darek64 napisał(a):
Absolutnie się z Tobą nie zgadzam. Masz rację jedynie co do wagi Deusa która faktycznie rozkłada każdy inny sprzęt na łopatki. I to jest jego jedyna przewaga nad Noxem.
Masz absolutnie prawo nie zgodzić się z moją opinią bo to moja opinia po przeprowadzeniu własnych, autorskich testów. Niestety testów, którym nox nie zdołał. Dobrze by było gdybyś napisał więcej. Ja zdania nie zmienię. I wcale nie uważam, że nox jest kiepskim wykrywaczem. Ale wg mojej opinii w praktyce nox nie pokaże więcej niż deus, a jeśli deus jest przy tym lżejszy, wygodniejszy, a do tego ma wystrzelony w kosmos tryb statyczny o którym zresztą każdy chyba zapomniał ;) ...
Witcher napisał(a):
No nie wiem Dropek, czy minelab jest aż taki zły.
Mam go chwilkę, ale mixed mode VCO rozkłada deusa mnogością sygnałów na kolor.
Szkoda tylko że same śmieci...
Jeszcze raz... I wcale nie uważam, że nox jest kiepskim wykrywaczem...
No i tu dołożyłeś swoje 2 grosze, które są zresztą prawdą... śmieci oczywiście, że nakopiesz więcej noxem niż deusem, a dlaczego? ano z powodu nie dość, że wąskiego ID to jeszcze jakiejś dziwnej anomalii związanej z identyfikacją monet oraz śmieci w niemalże identycznych zakresach, które zresztą bardzo rzadko wybiegają po za swoją magiczną granicę 12-18. Z minelabów najlepsze audio to miał Explorer SE Pro, a zaraz po nim wg mojej opinii deus na sofcie 2.0 orz 3.2, powyżej po przyspieszeniu procesora dźwięki w deusie stały się mniej czytelne... bardziej wygładzone. Mimo to deus ma nie do przebicia tor audio z którego da się wyczytać niemalże wszystko co potrzeba.