wiher napisał(a):
Ciekawi mnie czy to nie wina materialu uzytego do produkcji tych cewek , bo do tej pory mialem kilka wykrywaczy po kilka lat i takich problemow nie bylo.
Ja akurat eksploatuję trzy cewki do Optimy i żadnych tego typu problemów mechanicznych nie miałem i nie mam. A gwoli ścisłości, nie jestem osobą zbytnio delikatną, więc cewki '
obrywają' na polnych kamieniach i w lesie zdrowo. Nie wydaje mi się więc, aby konstrukcja uchwytów
w moich cewkach była za słaba.
Z tym, że wady materiałowe się zdarzają, a może są też różne serie cewek w różnych wykonaniach - zarówno, jeśli idzie o materiał, jak i sam wtrysk, co w końcu może wpływać, czasami nawet znacznie na właściwości mechaniczne, jak szczelność czy wytrzymałość.
O ile mnie pamięć nie myli, by niedawno wątek właśnie o wzmocnieniu, czy w ogóle o nowych uszach cewki do Proxy.
Ale w ogóle, to zawsze TRZEBA zacząć od kontaktu z producentem w takich sytuacjach.
thomas71 napisał(a):
Nie wiem czy akurat to może być przyczyną niestabilności wykrywacza która trapi mój sprzęt!
Może.
U mnie, w mojej DD29, też nastąpiło samoistne odkręcenie się złącza w cewce, ale ja to w porę zauważyłem i wystarczyło, póki co dokręcić.