Teraz jest poniedziałek, 15 września 2025, 21:36

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 137 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Deus - negatywne opinie ????
PostNapisane: niedziela, 15 stycznia 2012, 13:17 
Moderator
Moderator

Czy czytał ktoś jakiekolwiek negatywne opinie na temat deusa ? najlepiej z for z UK, nie interesują mnie negatywne opinie osób które nie były zaawansowanymi użytkownikami ,skargi co do ceny też mnie nie interesują - tylko walory użytkowe, bardzo proszę o linki

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Deus - negatywne opinie ????
PostNapisane: niedziela, 15 stycznia 2012, 14:42 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Proponuję abyś zarejestrował się na forum http://www.xp-ownersforum.com i dowiedział sią o tym z pierwszej ręki. Rejestracja trochę trwa. Podobno na zlotach w Wielkiej Brytanii prawie połowę uczestników stanowią użytkownicy XP a drugą Minelaba. Powtarzam za innymi bo sam nie brałem udziału. W każdym razie u nas także szybko przybywa użytkowników Deusa i wg. mojej wiedzy przekracza już liczbę 80 z tego około 20-tu w rejonie Trójmiasta, mimo bezpardonowej, negatywnej krucjaty prowadzonej od dwóch lat przeciwko Deusowi przez znanego uzurpatorskiego "producenta" i "fachowca od wykrywaczy".

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 15 stycznia 2012, 16:04 
Podpułkownik
Podpułkownik

Z ludzi którzy używają wykrywaczy raczej nie ma negatywnej opinii na sam temat konstrukcji czy działania Deusa bo jest to wykrywacz jak każdy inny
głównym zarzutem jest bodajże samo zasilanie o które trzeba dbać i nie powinno się doprowadzić do całkowitego rozładowania
myślę że nie byłoby tego gwaru jeżeli XP dałby możliwość zasilania tych 3 elementów a akumulatorka AA lub AAA

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 15 stycznia 2012, 17:20 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

talgo gdybyś miał ten wykrywacz, czego Ci życzę, to zmieniłbyś zdanie odnośnie zasilania. Zauważ, że żaden z użytkowników nie zgłasza problemów dotyczących tego zagadnienia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 15 stycznia 2012, 18:00 
Podpułkownik
Podpułkownik

może masz racje, na razie traktuje go po macoszemu i patrze na ten sprzęt z boku
ale przyznajesz ze należy dbać o te ogniwa i nie doprowadzać do ich całkowitego wyczerpania co może stać się np. zimą gdzie wykrywacz nie jest używany
faktycznie teoretycznie nie dało by się użyć AA lub AAA gdyż mają inne napięcia

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 15 stycznia 2012, 18:19 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

To dla mnie jakaś nowość, że w zimie nie używa się wykrywacza. W grudniu 2011 byłem z Deusem na poszukiwaniach 10 razy a w styczniu 2012 trzy razy.

Stan naładowania jest wyświetlany bez przerwy na zdalnym sterowaniu i słuchawkach, jeżeli ktoś nie zamierza używać wykrywacza przez dłuższy czas wystarczy aby go przedtem naładować.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 15 stycznia 2012, 18:31 
Moderator
Moderator

Nikt nie narzeka na ,,melodyjność'' deusa?Kompan od łopaty używa bez słuchawek i szczerze powiedziawszy jest to upierdliwe na dłuższą metę...przyzwyczajony jestem raczej do cichości we własnych słuchawkach i deusowska kakofonia w tle idzie mi na nerwy :666 .Poza tym problem pinpointa też rzuca się w oczy...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 15 stycznia 2012, 18:40 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

,,melodyjność'' deusa? ,o czym Ty piszesz ,a praca z tym detektorem bez słuchawek to totalna bzdura.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 15 stycznia 2012, 18:46 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Używanie jakiegokolwiek wykrywacza bez słuchawek pachnie amatorszczyzną. Deus umożliwia ustawienie 1 - 4 tonów z wyjątkiem programu Pitch, gdzie jest wielotonowość. Nie dziwię się, że działa Ci to na nerwy.
Nigdy nie używam pinpointa, cewka 22,5 cm DD działa i jest precyzyjna jak cewka koncentryczna, wystarczy metoda X, która jest dużo szybsza.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 15 stycznia 2012, 19:05 
Moderator
Moderator

Ja NIE UŻYWAM Deusa-używa ktoś zazwyczaj mi towarzyszący,i stąd moje spostrzeżenia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 15 stycznia 2012, 19:23 
Generał Broni
Generał Broni

raczej brak negatywnych opinii dotyczacych tego co daje nam Deus, raczej wystepuja problemy typu, pekniecie tu, rysa tam i nie sa to jednorazowe przypadki, a powtarzajace sie usterki, ale tak jak napisla Denar nawiecej jest na XP forum

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 15 stycznia 2012, 19:37 
Moderator
Moderator

zarejestrowałem się - czekam na akceptację, jednak nie spodziewam się by tam było coś negatywnego.

Może jakiś polski użytkownik by się wypowiedział ? może jest coś co go denerwuje i mu się nie podoba ? może by porównał do poprzednio używanych wykrywaczy ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 15 stycznia 2012, 19:46 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

cehaigrek, XP wyeliminowało powtarzające się usterki, poprzez zmianę podłokietnika, rękojeści, zmianę słuchawek, jest w trakcie projektowania pełnych słuchawek i in. Sprzedałem sporo Deusów a usterki mogę policzyć na palcach jednej ręki, czyli nie inaczej jak w przypadku innych dobrych, markowych wykrywaczy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 15 stycznia 2012, 20:35 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Ja nie mam tego sprzętu , ale wiem ze nasi sąsiedzi zza południowej granicy chodzą w większości na wykrywaczach firmy XP i chwalą je od samego początku . Moj kolega z którym najczęściej chodzę w teren też ma XP prawie od początku i z tego co widziałem na własne oczy jest to wysokiej klasy wykrywacz , który nie sprawia większych kłopotów nawet początkującym . Deusa obserwuję od jakiegoś czasu i jak dla mnie jest jedynym wykrywaczem z porządnym ironmask co dla mnie jest ważniejsze od zasięgu . Zasięg w wykrywaczach może się różnić w pojedynczych procentach a ironmask idzie w setki i według mnie na to trzeba zwracać uwagę . Zresztą patrząc na detektorweb widać kto pracuje na lepszym sprzęcie i oczywiście kto ma większą swobodę wklejania fotek .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 16 stycznia 2012, 19:26 
Moderator
Moderator

Rejestracja na forum XP trwała 24h , warto było - informacji masa (polecam ! ) , bardzo ciekawy wątek deus vs ET , zaskakująco dobre opinie o rutusie - tak ciekawe że aż przeczytałem instrukcję

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 137 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]