prymek napisał(a):
Testy powietrzne w praktyce polno-leśnej są bez znaczenia ( porównajcie GM4 z Deusem :lol: ) . Wracając do tematu Altera to ja zauważyłem że wykrywacz mimo wyżyłowanych wysokich ustawień jest bardzo stabilny więc tak na chłopski rozum zapas jego możliwości powinien być o wiele większy , dokładając jeszcze do tego brak możliwości ręcznej korekty dostrojenia gruntu ( czego najwięcej mi brakuje ) to normalnie strach się bać . Więc może w menu powinna być zakładka PRO dla zaawansowanych użytkowników gdzie znajdowały by się ustawienia umożliwiające zabawę na skraju stabilności ?
Myślę że tu trafiłeś w sedno, dodanie do niego "Turbo" mogło by podnieść skuteczność altera71 co najmniej o 1 stopień jednak operator musiał by posiadać sporo umiejętności i wiedzy.
Wydaje się że taką zasadę zastosował Rutyna w Argo, dlatego zawsze zostawała zakładka aby podnieść jego ustawienia do granicy stabilności, w sytuacjach gdzie ta moc była konieczna w niektórych sytuacjach. Co prawda nie było tam odgraniczenia Pro czyli dla poszukiwaczy obeznanych ze sprzętem i właśnie tą użyteczność wielu z nas sobie ceniło.
To podobnie jak z samochodem, ma możliwość jechać 200 km/godz. ale przecież nikt nie jedzie cały czas 2OO....