Teraz jest piątek, 14 listopada 2025, 19:19

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Rutus Argo v3
PostNapisane: piątek, 28 listopada 2014, 19:09 
Plutonowy
Plutonowy

Wady jakie znalazłem to kabel od cewki. Mam dwie 29DD i 23CC elipsa i ten sam problem byle ruch kablem przy cewce i jest fałszywy sygnał. Druga sprawa przykleiłem kabel od cewki do sztycy koło elektroniki taśmą izolacyjną najlepsze jest to że przy odklejaniu taśmy razem z nią zeszła mi farba ze sztycy.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Rutus Argo v3
PostNapisane: piątek, 28 listopada 2014, 19:12 
Generał Brygady
Generał Brygady

ale o so chosi?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 28 listopada 2014, 19:16 
Plutonowy
Plutonowy

sorry w złym dziale napisałem proszę moda o przeniesienie do właściwego

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 28 listopada 2014, 19:20 
Generał Brygady
Generał Brygady

Matys5 napisał(a):
Wady jakie znalazłem to kabel od cewki. Mam dwie 29DD i 23CC elipsa i ten sam problem byle ruch kablem przy cewce i jest fałszywy sygnał. Druga sprawa przykleiłem kabel od cewki do sztycy koło elektroniki taśmą izolacyjną najlepsze jest to że przy odklejaniu taśmy razem z nią zeszła mi farba ze sztycy.

a ty co zdziwiony?? jezeli kabel luzno lata to logiczne ze to ruch metalu ,to i cewka wykrywa i piszczy...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 28 listopada 2014, 19:32 
Plutonowy
Plutonowy

Tak zdziwiony bo miałem eurotek pro 11DD i tam takiego problemu nie było a kabel przy cewkach od Argo to jest tak gruby jak kabel od joysticka od pegazusa jak na sprzęt za takom kasę kabel powinien być lepszej jakości.
A co do pozostałej reszty hmm.. powiem tyle jest diabelnie głęboki dziury na głębokości 1m to u mnie standard :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 28 listopada 2014, 19:36 
Generał Brygady
Generał Brygady

Matys5 napisał(a):
Tak zdziwiony bo miałem eurotek pro 11DD i tam takiego problemu nie było a kabel przy cewkach od Argo to jest tak gruby jak kabel od joysticka od pegazusa jak na sprzęt za takom kasę kabel powinien być lepszej jakości.
A co do pozostałej reszty hmm.. powiem tyle jest diabelnie głęboki dziury na głębokości 1m to u mnie standard :666

jaki masz problem ,kabel owin tasma lub opaska na rzep u nasady gwintu cewki i masz po klopocie.... trzeba troche sobie pomyslec jakby tu sobie pomoc..

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 28 listopada 2014, 19:44 
Plutonowy
Plutonowy

Z tym sobie w miarę możliwości poradziłem, jednak po to jest forum aby opisywać różnego rodzaju problemy ze sprzętem i wadami fabrycznymi. A co do samego Rutusa Argo v3 to problem z kablem jest opisywany od dawien dawna na forach o Rutusach jednak producent ma to w d.....pie bo my jako użytkownicy dalej jesteśmy zmuszani do kombinowania i usprawniania wad o których już dawno było wiadomo.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 28 listopada 2014, 19:53 
Generał Broni
Generał Broni

Kolego Matys5 może spróbuj pokonbinować z kk i czułością jeśli ci mocno popiskuje,u mnie było podobnie ale teraz mam spokój ja mam kk na-5 a czasami nawet ustawiam więcej zależy na jakim polu,a z tym że farba schodzi po odklejeniu taśmy to chyba nie ma co brać do głowy przecież to nie samochód i niebędziemy płakali nad każdą małą ryską grunt to aby dobrze działał i niepsuł się.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 28 listopada 2014, 20:16 
Plutonowy
Plutonowy

Z tym sobie poradziłem ogólnie nie narzekam na argo opisałem jedynie swoje wady jakie znalazłem. A co do tej farby to powiem tyle że wykrywacz traci na wartości przez takie ubytki przy odsprzedaży. Po drugie kolego farba odpadła mi może po 3 lub 4 wyjściach a argo jest nowy ma 2 miesiące dałem za niego 2300 i jestem trochę zdziwiony bo to sporo kasy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 28 listopada 2014, 20:22 
Generał Brygady
Generał Brygady

Matys5 napisał(a):
Z tym sobie w miarę możliwości poradziłem, jednak po to jest forum aby opisywać różnego rodzaju problemy ze sprzętem i wadami fabrycznymi. A co do samego Rutusa Argo v3 to problem z kablem jest opisywany od dawien dawna na forach o Rutusach jednak producent ma to w d.....pie bo my jako użytkownicy dalej jesteśmy zmuszani do kombinowania i usprawniania wad o których już dawno było wiadomo.

na pewno producent nie ma tego w du.....e bo raczej wie ze to nie problem ,sam chodze z Argo koledzy tez i nikt sie nie skarzy na to tak jak ty to teraz opisujesz ...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 28 listopada 2014, 20:27 
Generał Broni
Generał Broni

Ja nie wiem, mam trzeciego Rutusa i z kablem nigdy problemów nie miałem. Co mnie obchodzi czy on gruby, czy cienki skoro spełnia swoje zadanie. Skoro farba odpadła to do serwisu, zakładam że bez problemu wymienią część sztycy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 28 listopada 2014, 20:35 
Generał Brygady
Generał Brygady

Matys5 napisał(a):
Z tym sobie poradziłem ogólnie nie narzekam na argo opisałem jedynie swoje wady jakie znalazłem. A co do tej farby to powiem tyle że wykrywacz traci na wartości przez takie ubytki przy odsprzedaży. Po drugie kolego farba odpadła mi może po 3 lub 4 wyjściach a argo jest nowy ma 2 miesiące dałem za niego 2300 i jestem trochę zdziwiony bo to sporo kasy

skąd ci ta farba odpadła z ktorej czesci??? :) to raczej normalne jezeli sprzet jest w terenie ze bedzie nosił slady uzytkowania i na pewno nie sprzedaz go za taka cena jak kupiłes ...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 listopada 2014, 00:46 
Plutonowy
Plutonowy

Farba odpadła z części z elektronikom. A normalne ślady użytkowania dla mnie to rysy jakieś otarcia a nie brak farby. Poprzedni wykrywacz był bardzo intensywnie użytkowany i jakoś nie odpadł w nim farba mimo że o niego nie dbałem w cale

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 listopada 2014, 00:59 
Generał Brygady
Generał Brygady

Mam Argo i Optimę.Kiedyś miałem jeszcze Solarisa.
Nigdy nie miałem żadnych problemów,ani z kablem,ani z farbą.
Jeżeli faktycznie ta farba tak Ci złazi,a sprzęt na gwarancji to żaden problem,reklamujesz a producent na pewno problem rozwiąże.
P.Rutyna ma bardzo dobry serwis gwarancyjny,pogwarancyjny i podejście do klienta.Pękła mi kiedyś plastikowa śruba do cewki,zadzwoniłem i za dwa dni miałem polecony priorytet na koszt firmy :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 listopada 2014, 07:13 
Generał Brygady
Generał Brygady

Matys5 napisał(a):
Farba odpadła z części z elektronikom. A normalne ślady użytkowania dla mnie to rysy jakieś otarcia a nie brak farby. Poprzedni wykrywacz był bardzo intensywnie użytkowany i jakoś nie odpadł w nim farba mimo że o niego nie dbałem w cale

tylko na elktronice gdzie ty masz farbe?? na obudowach?? jezeli tak to tam nie ma zadnej farby ,chyba ze ktos pomalowa l i sporzeda l tobie??

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]