belhior napisał(a):
Z tym Alterem poczekaj do pierwszych opinii użytkowników, tak z pół roku po premierze.
Z sprawdzonych sprzętów Gm5. Znakomity na monetki i śmietniki.
Ale jak to już bywa każdy chwali swoje i takim pytaniem możesz zrobić sobie niezły mętlik w głowie.
Ale idąc tym tokiem rozumowania, nikt nie kupi Altera bo wszyscy będą czekać na opinie innych :)
A tak na poważnie ja kupiłem chyba jako jeden z pierwszych na tym forum GM5 - pamiętam jak ludzie sceptycznie do niego podchodzili. Ja byłem z niego mega zadowolony, pomimo początkowych wątpliwości.
Proponuję więc zdobyć się na odwagę i kupić nowego Altera, gruntownie go przetestować i podzielić się wrażeniami z nami :)
PS
Czasami warto być wiernym sprawdzonym markom i ktoś kto docenia rutusy niech kupuje Jego nowe modele. Ja cenię sobie Bułgary i jak tylko będzie premiera GM6 pewnie od razu go kupię.
Co do deusa, to w mojej ocenie zestaw lite będzie na początek wystarczający - dograne dodatkowe programy pozwolą na pełne jego wykorzystanie, nauczysz się toru audio, poznasz go dokładnie i zrozumiesz. Proxima i deus to potworna przepaść nie tylko ergonomiczna i technologiczna - więc jak już się decydować to może jednak na deusa? Tym bardziej że mieści się w zakładanym budżecie. Jeśli w proximie wykorzystywałeś tryb statyczny, to dokupując panel do deusa zamienisz go w naprawdę skutecznego statyka z możliwością dyskryminacji.
Musisz na spokojnie przemyśleć swój zakup, to będzie Twoja decyzja i to Ty z tym kijem będziesz chodził po polach.
Moja rada - pooglądaj wszystkie te wykrywacze na YT, zobacz jak reagują na fanty, jakie generują dźwięki - to odzwierciedla w jakimś minimalnym stopniu zachowania tych wykrywaczy w terenie.