Teraz jest wtorek, 22 lipca 2025, 15:44

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2233 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 149  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: RUTUS OPTIMA 2.0
PostNapisane: niedziela, 24 czerwca 2012, 16:02 
Generał Brygady
Generał Brygady

Fenole 10gr polskie i 10cccp 1940r a reszta monetek od 1925do 41r.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 1 lipca 2012, 13:54 
Podporucznik
Podporucznik

Czesc wszystkim. Wczoraj bylem z Optima w terenie. Chodzilismy po winnicy z kumplem Wegrem. Wyszlo sporo fajnych monetek, nawet jedno cieniutkie sreberko, ktore o dziwo dalo sygnal 54, niestety w slabym stanie :( . Natomiast z monetki Rzymskiej jestem bardzo zadowolony :) . Jest to polowka monety ktora byla bita w Nimie,a zlamana jest w polowie przez Rzymian w swojej epoce i taka placono. Jesli macie ochote, to zapraszam na obejrzenie filmiku z tego wyjscia:

http://www.youtube.com/watch?v=SxVl9ZbD4KA&feature=plcp

Ps: takie buczenie w tle, to cykady taki chalas robia... Milego ogladania.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 lipca 2012, 00:24 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Witam KOLEGÓW :) Miałem sobie odpuścić ale jednak postanowiłem podzielić się niemiłymi doświadczeniami :(Od 3 dni mam problem z wykrywką,a mianowicie.Włączam wykrywacz następnie wykonuje strojenie do gruntu,sonda w górę wciskam przycisk

proszę czekać
korekcja

I nic się nie dzieje.Po wielokrotnym załączaniu raz jest to 10 raz 20 razy problem ustaje,ale wykrywacz pracuje znacznie wolniej niż wcześniej,strojenie do gruntu przebiega strasznie wolno,a co do pracy to bardzo często się przesterowuje i zawiesza(wydając ciągły dzwięk tak jak w czasie przesterowania,a na wyświetlaczu obok wskaźnika baterii pojawia się daszek,taki jak nad klawiszem nr.6 na klawiaturze.Gdy wypnę sondę i włączę wykrywacz,nic się nie zmienia dalej mam komunikat proszę czekać korekcja,wymieniłem kilkakrotnie baterie nic to nie dało....Muszę go ponownie uruchamiać.Zdarza się też,powiedzmy raz na 1h pracy ,że system się zawiesza i nie mam żadnych sygnałów....

To tyle Serwis gwarantowany,może któryś z kolegów serwisował sprzęt ??Gdzie wysłać,i co zrobić żeby trwało to jak najkrócej...Urlop zaczynam od 25 :P ...Pozdro...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 lipca 2012, 14:09 
Generał Broni
Generał Broni

@ Tofi1987: no jak to co robić - dzwonić w te pędy do producenta...

RUTUS - kontakt

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 lipca 2012, 14:17 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

dzwoniłem,serwis mnie czeka:(...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 lipca 2012, 14:50 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Problemem może być kiepsko zaciśnięte któreś złącze na taśmie łączącej elektronikę z LCD: od strony elektroniki lub od strony LCD.
Miałem podobne objawy w Proximie gdy zdemontowałem obudowę LCD w celu wymiany gąbki na rękojeści.
Za pierwszym razem coś mi nierówno zacisnęło się złącze na tasiemce i wykrywacz zostawał na etapie "korekcja"

Złącze zacisnąłem jeszcze raz i wszystko zaczęło ponownie śmigać.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 lipca 2012, 16:50 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

dzięki krisssk....Cenna rada,zaraz obcenie złącza u mnie ....

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 lipca 2012, 18:32 
Generał Brygady
Generał Brygady

Siemka. Ty nic nie odkręcaj tylko wysyłaj wykrywacz do pana Arkadiusza pisz adres zwrotny na kartce, jak zaczniesz coś kręcić to po gwarancji będziesz miał. A ja z doświadczenia wiem, że serwis jest szybki. POZDRAWIAM

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 lipca 2012, 19:00 
Generał Broni
Generał Broni

Moja Optimka smiga aż miło nareszcie ją opanowałem przedtem kopałem wszystkie sygnały ech to była mordęga(ale jest jeden plus muły troche urosły).Powiem jedno Pan Rutyna robi konkretny sprzęt :)Może są lepsze ale w tej cenie chyba nie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 lipca 2012, 19:27 
Podporucznik
Podporucznik

Czesc MIDAS. Ja zasadniczo kopie sygnaly do 60-ciu, wtedy jestem prawie pewny, ze jest kolor, a 90% ze to monetka :D . Chociaz czasami zdarza mi sie kopnac staly sygnal ok 54-60 z wysokim tonem, bo jak ostatnio wyszlo mi cienkie sreberko..., ale w tym przedziale, na polach wych wychodza mi najczesciej kawalki drutu. Wczoraj wyszedlem w przerwie w pracy na godzinke i wyskoczyl Victor Emanuel krol Itali-10centimi z 1868 miedz, czy tez braz, a pokazywal na wyswietlaczu, jak czyste srebro +70. Daz dol!!!

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 20 lipca 2012, 11:15 
Generał Broni
Generał Broni

A ja powiem tak, że dla mnie wskazania ID >40 to w zasadzie kwestią wiary są, a nie jakiejś konkretnej informacji... :)

Po testach kopania wszystkiego >40 powiem tak, że "kopara" parę razy mi opadła ze zdziwienia... i teraz już wiem, że nic nie wiem, a co najwyżej mogę się domyślać, patrząc na to, co na wyświetlaczu. :)

@ mleko80rt: gdzieś pisałem wyżej, że zrobiłem testy na różne złota III próby (w powietrzu) - pokazywała je w zakresie 45...65 - czyli od folii alu, poprzez druty alu i inne śmieci, brązy aż do mosiądzu...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 20 lipca 2012, 16:45 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Więc panowie kopcie tak jak Ja wszystkie powtarzalne sygnały niezależnie od tonu,dyskryminacje mam na 30......Producent pisze w instrukcji coś o 37,dzwoniłem zalecał min 35 aby nie wyciąć monetek itp ,Ja śmigam na 30 i jest git ...
Pozdro

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 20 lipca 2012, 19:00 
Podporucznik
Podporucznik

No dobra chlopaki, wiec w niedziele sprobuje. Mam nadzieje, ze tylko nie padne od kopania, bo ziemia umnie jest gliniasta i twarda jak kamien, a dzisiaj kopalem dwie godzinki w przerwie w pracy od 12-tej do 14-tej, a termometr w aucie pokazal mi na 40stopni, ze az mi sie w glowie krecilo :ups: . Acha, ja chodze na dyskryminacji 26, a czulosc maxxxx!!!!, korekcja kamieni na minus 1, i nawet nie pryka. Nastepny filmik po polsku bedzie. Tylko, ziomkowie, jak Was interesuje to "dawajta" mi jakies komentarze, pod filmikiem, bo to motywuje :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 23 lipca 2012, 11:19 
Generał Broni
Generał Broni

Z życia wzięte:
dyskryminacja: dynamik typ. 27;
dyskryminacja: mix typ. 0;
czułość: max lub dostosowana do właściwości / zaśmiecenia terenu;
kopanie: wszystkie w miarę powtarzalne sygnały plus sygnały "dziwne" (niepowtarzalne, różne w zależności od kierunku przemiatania, etc.) w terenie mocno zaśmieconym, z uwagi na częste zaleganie koloru bezpośrednio pod żelastwem lub w jego najbliższym sąsiedztwie, poniżej rozdzielczości użytej cewki.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 1 sierpnia 2012, 21:00 
Podporucznik
Podporucznik

Czesc ziomkowie!!! Ja juz zaczalem urlop, niestety nie moge przyjechac do Polski, bo zonka w ciazy i nie bedziemy ryzykowac 1800km autkiem, a i pelno rzeczy do uregulowania tutaj. Ale udalo mi sie znalezc troche czasu w piatek w przerwie w pracy i troszke w sobote(druga czesc filmu i pierwsza monetka-Rzymek wyszedl :luv )Potem troche dogralem teren poprawiany po kumplu Wegrze- sporo mi zostawil, jak sie okazalo... Milego ogladania a i dzieki za komentarze jak mozecie :usta .
Acha zaczalem kopac sygnaly nie jak ostatnio od 60-ciu, ale powtarzalne od ok.50-ciu i sa efekty, ze nawet po Deusie kumpla fajne znajdki wyszly!!!

http://www.youtube.com/watch?v=dvoU3rAl ... t_received

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2233 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 149  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]