Teraz jest wtorek, 16 września 2025, 01:22

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 137 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Deus - negatywne opinie ????
PostNapisane: środa, 24 września 2014, 21:43 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Opi z tego co piszesz wynika że Deus to jednak dość prymitywny detektor. Nie rozumiem dlaczego wymieniłeś Spectre na tego Deusa.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 24 września 2014, 23:30 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Lokalizacja: Garrett 250 > Minelab Safari > Whites V3i > Deus XP
Żeby się przekonać dlaczego jest tak zachwalany. Nikt nie podał wad, bo każdy w tym co kupi widzi same zalety tak jak Denar, dla którego deus stał się ideałem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 24 września 2014, 23:45 
Generał Brygady
Generał Brygady

opi napisał(a):
Żeby się przekonać dlaczego jest tak zachwalany. Nikt nie podał wad, bo każdy w tym co kupi widzi same zalety tak jak Denar, dla którego deus stał się ideałem.

Kup optimę i porównaj z np deusem ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 25 września 2014, 00:04 
Podporucznik
Podporucznik

Deus Xp jest ładny :lol: , lekki i nie pozwala wrócić z pola z pustymi kieszeniami :D
Nie no jeżeli ktoś porównuje Audi z fiatem to przepraszam.
Fakt :to samochód i to samochód, jedzie, ale, ale komfort, wygoda i moc...nic już nie powiem :D
ACE 350 zawsze będę mile wspominał i nie powiem złego słowa.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 25 września 2014, 00:38 
Generał Brygady
Generał Brygady

Mateusz F. napisał(a):
Deus Xp jest ładny :lol: , lekki i nie pozwala wrócić z pola z pustymi kieszeniami :D
Nie no jeżeli ktoś porównuje Audi z fiatem to przepraszam.
Fakt :to samochód i to samochód, jedzie, ale, ale komfort, wygoda i moc...nic już nie powiem :D
ACE 350 zawsze będę mile wspominał i nie powiem złego słowa.

Niemieckie samochody się już skończyły :D a audi tym bardziej.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 25 września 2014, 00:45 
Generał Broni
Generał Broni

Deus to z całą pewnością wykrywacz bardzo dobry... ale nie cudowny. Jest ergonomiczny, ale nie robi czary mary. Cena za duża jak na osiągi i upierdliwość ustawień. Jak dla mnie wykrywka dla cierpliwych, lubiących grzebać notorycznie w programach. Ja wolę ten czas, żeby zyskać 5cm, wykorzystać na poszukiwanie dobrego miejsca. Pomijam fakt że Optima robi z Deusem sieczkę w osiągach, przy minimalnej ingerencji w ustawienia....
Każdemu co się podoba.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 25 września 2014, 03:45 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Do wad deusa należy też szybko wyrabiający się zatrzask mocowania panelu do stelaża i brak regulacji na pałąku w słuchawkach ws4. Reszta to według mnie rzecz gustu i mi jak najbardziej odpowiada.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 25 września 2014, 07:55 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

fiszer5 napisał(a):
Do wad deusa należy też szybko wyrabiający się zatrzask mocowania panelu do stelaża i brak regulacji na pałąku w słuchawkach ws4. Reszta to według mnie rzecz gustu i mi jak najbardziej odpowiada.

Czasem jak Spectra da mi w kość na górskich zboczach to zaczynam myslec o zdradzie...

Rozważałem zakup Deusa jako dodatkowy lekki detektor na trudny teren i szybkie rekonesanse nowego terenu ale z tego co piszecie to na razie za dużo w nim niedoróbek jak na sprzęt w tej cenie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 25 września 2014, 08:01 
Moderator
Moderator

opi napisał(a):
4. Brak regulacji jasności wyświetlacza
Potrzebna regulacja podobnie jak w Rutusach.

Jestes pewien , ze nie ma zmiany kontrastu ?? :lol:

Dla mnie minusem jest juz wymieniony stelaz ... cholernie sie rysuje ... wystarczy kilka ziarenek piasku wewnatrz i zostaja rysy na calej dlugosci do golego aluminium.

Kolejnym minusem jest brak dzwieku rozladowujacego sie ktoregokolwiek z elementow deusa. (zdarzylo sie , ze zapomnialem doladowac cewke , po 2 godzinach zapadla jakas bloga cisza w sluchawkach , ale ,ze czlowiek sam chodzil i byl zamyslony nie od razu wpadl na to , ze padla cewka) :h

Sluchawki WS4 ... niby konstrukcja dobra , ale mnie osobiscie bolalo ucho od strony elektroniki (wiekszy ciezar)

Stelaz ... na cewce 9" i 11" zachowuje sie poprawnie , na 34x28 wyraznie zaczyna pracowac (czuc w reku , ze dosc mocno "sprezynuje")

... pomimo tego ... kocham mojego Deusa :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 25 września 2014, 08:37 
Chorąży
Chorąży

emil napisał(a):
Deus to z całą pewnością wykrywacz bardzo dobry... ale nie cudowny. Jest ergonomiczny, ale nie robi czary mary. Cena za duża jak na osiągi i upierdliwość ustawień. Jak dla mnie wykrywka dla cierpliwych, lubiących grzebać notorycznie w programach. Ja wolę ten czas, żeby zyskać 5cm, wykorzystać na poszukiwanie dobrego miejsca. Pomijam fakt że Optima robi z Deusem sieczkę w osiągach, przy minimalnej ingerencji w ustawienia....
Każdemu co się podoba.

Podaj przykłady kto zmienił Deusa Na Optime , skoro Optima jest taką sieczką ? Nie twierdzę że Optima jest zła , kolega ma i chwali.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 25 września 2014, 09:05 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Lokalizacja: Garrett 250 > Minelab Safari > Whites V3i > Deus XP
wclan napisał(a):
Jestes pewien , ze nie ma zmiany kontrastu ?? :lol:

Nie o kontrast chodzi tylko natężenie jasności. W Rutusach jest płynna regulacja, ale np.: w Proximie 4.0 jest tylko włącz/wyłącz podświetlenie, co w 5.0 poprawili.

wclan napisał(a):
Kolejnym minusem jest brak dzwieku rozladowujacego sie ktoregokolwiek z elementow deusa.

Miałem tak samo. Producent nie pomyślał o tak prostej funkcji.

Poza tym to co wymieniłem, to w większości do zrobienia z poziomu panelu elektroniki. Chociaż chodzą słuchy, że "konstrukcja" panela uniemożliwia dodanie regulacji dźwięku i wyświetlacza. A są to tak proste rzeczy w elektronice, że w samym panelu za ponad 2100zł powinny być standardem.

Lechowiec napisał(a):
Czasem jak Spectra da mi w kość na górskich zboczach to zaczynam myslec o zdradzie...

Sprzedałem głównie przez ciężar, ale...

Lechowiec napisał(a):
Rozważałem zakup Deusa jako dodatkowy lekki detektor na trudny teren i szybkie rekonesanse nowego terenu ale z tego co piszecie to na razie za dużo w nim niedoróbek jak na sprzęt w tej cenie.

... też mam w planie powrót do Spectry V3i :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 25 września 2014, 11:54 
Podporucznik
Podporucznik

Te wszystkie wykrywacze to jeden szajs , naciągają nas i tyle :D
Tak naprawdę ten pierwszy jest najlepszy :D No ten Nasz pierwszy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 25 września 2014, 12:37 
Podporucznik
Podporucznik

Powiem tak, jak kupiłem deusa to byłem lekko zawiedziony ale im więcej z nim chodzę i bardziej go poznaje tym bardziej go lubię i nabieram przekonania że to dobry wykrywacz. Nauka 4 częstotliwości i 3 trybów statycznych potrwa nico więcej niż jeden sezon ale już po mału uczę się wyciskać z niego przysłowiowe soki tak aby miał odpowiednią głębię. Myślę że to jest tak jak ze wszystkim albo coś ci przypasuje od razu albo trzeba czasu żeby się dobrze poznać. :)
ps. Nie ma sprzętu bez wad ale ja tu widzę sporo zalet o których mało się pisze.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 25 września 2014, 12:50 
Generał Brygady
Generał Brygady

tui napisał(a):
Powiem tak, jak kupiłem deusa to byłem lekko zawiedziony ale im więcej z nim chodzę i bardziej go poznaje tym bardziej go lubię i nabieram przekonania że to dobry wykrywacz. Nauka 4 częstotliwości i 3 trybów statycznych potrwa nico więcej niż jeden sezon ale już po mału uczę się wyciskać z niego przysłowiowe soki tak aby miał odpowiednią głębię. Myślę że to jest tak jak ze wszystkim albo coś ci przypasuje od razu albo trzeba czasu żeby się dobrze poznać. :)
ps. Nie ma sprzętu bez wad ale ja tu widzę sporo zalet o których mało się pisze.

Może ktoś lubi poznawać i uczyć się wykrywacza rok, albo dłużej żeby złapać dodatkowy centymetr... tylko trzeba pamiętać, że najważniejsza jest skuteczność i ja z moją opti robię niezłe zamieszanie wśród wysokiej klasy wykrywaczy :D No, ale to nie ten temat... wiadomo, że deus jest lekki, fajnie składany, bezprzewodowy i trochę drogi ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 25 września 2014, 12:56 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Podobnego zdania jestem tui co ty. Nie jest to sprzęt bez wad ale po dłuższym poznaniu da się lubić. Na szczęście wszystkie te jego wady i niedoróbki nie są na tyle dokuczliwe by dyskryminować ten wykrywacz. Pocieszam się tym że niektóre sporo droższe też nie są bez wad :D Faktem jest też to że cena jest ciut za wysoka. Według mnie dobrą ceną była by cena w granicach czterech tysi.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 137 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]