Lipek napisał(a):
beaviso napisał(a):
Po przesiadce z chirurgicznie precyzyjnej Ciboli 9x8" (koncentryk) na Deusa 11" (DD)
Piekło zamarzło, beaviso zdradził Tesoro :666
O, co to, to nie!
Piekło nadal grzeje, a ja mam Vaquero, które używam z sondą DD 12x10". Też przeklinam tą DD, ale z drugiej strony wiem, że doprowadziła mnie na ciekawy trop, który w tym roku oficjalnie eksplorowaliśmy. I przekonaliśmy się, że jeszcze tyyyyle klamotów było w ziemi, że te wykrywacze (w tym Deus) chyba są głuche. Nie słyszeć menażki na 80 cm? Całych ładownic na 70 cm - lipa. Dlatego ja Tesoro zdradzę, owszem, ale z nowym Rutusem :)
P.S. To Cibola Pauliny prosiła się już o wymianę, bo zestarzała się moralnie. Zatem to P. lata teraz z Deusem i uczy się od nowa. Ja się nie wtrącam, swoje już usłyszałem na pierwszym wypadzie (Andrzejewski był świadkiem). Powoli to jej idzie, bo to już nie te czasy gdy na poszukiwaniach spędzaliśmy każdy weekend. Główny problem ma z namierzaniem, ja też długo nie mogłem przywyknąć i nie przywykłem do końca do DD. Nie ma kiedy praktykować. Teraz Piotrek to wiesz jak jest - wykrywka do lansu, a poszukiwania palcem po mapie, od dzwonu w teren, a tam oczywiście nic nie ma. Zestarzeliśmy się.
Ale parka Alter + Deus to dobre połączenie, zakładam że będziemy dość wszechstronni - będzie i moc, i precyzja. Pod warunkiem, że ruszymy cztery litery w teren :)
Pozdrowienia!
M.