Pułkownik L napisał(a):
Nie wiem,nie znam się :lol: ,ale wydaje mi się że samo założenie dynamika jak zorro +statyk nie jest najlepszym rozwiązaniem,w trybie jednoczesnym/mixie nie powinno się robić metrów na akord,i tak zgubisz większość sygnałów albo kalkofonia zabije ci uszy :lol:
Najbardziej mnie zastanawia jak ktoś kto nie ma wykrywacza i pisze że mu się wydaje, wygłasza tak jednoznaczne opinie.
Mogę Cię zapewnić że używam trybu jednoczesnego prawie zawsze, i nie ma kakofonii nie gubię sygnałów, i nie zabija mi uszu, a znajduje nawet malutkie przedmioty, srebrne monety i mam cisze w słuchawkach najważniejsze jest jednak odpowiednie ustawienie parametrów do miejscówki i szukanych przedmiotów.
ela2392 napisał(a):
Generalnie to nic konkretnie się nie dowiedziałem bo wszystko już wiedziałem wcześniej :lol: ale teraz już wiem dzięki wam że pomysł na szybko-płytko dynamikiem i głęboko statykiem jednocześnie może przynieść mierne skutki, jedyne co mi pozostało to próby i dziesiątki godzin nauki mimo tego że się wydaje że się wie wszystko o Alterze jak w moim przypadku. :roll: Dziękuje
To znaczy że nie bardzo rozumiesz co czytasz albo oczekujesz że ktoś poda Ci odpowiedź zgodną z twoimi oczekiwaniami, napisałem wyraźnie że trybu jedoczesnego nie można postrzegać jako dwóch trybów działających w jednym czasie, tylko tryb statyczny dostarcza dodatkowej informacji ułatwiającej rozpoznanie przedmiotu i dlatego wzmocnienie statyczne nie powinno być w zasadzie większe jak 10 maksymalnie 15, aby dodawał informacje w pewnym tylko zakresie i nie przeszkadzał dynamikowi, wykorzystując pozostałe parametry a szczególnie filtry, maskowanie i wz. audio i częstotliwość ,wiedząc co zmienia dokonane ustawienie.
dlatego ważna jest wiedza o tych parametrach oraz kiedy i jakie zastosować.
Pułkownik L napisał(a):
To może kolega Shelton by dał jakiąś podpowiedz ;) ,autor chce zrobić z Altera demona szybkości a mi się wydaje że połączenie tych dwóch opcji dynamik płytko,statyk głęboko ale wszystko o ekspresowej reakcji raczej wzajemnie się wyklucza,detektor potrzebuje czasu na przetworzenie sygnałów i tego już nie przeskoczymy,kwestia jak to zminimalizować do rozsądnych w miarę powtarzalnych reakcji sprzętu.
Jeżeli masz na myśli mnie pisząc ",
autor chce zrobić z Altera demona szybkości a mi się wydaje że połączenie tych dwóch opcji dynamik płytko,statyk głęboko" to ja Ci mówię że dalej tobie się tylko wydaje, a ja to wiem bo go używam stale, więc to co pisze piszę z doświadczenia w terenie i o żadnym spowolnieniu nie ma mowy jeżeli się wie jak i co ustawić.
Jednak czuje że ciebie nie przekonam, bo ty wiesz swoje. i niech tak zostaje na siłę nie da się tego wytłumaczyć masz do tego prawo, jednak gdybyś chciał zrozumieć to radzę "czytać uważnie ze zrozumieniem i bez swoich z góry założonych tez" (to mój taki żart) :lol:
Powiem jeszcze raz tryb jednoczesny jest bardzo użyteczny do codziennego skutecznego szukania w większości stanowisk za wyjątkiem bardzo mocnego śmietniska.
Warunek jest jeden trzeba mieć wiedzę jak go używać, ale najpierw musimy poznać wszystkie parametry jak działają i co wnosi konkretna zmiana, nie jest to zbyt trudne ale to podstawa i nie tylko Altera ale każdego wykrywacza. Ale to tylko moje zdanie...
Shelton, staram się to tak tłumaczyć od kilku lat ale idzie jak po grudzie :666 trochę ludzi zrozumiało ale jednak większość niby przyznaje mi rację ale na PW pisze to teraz podaj mi swoje ustawienia....