|
Jak zauważyłem,kolega wspominał również o serwisie(nawet pogwarancyjnym).Rutus ma tu chyba najlepszy.Z wymienionych sprzętów posiadałem At Pro,Optimę a obecnie mam Argo.Proksimę miałem na testy,zaś Tereskę tylko do zabawy.Powiem tak At zbyt płytki jak na wysoko częstotliwościowy sprzęt i tu Optima na pewno będzie lepsza(rutusy choć wagowo cięższe,przy tym stelażu dużo lepiej wyważone),At łamie nadgarstek po kilku godzinach,chyba,że ktoś zmodyfikuje stelaż.Z At Pro znajdowałem sreberka (inne fanty też),z Optimą je po prostu kosiłem.At Pro ma świetnie rozwiązany program dźwięków (w pro),ale rutus oferuje dużo więcej możliwości nastaw.W At bez słuchawek nie da się pochodzić(program pro wymaga słuchawek),w rutusach dzięki możliwości podbicia wzmocnienia audio,spoko można.Być może w Optimie to może być trudniejsze,w a Argo sygnał koloru jest jak dzwon.Argo to prosty sprzęt,tak jak optima.Wystarczy poczytać instrukcję i posty kolegów z różnych forum(np.Rutusowca).Nie wspominam tu o proksimie,ponieważ jest to taki okrojony Argo,a jeśli już wydawać pieniądze to lepiej rozsądnie(ktoś kto miał już do czynienia z wykrywaczem i zamierza kontynuować tą pasję wie na co się pisze).Dlatego jeśli już wybierać z 6,6khz to lepiej Argo,trzeba tylko zdawać sobie sprawę,iż Argo pomimo,iż posiada wiele możliwości ustawień nie jest sprzętem specjalizowanym (wysoko częstotliwościowym),nie jest więc kosiarką na maleńkie fanciki(np.sreberka).Po mimo tego ja osobiście wybrałem Argo,i choć nie twierdzę,że to wykrywacz do końca mojego życia,to na obecny czas i za taką kasę oraz z takim serwisem i pomocnym w każdej kwestii producentem,jestem jak na razie bardzo zadowolony.Proszę nie myśleć,iż jestem ukierunkowany.Kolega i tak dokona własnego wyboru i kupi to co będzie dla niego opcjonalnie najlepsze.Ja pragnę tylko zwrócić uwagę,iż za nie duże pieniądze,można nabyć nowy sprzęt z dobrym serwisem,posiadający dobre osiągi.Posiadając do tego żyłkę poszukiwacza,odrobinę wiedzy i szczęścia,mamy murowaną dobrą zabawę w terenie,czego wszystkim Waszmością życzę i pozdrawiam.
|