Teraz jest niedziela, 11 maja 2025, 19:18

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 275 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 19  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Rutus Versa (2023)
PostNapisane: wtorek, 16 maja 2023, 19:05 
Moderator
Moderator

zawsze powtarzam " jest pitch - jest impreza " wreszcie , ten system audio zmienia wszystko w Rutusie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 20 czerwca 2023, 21:00 

No to czekamy :8) , kiedy sprzęt wpadnie w ręce obiektywnych użytkowników..

https://youtu.be/ZudF4tIwnLo

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 21 czerwca 2023, 09:40 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Instrukcja: https://undergroundpassion.pl/wp-content/uploads/2023/05/VersaPL.pdf

Ciekawe czy ktoś pokusi się o karkołomny eksperyment i zrobi fulltony w Versa?

Z instrukcji:

"Każdemu numerowi ID można przyporządkować
dowolną częstotliwość dźwięku w zakresie od 60 Hz do 999 Hz."

Versa ma skalę 120 punktów identyfikacji, ciekawe jak to będzie brzmiało w dynamiku oraz w trybie jednoczesnym.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 22 czerwca 2023, 10:35 

berthiot napisał(a):
Instrukcja: https://undergroundpassion.pl/wp-content/uploads/2023/05/VersaPL.pdf

Ciekawe czy ktoś pokusi się o karkołomny eksperyment i zrobi fulltony w Versa?

Z instrukcji:

"Każdemu numerowi ID można przyporządkować
dowolną częstotliwość dźwięku w zakresie od 60 Hz do 999 Hz."

Versa ma skalę 120 punktów identyfikacji, ciekawe jak to będzie brzmiało w dynamiku oraz w trybie jednoczesnym.

Też jestem ciekaw , jak może to wszystko wyglądać. Może któryś z kolegów zabierze na swój warsztat i rzetelnie oceni i w tym momencie nieśmiałe zwrócenie się wzrokiem na Jacka :ups: :D . Dobrze wspominam czasy z Argo V.3 i Alterem. Noszę się z zamiarem dokupienia Versy do D1 , jako uzupełnienie lub pójść w stronę D2 . No zobaczymy, czas pokaże

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 3 lipca 2023, 15:54 

Do kogoś może już dotarła, jakieś pierwsze wrażenia ? Jutubisi już latają od paru tygodni , Olaf też już z Versą, ale recenzji brak do tej pory ,ale to chyba dobrze, lepiej poczekać na inne źródła...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 12 lipca 2023, 20:37 
Specjalista
Specjalista

Witam Nomad... Rutus VERSA powinien dotrzeć w tym tygodniu... Więc na naprawdę dobre testy Terenu przyjdzie czas... ale także na testy detekcji głębokości oraz testy separacji 2D i 3D .. :) :za

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 12 lipca 2023, 21:22 
Generał Broni
Generał Broni

Ja już mam dostawę w sklepie. Pierwsze wrażenie: plastik osłony cewki i uszu sondy baaardzo twardy. Wygląda, jakby miał sam z siebie pęknąć :) Zobaczymy jak będzie w terenie, myślę że dobrze.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 12 lipca 2023, 21:39 

Fajno. Będziesz osobiście używał, testował, czy tylko sprzedaż? Wrzuć czasem jakieś info. w miarę możliwości. Ciekawią mnie też opinie El Nino, bo ma do czynienia od lat z Rutusami i zdaje się swój wkład w ten wykrywacz :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 12 lipca 2023, 22:32 
Pułkownik
Pułkownik

Cześć. Mam kilka pytań.

Planowałem zakup Atrexa, ale teraz Versa daje do myślenia. Będę wdzięczny za wszystkie odpowiedzi.

1) Co to jest Pitch? Czytałem pochlebne opinie, a jako wierny użytkownik Rutusów nie znam tej funkcji.

2) WAŻNE PYTANIE: W czym Atrex jest lepszy od Versy? Skoro nadal jest w ofercie, to chyba jest inny powód niż czyszczenie magazynu.

3) Super, że są poprawione sprawy wyglądu, ergonomii i inne sprawy, czy jednak pod tym wszystkim Versa nie straciła NIC ze skuteczności i zasięgów poprzednich modeli (Argo, Alter)?

4) W Alterze są dwa profile dźwiękowe dla programów szybszych i wolniejszych. Czy i dlaczego konstruktor zrezygnował z tego w Versie?

5) „Rozpiętość” Programów fabrycznych wydaje mi się przeznaczona dla na prawdę dla mało wymagających, okazyjnych użytkowników (zwłaszcza plażowych - taka koniunktura, po części z powodu stanu prawnego). W Alterze mimo mniejszej rozpiętości częstotliwości i braku możliwości pracy multi, różnorodność programów wydaje mi się większa. Ogólnie moje wrażenie, jest takie trochę zabawkowe w porównaniu do poprzednich modeli, ale czy to tylko moje przyzwyczajenia? Czy można tworzyć własne programy i czy wykrywacz daje możliwości nie mniejsze niż jej rutusowi poprzednicy?

Koledzy, czy ktoś robił testy porównawcze różnych modeli Rutusa, co najmniej trzech ostatnich?

Być może na odpowiedzi trzeba będzie jeszcze trochę poczekać, ale proszę, piszcie!

Pozdrawiam!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 12 lipca 2023, 23:14 
Generał Broni
Generał Broni

Nomad84 napisał(a):
Fajno. Będziesz osobiście używał, testował, czy tylko sprzedaż?

Mam plan samemu używać jako uzupełnienie Deusa 1, który będzie ze mną aż do śmierci (mojej lub jego :lol: ). Teraz taką funkcję pełni Equinox 800, ale zaraz pójdzie na giełdę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 12 lipca 2023, 23:42 
Specjalista
Specjalista

altertomek napisał(a):
Cześć. Mam kilka pytań.

Planowałem zakup Atrexa, ale teraz Versa daje do myślenia. Będę wdzięczny za wszystkie odpowiedzi.

1) Co to jest Pitch? Czytałem pochlebne opinie, a jako wierny użytkownik Rutusów nie znam tej funkcji.

2) WAŻNE PYTANIE: W czym Atrex jest lepszy od Versy? Skoro nadal jest w ofercie, to chyba jest inny powód niż czyszczenie magazynu.

3) Super, że są poprawione sprawy wyglądu, ergonomii i inne sprawy, czy jednak pod tym wszystkim Versa nie straciła NIC ze skuteczności i zasięgów poprzednich modeli (Argo, Alter)?

4) W Alterze są dwa profile dźwiękowe dla programów szybszych i wolniejszych. Czy i dlaczego konstruktor zrezygnował z tego w Versie?

5) „Rozpiętość” Programów fabrycznych wydaje mi się przeznaczona dla na prawdę dla mało wymagających, okazyjnych użytkowników (zwłaszcza plażowych - taka koniunktura, po części z powodu stanu prawnego). W Alterze mimo mniejszej rozpiętości częstotliwości i braku możliwości pracy multi, różnorodność programów wydaje mi się większa. Ogólnie moje wrażenie, jest takie trochę zabawkowe w porównaniu do poprzednich modeli, ale czy to tylko moje przyzwyczajenia? Czy można tworzyć własne programy i czy wykrywacz daje możliwości nie mniejsze niż jej rutusowi poprzednicy?

Koledzy, czy ktoś robił testy porównawcze różnych modeli Rutusa, co najmniej trzech ostatnich?

Być może na odpowiedzi trzeba będzie jeszcze trochę poczekać, ale proszę, piszcie!

Pozdrawiam!

1 . VERSA test audio PITCH vs 2tone.. https://youtube.com/shorts/1Mw1_dUcEU0?feature=share

2.Najpierw przetestujmy maksymalne możliwości ATREXA ... https://youtu.be/sI4MSteyIl0

3.VERSA jest lekka, bardzo ergonomiczna i kompaktowa - bardzo łatwa do złożenia... osobiste odczucie lepiej leży w dłoni niż D2...
W porównaniu do ATREX... VERSA pracuje w wielu częstotliwościach/a także na 1 częstotliwości/ na częstotliwościach od 4khz do 40khz...a to daje większy potencjał wykrywania w porównaniu do ATREX..

4.Profile dźwiękowe w VERSA są ulepszone..w stosunku do ATREX...i są inaczej oznaczone...dodatkowo masz dźwięk PITCH..

5.Różnorodność programów w ATREXA i dalej w VERSY jest znacznie większa niż w ALTER 71.v2.. również dzięki zastosowaniu 2-3 rodzajów wieloczęstotliwości w porównaniu do ALTER 71.v2..

Aktywnie wykorzystuję ALTER i ATREX w wykrywaniu i testowaniu, testowałem też VERSA... więc coś o tym wiem...
Za kilka dni będę mógł napisać więcej..... do porovnania jest ORXz biala HF,EQUINOX 800,ATREX...

Ostatnio edytowano czwartek, 13 lipca 2023, 00:10 przez EL NINO, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 13 lipca 2023, 00:01 
Pułkownik
Pułkownik

Dziękuję!

Ostatnio edytowano czwartek, 13 lipca 2023, 00:20 przez altertomek, łącznie edytowano 2 razy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 13 lipca 2023, 00:15 
Pułkownik
Pułkownik

Dziękuję za odpowiedzi i film z testów, jednak wciąż jestem jednak ciekaw czy w jakiejś dziedzinie Atrex jest lepszy od Versy?

WAŻNE: czy po dostrojeniu do gruntu jest możliwość ręcznej korekty uzyskanej wartości, jak to jest np. w Argo?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 13 lipca 2023, 09:04 

Lipek napisał(a):
Nomad84 napisał(a):
Fajno. Będziesz osobiście używał, testował, czy tylko sprzedaż?

Mam plan samemu używać jako uzupełnienie Deusa 1, który będzie ze mną aż do śmierci (mojej lub jego :lol: ). Teraz taką funkcję pełni Equinox 800, ale zaraz pójdzie na giełdę.

Właśnie też mi to chodzi po głowie, dokupić do D1 (11x35/9HF), jako uzupełnienie. D1 szkoda sprzedawać, świetny klasyk, choć czasem mnie irytuje, ale może to kwestia tego, że niedostatecznie go ogarnąłem, a z kolei wywalać na D2 7-8 klocków średnio mi się uśmiecha na ten moment.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 13 lipca 2023, 11:06 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Nomad,
Za 7 klocków to masz Versa+WS6+sondaD2. Stelaż masz od D1.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 275 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 19  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]