąć i nie przywykłem do końca do DD. Nie ma kiedy praktykować. Teraz Piotrek to wiesz jak jest - wykrywka do lansu, a poszukiwania palcem po mapie, od dzwonu w teren, a tam oczywiście nic nie ma. Zestarzeliśmy się.
Ale parka Alter + Deus to dobre połączenie, zakładam że będziemy dość wszechstronni - będzie i moc, i precyzja. Pod warunkiem, że ruszymy cztery litery w teren :)

Pozdrowienia!
M.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 27 września 2016, 10:38 
Porucznik
Porucznik

Ja tam nie wiem co Wy chcecie od głębokości Deusa ;)
Militarka nie jest moją największą pasją ale ostatnio podczas przeszukiwania wydm i miejsca ewakuacji niemców wykręcony na maxa Deus sygnalizował duże fanty z głębokości na których reszta wykrywek nie dawała rady. Wprawdzie nie było tam żadnego "Bułgara" ani "Turka" ale mnie takie wyniki wystarczają bo dziury ponad 1m głębokie ryliśmy standardowo. ( cewka 11", TX3, Sens. 99, Reac. 0, Sil. -1, Fulltone, Disc. 0) Nie wspominając już o trybie statycznym, na którym było jeszcze głębiej.

Ale wracając do tematu wątku to w newsach pisali coś o dodaniu w sofcie V.4 jeszcze wyższego dźwięku do zdefiniowania, mam nadzieję że tym samym można będzie rozszerzyć gamę Fulltone :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 27 września 2016, 10:49 
Generał Broni
Generał Broni

Ostatnio rozmawiałem z kolegą od saperki - na rozminowaniach kontrolerzy poprawiali Deusami po Smętkach :) Z czasem wielu saperów przesiadło się na Deusy. Także to chyba kwestia znajomości ustawień i doświadczenia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 27 września 2016, 11:49 
Generał Broni
Generał Broni

Dokładnie - gdzieś to już pisałem. Informacja od kolegi z tego forum odnośnie pracy w firmie saperskiej: "wymagania to kurs saperski, wykrywacz HS3 lub deus, inne nie są dopuszczalne."

I nie mówimy tu tylko o minach leżących płasko pod powierzchnią, ale ogólnie całym złomie z pobojowisk :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 27 września 2016, 11:54 
Kapitan
Kapitan

Lipek napisał(a):
Ostatnio rozmawiałem z kolegą od saperki - na rozminowaniach kontrolerzy poprawiali Deusami po Smętkach :) Z czasem wielu saperów przesiadło się na Deusy. Także to chyba kwestia znajomości ustawień i doświadczenia.

Obecnie porównuję możliwości deusa z pulsarem IV - nie można się za deusa wstydzić - tryb statyczny deusa który ostatnio testuję nawet na małej cewce jest naprawdę głęboki. A możliwość zdyskryminowana żelaza powoduje, że jest świetyny na małą i średnią militarkę, którą typowe statyki na mocno zaśmieconym terenie po prostu pomijają. Deus ma 4 tryby na statyku i bardzo dobrze sobie radzi z identyfikacją żelaza.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 28 września 2016, 08:04 
Pułkownik
Pułkownik

Muszę kiedyś w końcu sprawdzić ten tryb statyczny w DEUS, Na jak grube cele ten tryb ma sens? Interesują mnie wyłącznie zakopki monet w lasach, nie militarka.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 28 września 2016, 13:18 
Generał Brygady
Generał Brygady

To nie ten wątek koledzy..

Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 16 października 2016, 16:13 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Witajcie.
Cos juz wiadomo kiedy bedzie to nowe oprogramowanie ??

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 października 2016, 20:28 
Kapitan
Kapitan

Tu pasują jedynie słowa piosenki Urszuli.
"...za rok może dwa..." :D
Jak na razie firma XP stanęła na wysokości zadania porównywalnie do każdej parti która u nas rządziła.
Obiecują i na tym się kończy.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1572 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 105  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]