Teraz jest piątek, 1 sierpnia 2025, 19:59

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2233 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 149  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: RUTUS OPTIMA 2.0
PostNapisane: poniedziałek, 29 września 2014, 15:08 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Dobrze, że jeszcze wszystkich miejsc z proximą nie przeszedłem przynajmniej muszę mniej po sobie poprawiać :) . Szukałem tylko jeśli miałem czysty dźwięk a wszystko co na minus albo duży zakres odpuszczałem. Aż strach pomyśleć jakie fanty nie wpadły do kieszeni. Jutro wynajmę większą ekipę do samego kopania a ja będę tylko zamiatał i zgarniał fanty :) Pozdro

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 29 września 2014, 21:05 
Porucznik
Porucznik

Ja tam kopie wszystko co trąci kolorem powyżej 35 i oprócz worka śmieci zawsze wyskoczy coś fajnego od guzika po monetkę :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 30 września 2014, 08:17 
Generał Broni
Generał Broni

Przywiązywanie zbyt dużej wagi do cyfrowej identyfikacji prowadzi na manowce :h Nie próbujcie na tej podstawie wyciągać daleko idących wniosków. Pozdrawiam Walbor62.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 30 września 2014, 15:22 
Generał Broni
Generał Broni

Mam już kasę na Optimę uzbieraną. Cały czas o niej myślę i chcę ją kupić, ale od czasu do czasu nachodzą mnie wątpliwości. Bo przeciwnicy kanarków piszą o Euroace, że nie ma identyfikacji tylko kwadraciki. W Optimie identyfikacja też się nie zgadza. Przeciwnicy kanarów piszą, że byle jaki wykrywacz, bo trzeba kopać każdy sygnał. Tu się dowiaduje, że koledzy kopią każdy sygnał, że z dziewięćdziesięciu dołków drut wychodził (już bym chyba padł) to tak naprawdę czy poczuję różnicę przechodząc z Euroace na Optimę ? Kanarek wiekszość okrągłych przedmiotów wskazywał ładnym gongiem, czy w Optimie też jest to tak wyraźne ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 30 września 2014, 15:44 
Podporucznik
Podporucznik

Nie bedzie to duzy przeskok jesli chodzi o zasieg, ja bym Omegi nie bral, chyba ze z cewka 11Detecha.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 30 września 2014, 15:49 
Generał Broni
Generał Broni

To jest wg. mnie tak. Jak masz dobry sygnał to zazwyczaj wiesz, że to moneta. Ale... Czasem masz nie najlepszy sygnał i okazuje się, że to też moneta. Czyli śmiało można napisać, że monetę sygnalizuje ładnie i pewnym dźwiękiem. Można kopać tylko takie 90% dźwięki i większość z nich to monetki. Ale... Wśród pozostałych sygnałów 10% to też monetki.. Wybór należy do Ciebie... Ja np. jestem przekonany, ze mam drucik pod cewka, słyszę to... ale i tak zazwyczaj kopię, jednak z tego powodu nie płaczę, mój wybór.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 30 września 2014, 16:18 
Generał Brygady
Generał Brygady

W Optimie są zarówno kwadraciki i wartość liczbowa ID. Czy jest to przydatne - raczej srednio. Fajnie kopie sie na plaży, na 99% wiesz jaka monetę masz pod cewka. Na polu głównie kieruj sie dźwiękiem, czasami ID jest w zakresie żelaza, a sygnał daje kolorowy. Na poczatku polecam kopać powtarzalne sygnaly od 37/40, później te co tylko z jednej strony dają na kolor, a po pewnym czasie będziesz wiedzial co masz pod cewka.
Zasieg jest sprawa drugorzędna, dla monetkowca powinna liczyć sie częstotliwość pracy i separacja sygnałów od zelaza

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 30 września 2014, 20:30 
Generał Broni
Generał Broni

OK, dzięki zatem kupuję i niebawem napiszę jakie wrażenia :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 30 września 2014, 20:58 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Dobry wybór i dużo cierpliwości życzę...wykopałem optimą wiadra drucików, śnią już mi sięjuż po nocach :) Większość z nich można zidentyfikować ale niektóre biją ładnym czystym kolorem. Moja rada - albo chodzisz rekreacyjnie kopiąc z uśmiechem na twarzy fenisie i kopiejki albo nastawiasz się na ciężką orkę kopiąc wszystko i licząc na coś lepszego

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 30 września 2014, 21:50 
Generał Brygady
Generał Brygady

Jak masz fajne miejscówy to optima Cię zastrzeli ;) koniecznie popraw po dotychczasowym wykrywaczu ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 30 września 2014, 21:54 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

rzeźnik napisał(a):
Dobry wybór i dużo cierpliwości życzę...wykopałem optimą wiadra drucików, śnią już mi sięjuż po nocach :) Większość z nich można zidentyfikować ale niektóre biją ładnym czystym kolorem. Moja rada - albo chodzisz rekreacyjnie kopiąc z uśmiechem na twarzy fenisie i kopiejki albo nastawiasz się na ciężką orkę kopiąc wszystko i licząc na coś lepszego

Mam tak samo z proximą. Dziś wyjątkowo 4 godziny kopania i zero monet. Już nie gnębią mnie polmosy teraz z pięknym dźwiękiem trafiają się druty. :n

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 30 września 2014, 22:03 
Szeregowy
Szeregowy

Tam piszecie o drucikach. Jak mialem drucik miedziany, to zawsze prawie bylem pewien- wychodzilo mi 59; 59 na wyswietlaczu. po pewnym momencie juz nie kopalem. Ale powyzej 60-ciu, juz warto bylo kopac- czasem w tym zakresie aluminium wychodzilo. Inne odczucia mam z duza cewka. od ok. 50-ciu, juz warto kopac. Pozdrawiam serdecznie Optimowcow :D . Pewnie sie domyslicie kto pisze...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 30 września 2014, 22:04 
Generał Brygady
Generał Brygady

keniou napisał(a):
rzeźnik napisał(a):

Mam tak samo z proximą. Dziś wyjątkowo 4 godziny kopania i zero monet. Już nie gnębią mnie polmosy teraz z pięknym dźwiękiem trafiają się druty. :n

Skoro zero monet przez 4 godz to ich tam nie ma, albo zostały takie których nie widzi proxa.

A co do drutów to w optimie jak się dobrze osłuchasz to słychać że to drut, no ale... trza kopać i nie ma tu zmiłuj bo każda wykrywka będzie ładnie biła :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 30 września 2014, 22:11 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

BRAT_MIH napisał(a):

Też się szykuję na zakup optimy. Koniecznie daj znać jak spisuję się sprzęt. Kupujesz z cewką DD 29 ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 30 września 2014, 22:19 
Generał Brygady
Generał Brygady

keniou napisał(a):
BRAT_MIH napisał(a):

Też się szykuję na zakup optimy. Koniecznie daj znać jak spisuję się sprzęt. Kupujesz z cewką DD 29 ?

Panowie... inna cewka jako podstawowa nie wchodzi w grę, a co do spisywania się sprzętu to kolego poczytaj co piszą koledzy którzy mają optimę dłuższy czas ;)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2233 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 149  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]