cama napisał(a):
Alnar bez napinki nie każdy ma w swoich zasobach dwie wykrywki i możliwosc wyboru - teren zaśmiecony czy tez nie oraz stwierdzenia czy an danym trenie wystepują takie monety czy tez nie.test powyższy miał według testujących pokazać różnice pomiędzy argo i optima z wyraźnym in plus na argo co wielu posiadaczy wykrywek z informacji publikowanych na forach mogło lekko zdziwić.
sam przymierzam się do zmiany i bylem zdecydowany na opti (monety) ale teraz mam wahania.
A kto tu się napina mój Panie :drap .Przecież rozumiem,iż pytasz zapewne z takiego powodu.Nadmieniłem tylko,to że już o tym pisałem.Powiem tylko tyle,i być może to utwierdzi Cię w wyborze.Optima nie jest wykrywaczem uniwersalnym,jednak z racji tego ,iż posiada tryb mix,można spokojnie z nią latać.Ja byłem z niej bardzo zadowolony i wyciągałem nią sporo.Argo z racji niższej częstotliwości ciągnie głębiej,ale nie każdemu przypadnie do gustu (moim zdaniem Optima jest bardziej ,,swojska") i łatwiejsza do ogarnięcia.Ogólnie wykrywacze Imć Arkadiusza są bardzo fajne i świetnie się z nimi pracuje.Jak dla mnie,jedyną ich wadą jest konstrukcja (gdyby była inna,na pewno nie rozstawałbym się z nimi).Ja osobiście biegam z prostym analogiem,którego stelaż (XP),umożliwia mi swobodny transport sprzętu i szybkie rozłożenie w dowolnym momencie,bezprzewodowych,lekkich słuchawek,nawet chować nie muszę.Jeśli ktoś preferuje zabawę na polach,to polecam zakup Optimy.Ja musiałem zrezygnować,z racji tego,iż często się przemieszczam,niekoniecznie penetruje pola,a do transportu służą mi nogi :) .Pozdrawiam.P.S.Zapomniałem jeszcze dodać,iż Argo Regisa(autor testu) ma najprawdopodobniej super zestrojona cewkę,bo ja aż tak dużych różnic nie widziałem.