Abaqus napisał(a):
że skoro Kolegę interesuje raczej militarka, a więc przedmioty średnie i duże to wolałbym mieć cewkę DD bo w czasie przemiatania mogę sobie pozwolić na mniejszą "zakładkę" - oszczędność czasu.
Hm, zależy, za czym kto myszkuje. Jeśli za głębokimi i bardzo głębokimi artefaktami to tu z tą "
mniejszą zakładką" to moim zdaniem nie jest wcale takie oczywiste. Dlaczego? Ano, dlatego, że charakterystyka cewki DD29 wcale nie jest taka płaska, jak się większości wydaje. Ona jest tak "garbata", ze dla mnie prawie, że i przypomina klasyczną CC. Maksimum czułości dla tej cewki to tylko kilka cm pośrodku cewki - trochę szerzej niż dla CC, ot co.
Natomiast przemieść teren na szybko (czyli właśnie z "małą zakładką") z małej i średniej głębokości - to tak.
A, żeby było jeszcze ciekawiej - CC29 to przecież elipsa i to dość rozciągnięta...
Winnicki napisał(a):
Boję się trochę elektroniki (jakoś made in poland nie do końca do mnie przemawia).
Spoko, wcale nie bywa gorsza od tej firmowanej "
PRC" albo tylko po cichu tam produkowanej - bo to nie zależy od miejsca produkcji tylko od
CZŁOWIEKA. A moim zdaniem, jako osoby również tu w tym kraju drzewiej produkującej, to Rutus rzeczywiście stara się robić porządnie.
Winnicki napisał(a):
Dlaczego cewka 29DD, bo się o niej naczytałem i wnioski są zachęcające.
Moim zdaniem to po prostu dobrze dopracowana konstrukcja, a więc
skuteczna....
Heh, zaczyna nam się faktycznie robić wątek o Rutusach, a nie o samej Optimie...