darek64 napisał(a):
Wczoraj byłem pierwszy raz w terenie. Najpierw minusy. Pierwsze co mi przychodzi na myśl to fatalne audio. Dźwięki jakieś takie burcząco-skrzeczące, jak dla mnie absolutnie nie do przyjęcia. Po drugie to zero stabilności. Sprzęt się non stop wzbudzał i dawał fałszywe sygnały. Kombinowałem z czułością, strojeniem do gruntu i częstotliwością i nic. Może to wina mineralizacji, może żelaza w glebie, nie wiem. Generalnie chodzi się z Versą niekomfortowo. Nie ma porównania z kulturą pracy Deusa czy Equinoxa. Plusy. Po przejściu na Pitch, wykrywacz się nieco uspokaja a sygnały są pewne. Chodziłem przeważnie na 40kHz i nie powiem, wpadło kilka maleńkich kolorków więc pod tym względem Versa daje radę. Dziś powtórka ale póki co, Versa dupy nie urywa.
ja mam dokladnie odwrotne odczucia w miejscach gdzie nie dalo sie chodzic equinoxem, jedynie na gold z mocno obnizona czuloscia i na recovery 7 jako tako nie bylo kakafoni. Versa na 23 cm w parku fajnie sie chodzi troche pikow jest od zelaza ale naprawde daje rade i co najważniejsze wydłubuje malutkie kolorowe kraglosci, wyopalem tylko jedno plaskie klute zelazo bylo dosc gleboko i pewnie tylko dlatego mnie oszukalo, kopalem kilka skaczacych i rozjezdzajacych sie sygnalo ( linia grafu rostrzelona po calym ekranie) i zgodnie z moimi oczekiwaniami bylo to zelazo. Generalnie fajnie się zapowiada, musle ze namiesza troche.