damiano napisał(a):
stan12 czy na mixie nie masz kakofonii na miejscu w którym jest dużo śmieci widzianych przez tor statyczny?
Ja tylko widziałem Proximę i Optimę w tym trybie ale zasada działania chyba nie ulega diametralnej zmianie w Alterze 71.
Na w/w miejsca mix się zwyczajnie nie nadaje bo uszy więdną...
Różnica jest taka że Proxima, Optima a także argo miał ustawiony fabrycznie sygnał od statyka,w Alterze możesz dostosować sygnał do sytuacji i osobistych preferencji stopniowo zaczynając od wzmocnienia statyki od 1 do punktu jaki ci najbardziej odpowiada, SAT ustawiamy według zasady i warunków zewnętrznych, przy wartości 5 - 10 sygnał jest w zasadzie stabilny zresztą możemy wspomagać się spustem, A ustawienia dynamiczne dokładnie tak samo jak byśmy ustawiali je dla trybu dynamicznego. Dobranie przemiatania także nie różni się od dynamicznego więcej śmieci wolniej, czysto szybciej według własnych możliwości.
Odezwanie się samego statyka to znak że miejsce sprawdzamy dokładniej czy nie jest to sygnał od koloru tylko że słaby gdyż cewka jest w pobliżu a nie na nim. Osłuchanie i praktyka czynią mistrza i łatwość podjęcia decyzji.
Proszę sobie przypomnieć pierwsze samodzielne wyjście z wykrywaczem dynamicznym, przecież to wydawało się nie do opanowania, a po jakimś czasie wszystko rozumiemy, podobnie jest z jednoczesnym.
Kolegów nie przekonanych nie zmuszam do uwierzenia w moje wyjaśnienia, każdy ma prawo do swoich przekonań.