Pułkownik L napisał(a):
Jakiś czas temu jak powstał two box do Spectry pisałem do Pana Rutyny czy przewiduje taki projekt do Altera, czasy Whitesa się kończą i szukam za w czasu alternatywy, i super.
White's to już jest przeszłość niestety. Jednak te trzy częstotliwości jednocześnie i Spectragraph wysokiej rozdzielczości nie da się łatwo zastąpić:). Ja też szukam alternatywy. Czas szybko leci i patenty wygasają. Może ktoś inny wprowadzi na rynek detektor który będzie rozwinięciem Spectry V3.
Zrobiłem ostatnio eksperymet i dałem synowi wypróbować kilka detektorów z zastrzeżeniem że może wybrać jeden dla siebie:). Syn ma 11 lat. Wśród tych detektorów była Sectra V3i, Xp goldmaxx Power, Cscope Cs6 MXI, Tesoro Tejon i White's 5900 Di Pro Sl. Spectra najtrudniejsza w obsłudze teoretycznie ... Po krótkim przeszkoleniu syn jednak najsprawniej posługiwał się Spectrą i ten detektor najbardziej mu się spodobał. Niby skomplikowany a zarazem bardzo intuicyjny w obsłudze. Wzór który w trakcie premiery nie miał sobie równych i nawet teraz po ponad 10 latach od tamtego momentu w zasadzie nie ma choćby porównywalnego całokształtem następcy. Niestety White's był za słaby by rozwinąć ten projekt. Zabrakło im czasu... A Spectra to jedyny detektor z którym jak idę to mogę powiedzieć że wiem co się dzieje pod sondą. Biorę cokolwiek innego to jak bym był ślepy albo ślepy i głuchy na jedno ucho:). Spectragraph w wydaniu 3f rządzi i nie widzę na rynku niczego co by było lepsze. Detektory z zwykłym numerycznym ID odpadają w przedbiegach.
Spectra ma też swoich miłośników i być może za jakiś czas powstaną alternatywne firmware, które będzie można samemu sobie i stalować:).