Teraz jest środa, 6 sierpnia 2025, 12:07

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1572 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 105  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: deus v4 co wiemy
PostNapisane: wtorek, 17 stycznia 2017, 12:32 
Generał Broni
Generał Broni

Skoro stelaż zdrożał to pewnie i wszystkie modele oparte o ten stelaż zdrożeją.....

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 stycznia 2017, 17:16 
Szeregowy
Szeregowy

om79 napisał(a):
Lipek napisał(a):
Zobaczcie po ile stoją waluty...

po tyle co zwykle - sztuczne windowanie cen i to wszystko

denar się nie wypowiada bo dla niego to dobrze ;)

ludzie ponarzekają a i tak będą kupować

Smiem wapić że ponarzekają i kupią.Nikt nie da tyle kasy za sprzęt.Szczególnie w nieoszukujmy się biedbym kraju jakim jest Polska.To nie jest normalne.Bedzie dokłądnie odwrotnie,wspomnicie moje słowa.
Przewiduje spadek sprzedazy Deusów o 80%.A troszkę się znam :za

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 stycznia 2017, 19:22 
Generał Broni
Generał Broni

Ja powiem tylko tyle.
Jak Deus się pojawił mnóstwo było głosów że jest za drogi i nie wart swoich pieniędzy a ludzie kupowali jak szaleni.
Teraz będzie podobnie. Ludzie ponarzekaką i też kupią...
Z tego co widzę tak jak pisałem również inne XP poszły do góry, nie tylko Deus.
Nic przecież nie stoi na przeszkodzie żeby zapytać producenta zamiast pytać dystrybutorów.
Odpisuje po angielsku bez problemu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 stycznia 2017, 20:41 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

jasne ze ludziska kupią,juz nawet sprzedawcy uzywek szaleją co widać w dziale giełda :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 stycznia 2017, 21:29 
Kapitan
Kapitan

Rynek wtórny zareaguje też na te ceny - to całkiem zrozumiałe. Na pewno w jakiś sposób odbije się to na sprzedaży, jednak na dłuższą metę ktoś kto chciał kupić deusa i tak go pewnie kupi.
Teraz bardziej przychylnym okiem ludzie spojrzą na wyśmiewane i hejtowane produkcje bułgarskie, tureckie, rosyjskie i inne te tzw egzotyczne, które z roku na rok mają coraz większy udział na rynku i zyskują coraz większą rzeszę zadowolonych klientów.
Osobiście jestem zadowolony z takiego obrotu sprawy, bo mój zestaw z dnia na dzień sporo zyskał i przy próbie jego odsprzedaży mam szansę na odzyskanie wydanych za niego pieniędzy w całości.
Oby inni producenci nie poszli w ślad firmy XP, bo wówczas całe nasze środowisko a szczególnie Ci co planowali jakieś wymiany i nowe zakupy będą musieli sporo dopłacić. Osobiście mam uciułaną kasę na GM5+ i obawiam się, że ceny mogą być sztucznie windowane przez wszystkich :(

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 stycznia 2017, 21:40 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Zabawne to troszeczkę jest. Kupiłem Deusa 19 grudnia 2016 za 3762 zł. Koleś w dziale Sprzedam, chce swojego rocznego puścić za 3500! hehe.
W sumie, gdybym teraz chciał sprzedać, to zarobiłbym jeszcze. Hihi.

Interesuje mnie jedno. Dlaczego dopiero teraz w Polsce podskoczyły ceny. Zastanawiałem się nad kupnem Deusa już od dłuższego czasu i wersja z panelem bez słuchawek kosztowała(i wciąż kosztuje) 1240€, w Polsce zapłaciłem 887€.
Jakie ceny są teraz widzą wszyscy, tylko co spowodowało taki wzrost, kiedy ceny na rynku zachodnim są ustabilizowane od dość dawna.
Ktoś tu chce zarobić więcej?!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 stycznia 2017, 21:52 
Sierżant
Sierżant

No ale to jest że tak powiem delikatnie robienie ludzi w jajo.
Bo podrożał cały "produkt" deus+akcesoria, jeszcze nie wszędzie to widać (drobnica po części jeszcze jest po starej cenie) ale za uzupełnienie zestawu, dokupienie części które się zużywają trzeba zapłacić o 20-30% więcej. To się robi gruba kasa :D .
Dokupienie nowej sondy teraz to różnica 300-400 zeta więcej...
Pytanie ile będzie kosztować nowa elipsa?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 stycznia 2017, 21:57 
Kapitan
Kapitan

-warlock- napisał(a):
wersja z panelem bez słuchawek kosztowała(i wciąż kosztuje) 1240€, w Polsce zapłaciłem 887€.
Jakie ceny są teraz widzą wszyscy, tylko co spowodowało taki wzrost, kiedy ceny na rynku zachodnim są ustabilizowane od dość dawna.
Ktoś tu chce zarobić więcej?!

Jest na to logiczne wytłumaczenie. W Polsce firma XP najwyraźniej prowadziła agresywną politykę cenową, przez co deus trafił pod przysłowiowe strzechy. Jeszcze kilka lat temu na polach królowały Rutusy i były wyznacznikiem jakości i możliwości. Z czasem jednak pola i lasy zostały zdominowane przez Deusy. Promocje się skończyły, agresywna polityka cenowa też i producent jak widać ujednolicił ceny w całej UE :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 stycznia 2017, 22:16 
Moderator
Moderator

front247 napisał(a):
sprzedawcy uzywek szaleją co widać w dziale giełda :D

Tak samo bylo ze sprzedawcami Garrettow AT Pro, ceny nowych poszly w gore wiec i ceny uzywek podskoczyly. Widzisz w tym cos niewlasciwego ? Jezeli nie pasuje komus cena uzywki ... niech kupi sprzet nowy ...

Co do samego V4 lepiej zeby uczyli sie na swoich bledach (v3.0 , v3.1) i wypuscili soft pozbawiony wad bo nie widzi mi sie robienie co tydzien nowego update ...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 stycznia 2017, 22:18 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

benekpe napisał(a):
Jest na to logiczne wytłumaczenie. W Polsce firma XP najwyraźniej prowadziła agresywną politykę cenową, przez co deus trafił pod przysłowiowe strzechy. Jeszcze kilka lat temu na polach królowały Rutusy i były wyznacznikiem jakości i możliwości. Z czasem jednak pola i lasy zostały zdominowane przez Deusy. Promocje się skończyły, agresywna polityka cenowa też i producent jak widać ujednolicił ceny w całej UE :lol:

Wątpię, że tak jest, choć logiki w tym wiele.
Różnica 1 tyś. złotych to szalenie dużo.

Ceny nowych cewek, jak i (dość szczególnego :roll: ) pinpointera będą na pewno boskie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 stycznia 2017, 22:28 
Generał Broni
Generał Broni

Bingo :1
-warlock- oświeciłeś mnie! I nie ma w tym żadnego sarkazmu.
To się układa w logiczną całość.

Trzeba podnieść ceny sprzętu żeby ceny nowych akcesoriów nie wydawały się aż tak kosmiczne [emoji3]
Jakie to proste.
Teraz to nabywcy będą mówili : Jaki tani pinpointer, a dodatkowa sonda taka droga....

Ostatnio edytowano wtorek, 17 stycznia 2017, 22:29 przez damiano, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 stycznia 2017, 22:28 
Kapitan
Kapitan

A ja mam inne podejrzenia... Nowy soft może okazać się rewolucyjny i wniesie dużo więcej niż w początkowych zapowiedziach. Przez co deus stanie się jeszcze bardziej atrakcyjnym detektorem. Być może wzrost jego ceny jest zapowiedzią niedalekiej premiery nowego oprogramowania i nowych dodatków do i tak bogatej oferty tej firmy.
I tak firma XP idzie swym klientom mocno na rękę, bo udostępnia im za darmo możliwość samodzielnego zaktualizowania softu. Jaka inna firma robi to bezinteresownie? Przecież XP nie wprowadza do sprzedaży nowego deusa w wersji V2, V3, V4... Cały czas mamy tą samą platformę sprzętową. Klient nie musi wydawać nie małych pieniędzy na nowsze modele - w zaciszu domowym uaktualni sobie swój stary sprzęt i cieszy się nowymi jego możliwościami.
Więc nie narzekajmy. Mamy naprawdę udaną ponadczasową konstrukcję.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 stycznia 2017, 22:42 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

a się rozhuśtałeś benek. :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 stycznia 2017, 00:24 
Generał Broni
Generał Broni

Nawet najnowszy deus v4,5,6 czy nawet 7 nie pomoże jak miejscówek coraz mniej ,jedynie może użytkownik być podniecony że ma najnowszy soft jak pryszczaty małolat po update swojego fona do najnowszego androida :) :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 stycznia 2017, 19:07 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Jeżeli pamiętacie podajcie proszę starą cenę cewki 13".

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1572 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 105  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]