Teraz jest wtorek, 22 lipca 2025, 19:22

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: ALTER. warto dać 2,8k zł ?
PostNapisane: wtorek, 22 sierpnia 2017, 13:59 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Wojciech_Opioła napisał(a):
Jakby ktoś miał pytania o dobre ustawienia na drobnicę to zapraszam na priv

Może po prostu Kolego napiszesz o tych ustawieniach w odpowiednim wątku? :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 22 sierpnia 2017, 16:51 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

kometes napisał(a):
Wojciech_Opioła napisał(a):
Jakby ktoś miał pytania o dobre ustawienia na drobnicę to zapraszam na priv

Może po prostu Kolego napiszesz o tych ustawieniach w odpowiednim wątku? :1

dobry pomysł :h

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 24 sierpnia 2017, 00:10 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Moim zdaniem warto. Widziałem posty powyżej, że można mieć w tej cenie to czy tamto. Pominięto fakt że użuwkę można mieć. Przy cenach nowych sprzętów wygląda już to zupełnie inaczej. Miałem w rękach i na mnie wywarł pozytywne wrażenie. Zaliczyłem kilka wypadów w towarzystwie deusa i byłem mile zaskoczony. Posiadałem też wcześniejsze rutusy i alter jest po prostu nowocześniejszy i lepiej wykonany. Nie użytkowałem tylko transmitera do słuchawek. Jeśli działa ok to na pewno wolałbym go zamiast dodatkowej sondy. Bezprzewodowe słuchawki poprawnie działające to duża zaleta.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 24 sierpnia 2017, 12:03 
Kapral
Kapral

Tu sprawa jest prosta i w zasadzie bezdyskusyjna w tej cenie nie da się znaleźć porównywalnego sprzętu i to jest niepodważalne.
Nie ma sprzętu,który może pracować w trybie jednoczesnym, kto spróbuje choć raz tej opcji nigdy nie będzie chciał zmienić.
Dodatkowo mamy duże spektrum częstotliwości a z tym wiąże się możliwość jej doboru do upodobań i warunków terenowych czyli szukając grubego zwierza mamy 4 khz a innym razem wchodzimy na teren z małymi cienkimi srebrami i mamy 18 khz ,a co najważniejsze zawsze możemy "odsunąć " się od zakłóceń.
O serwisie już nie wspomnę,maksymalny czas naprawy trwa 3 dni a nie jak to bywa z innymi sprzętami ,że może to trwać i kilka miesięcy a to chyba najważniejszy punkt na tzw.+

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 25 sierpnia 2017, 09:59 
Szeregowy
Szeregowy

są sprzęty pracujące w trybie jednoczesnym np. whites spectra nawet pracuje w stereo

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 25 sierpnia 2017, 13:09 
Kapral
Kapral

lysy1033 napisał(a):
są sprzęty pracujące w trybie jednoczesnym np. whites spectra nawet pracuje w stereo

Owszem ale koledze chodzi o przedział cenowy do 3000 zł a Spectre nawet używaną jest ciężko dostać poniżej 4000 .
Z resztą Spectra jest o wiele bardziej wymagająca i skomplikowana od Altera i żeby ją poznać choć w połowie trzeba spędzić z nią w terenie masę roboczogodzin

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 25 sierpnia 2017, 18:53 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

daro23 napisał(a):
Tu sprawa jest prosta i w zasadzie bezdyskusyjna w tej cenie nie da się znaleźć porównywalnego sprzętu i to jest niepodważalne.
Nie ma sprzętu,który może pracować w trybie jednoczesnym, kto spróbuje choć raz tej opcji nigdy nie będzie chciał zmienić.
Dodatkowo mamy duże spektrum częstotliwości a z tym wiąże się możliwość jej doboru do upodobań i warunków terenowych czyli szukając grubego zwierza mamy 4 khz a innym razem wchodzimy na teren z małymi cienkimi srebrami i mamy 18 khz ,a co najważniejsze zawsze możemy "odsunąć " się od zakłóceń.
O serwisie już nie wspomnę,maksymalny czas naprawy trwa 3 dni a nie jak to bywa z innymi sprzętami ,że może to trwać i kilka miesięcy a to chyba najważniejszy punkt na tzw.+

dokładnie :1

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]