altertomek napisał(a):
Cześć. Mam kilka pytań.
Planowałem zakup Atrexa, ale teraz Versa daje do myślenia. Będę wdzięczny za wszystkie odpowiedzi.
1) Co to jest Pitch? Czytałem pochlebne opinie, a jako wierny użytkownik Rutusów nie znam tej funkcji.
2) WAŻNE PYTANIE: W czym Atrex jest lepszy od Versy? Skoro nadal jest w ofercie, to chyba jest inny powód niż czyszczenie magazynu.
3) Super, że są poprawione sprawy wyglądu, ergonomii i inne sprawy, czy jednak pod tym wszystkim Versa nie straciła NIC ze skuteczności i zasięgów poprzednich modeli (Argo, Alter)?
4) W Alterze są dwa profile dźwiękowe dla programów szybszych i wolniejszych. Czy i dlaczego konstruktor zrezygnował z tego w Versie?
5) „Rozpiętość” Programów fabrycznych wydaje mi się przeznaczona dla na prawdę dla mało wymagających, okazyjnych użytkowników (zwłaszcza plażowych - taka koniunktura, po części z powodu stanu prawnego). W Alterze mimo mniejszej rozpiętości częstotliwości i braku możliwości pracy multi, różnorodność programów wydaje mi się większa. Ogólnie moje wrażenie, jest takie trochę zabawkowe w porównaniu do poprzednich modeli, ale czy to tylko moje przyzwyczajenia? Czy można tworzyć własne programy i czy wykrywacz daje możliwości nie mniejsze niż jej rutusowi poprzednicy?
Koledzy, czy ktoś robił testy porównawcze różnych modeli Rutusa, co najmniej trzech ostatnich?
Być może na odpowiedzi trzeba będzie jeszcze trochę poczekać, ale proszę, piszcie!
Pozdrawiam!
1 . VERSA test audio PITCH vs 2tone..
https://youtube.com/shorts/1Mw1_dUcEU0?feature=share2.Najpierw przetestujmy maksymalne możliwości ATREXA ...
https://youtu.be/sI4MSteyIl03.VERSA jest lekka, bardzo ergonomiczna i kompaktowa - bardzo łatwa do złożenia... osobiste odczucie lepiej leży w dłoni niż D2...
W porównaniu do ATREX... VERSA pracuje w wielu częstotliwościach/a także na 1 częstotliwości/ na częstotliwościach od 4khz do 40khz...a to daje większy potencjał wykrywania w porównaniu do ATREX..
4.Profile dźwiękowe w VERSA są ulepszone..w stosunku do ATREX...i są inaczej oznaczone...dodatkowo masz dźwięk PITCH..
5.Różnorodność programów w ATREXA i dalej w VERSY jest znacznie większa niż w ALTER 71.v2.. również dzięki zastosowaniu 2-3 rodzajów wieloczęstotliwości w porównaniu do ALTER 71.v2..
Aktywnie wykorzystuję ALTER i ATREX w wykrywaniu i testowaniu, testowałem też VERSA... więc coś o tym wiem...
Za kilka dni będę mógł napisać więcej..... do porovnania jest ORXz biala HF,EQUINOX 800,ATREX...