Teraz jest wtorek, 22 lipca 2025, 16:46

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2233 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 149  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: RUTUS OPTIMA 2.0
PostNapisane: sobota, 25 sierpnia 2012, 20:24 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Czyli masz teraz tak jak ja "bez sondy 0" a nie tak jak wcześniej u mnie było -1450 :) ....Musiało być coś nie tak od samego początku z elektroniką,ale niestety nie miałem porównania.... Pozdro.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 25 sierpnia 2012, 20:33 
Podporucznik
Podporucznik

Tak Cheetach, prawda. Fakt, ze trzeba sie nakopac, ale to sreberko, co mi wyszlo, naprawde dalo sygnal syraszny :ups: . Chcialem to pokazac, na filmikiku, ale wszystko wykasowalem, bo potem przez 2 dni chodzilem i byla straszna kupa... tak wiec filmik mi nie wyszedl
Fotka tego sreberka;
[ img ]
2 fot:
[ img ]

A dzisiaj bylem w terenie 4godz.i wyszla mi- co prawda jedna monetka,ale za to sreberko z pieknym, czystym sygnalem +75 :D . To znowu kompalem nie miejac za bardzo nadziei, bo sygnal byl za czysty i myslalem, ze aluminium...
[ img ]

Ps: chyba troche za duze zdjecia przeslalem... :usta

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 25 sierpnia 2012, 20:37 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Zdjęcie jest o.k fajne znajdki.. ...Mleko sprawdź u siebie jaki masz wzór w czasie strojenia do gruntu bez sondy ,oczywiście jak możesz :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 25 sierpnia 2012, 20:41 
Podporucznik
Podporucznik

Wykrywacz mi lerzy caly czas w bagarzniku auta, ale jutro rano sprawdze. O ile pamietam, to mi pokazuje cos jak -14...cos...oczywiscie jak stroje do gruntu. Ale jutro sie upewnie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 25 sierpnia 2012, 20:48 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

O.k Ps....Czekamy na filmik ..

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 25 sierpnia 2012, 20:56 
Generał Broni
Generał Broni

mleko80rt napisał(a):
A dzisiaj bylem w terenie 4godz.i wyszla mi- co prawda jedna monetka,ale za to sreberko z pieknym, czystym sygnalem +75 :D
a, to akurat zasadniczo prawidłowo, bo solidny kawał srebra powinien dawać czyste 75...77, choć nie zmienia to faktu, że duże AL albo potężne Fe też tak mogą dać... ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 26 sierpnia 2012, 12:33 
Podporucznik
Podporucznik

Spoko sprawdzilem: podczas strojenia do gruntu z cewka DD wzor mam -(minus)4072. A potem zrobilem strojenie bez cewki i wzor wyszedl na 0. Ale o co chodzi??? Wszystko w porzadku chyba??? Kurcze, chodzilem po zaoranym polu i machalem sonda bardzo blisko ziemi i kur......, jak zadupcylem sonda o kamien, ze az sie wystraszylem, ze mogla peknac :roll: Ale na szczescie wszystko w porzadku.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 26 sierpnia 2012, 13:50 
Generał Brygady
Generał Brygady

Witam a ja mam -4666 i coś koło tego, a następnie chodzę na fabryce.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 26 sierpnia 2012, 15:24 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Mleko chodzi o to,że u mnie padła elektronika i przed awarią w czasie strojenia bez sondy miałem Wzór -1450,a po wymianie elektroniki jest "0"...Chciałem porównać sobie wskazania Wzoru z waszymi piszczałkami...Pozdro...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 26 sierpnia 2012, 16:00 
Podporucznik
Podporucznik

No to w takim razie-skoro mamy wszystkie pododobne do Twojego, to juz bedzie w porzadku :D . Powodzenie w wykopkach. Ja rano zaspalem na wyjazd, a potem klocki hamulcowe wymienialem z kumplem, a potem wiadomo pare pifek wypilismy, to w autko nie wsiade, to z wykopek dzisiaj nici... A jutro juz robota... az mi sie nie chce wracac, no ale trzeba zarobic na rodzinke... Pozdro!!!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 września 2012, 19:59 
Podporucznik
Podporucznik

Czesc, myslalem, ze dzisiaj cos dokrece, do tego filmu, ale nie moglem dzisiaj wyskoczyc w teren :? . Wiec malenkie video, naprawde malutkie, bo tylko 2 min. Piec godzin w terenie, a na filmiku jedynie 2 minuty. Na calym polu tylko jedna monetka, ale zato sreberko...

http://www.youtube.com/watch?v=E-LTRmwIXe8&feature=plcp

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 września 2012, 20:29 
Generał Broni
Generał Broni

@ mleko80rt:
Fajne znalezisko. No i z bonusem, bo nie musiałeś go kopać...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 6 września 2012, 15:09 
Generał Brygady
Generał Brygady

Sprawdziłem.
Bez cewki : 0
Z cewką DD standardową: -4866 ( w domu a na zewnątrz różnie około 4600-4800)
Mam nadzieję, że ok. Ostatnio chodziłem po ściernisku czułość 45 dyskryminacja 37, wykrywacz się wzbudzał ale wiedziałem kiedy coś jest. Poznałem kolegę z proxi 1.0 jemu nigdy się nie wzbudza ale wytłumaczyłem mu szybko, że to jest 16Hz a nie 6,6Hz. On kazał mi zejść na czyłość 30-35 ale ja dalej swoje 45 czułość to i zasięg lepszy ( przetestowane ) a to, że się wzbudza popierduje to ja już nie zwracam na to uwagi.

Przyznaję tylko po 8m-cach jego użytkowania, że na cieniutkie sreberko jest kozakiem a inne monetki też wychodzą dość często. POZDRAWIAM

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 6 września 2012, 15:30 
Generał Broni
Generał Broni

rebok26 napisał(a):
Ostatnio chodziłem po ściernisku czułość 45 dyskryminacja 37, wykrywacz się wzbudzał ale wiedziałem kiedy coś jest.
Nie musi być rżysko, może być i zaorane pole. Na jednym z takich pól Optima 2.0 (cewka DD) po prostu "oszalała". Dopiero maskowanie na full i znaczne zejście z czułością (do trzydziestu kilku) trochę ją uspokoiło. Jak to w życiu, na sąsiednich polach było normalnie.

rebok26 napisał(a):
Poznałem kolegę z proxi 1.0 jemu nigdy się nie wzbudza ale wytłumaczyłem mu szybko, że to jest 16Hz a nie 6,6Hz. On kazał mi zejść na czyłość 30-35
tyle, że zakres czułości Proximy to 0...39, a Optimy to 0...45, więc porównania specjalnie nie ma. Dobrze, że zostałeś przy swoim, jednakże redukcja czułości czasem dużo pomaga, choć to, ile zredukować, jest zawsze indywidualne, w zależności od warunków terenowych i użytego typu sondy. Tyle, że przy redukcji czułości zasięg niestety dość szybko spada, to prawda....

rebok26 napisał(a):
Przyznaję tylko po 8m-cach jego użytkowania, że na cieniutkie sreberko jest kozakiem a inne monetki też wychodzą dość często.
pod warunkiem, że w ogóle leżą sobie w glebie... ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 6 września 2012, 21:54 
Podporucznik
Podporucznik

Ja osobiscie, czy to sciernisko, czy oranka, chodze na czulosci 45- jak Rebok, juz sie przyzwyczailem i rozruzniam w miare sygnaly. Od trzch dni chodze po polu, co wczesniej przenica byla scieta na wysokosci ok 15cm- teraz jest zaorane. Wychodza dalej monetki, a nawet jedno sreberko :D . Tyle ze nie wiem, z jakiego kraju, ale zobaczycie na filmiku, bo wszystko nakrecilem :lol: .

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2233 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 149  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]