Teraz jest czwartek, 19 marca 2026, 05:14

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: AT PRO CZY MOŻE AT GOLD ???????
PostNapisane: piątek, 28 marca 2014, 11:16 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

czyli wszystko w normie ,dzięki bo już się trochę zacząłem martwić czy mój Pro coś nie kombinuje.Jeszcze raz dzięki :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 31 marca 2014, 18:29 
Pułkownik
Pułkownik

Lokalizacja: لا تخافوا من الظلال. وهي تشهد على حقيقة أنه في مكان ما هناك ضوءلا تخافوا من الظلال. وهي تشهد على حق.
Tylko że w poszukiwaniu pod wodą wydaje mi sie że jest niezbędne dobre na mierzenie celu w at pro jest dość duża cewka a w at gold o wiele mniejsza więc wydaje mi się że to przeważa na plus golda tym bardziej że wiadomo jakie polskie plaże i kapieliska są zaśmiecone :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 31 marca 2014, 19:12 
Generał Broni
Generał Broni

Wszystko zależy od operatora.W ubiegłym sezonie,wchodzę do wody z at-pro i po chwili,widzę gościa w czapeczce i ze słuchawkami na uszach.Podchodzę do niego i witam,poszukiwacza którego widziałem rok wcześniej na innym jeziorze.Nie chciałem mu przeszkadzać[gość miejscowy i jezioro-prawie jego] i udałem się w miejsce gdzie był stary pomost a on stwierdził ze" już tam dzisiaj chodził".Po wyjściu z wody,podszedł do mnie i zapytał,co znalazłem.Wysypałem na ręcznik 83 monety,oraz kilka srebrnych pierścionków.Gość pokazał zegarek z metalową bransoletą i kilka innych drobiazgów i strasznie się zdziwił,że tam gdzie chodziłem,mogły być monety.Gość chodził z at-gold ze standardową cewką.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 31 marca 2014, 19:19 
Pułkownik
Pułkownik

Lokalizacja: لا تخافوا من الظلال. وهي تشهد على حقيقة أنه في مكان ما هناك ضوءلا تخافوا من الظلال. وهي تشهد على حق.
Ma Pan rację , wszystko zależy od operatora :)
I każdy musi ustawić sprzet pod siebie tak aby sie z nim rozumiał !
Miałem deltę 11 DD (niby prosty sprzęt ) a nie mogłem go rozpracować przez kilka tygodni, pózniej kupiłem na chybił trafił f 4 i po pierwszym wypadzie monetki się sypały po prostu wiedziałem co on do mnie mówi :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 29 kwietnia 2014, 19:55 
Pułkownik
Pułkownik

Koledzy a jak się ma cewka 8,5x11 DD Cali do mniejszej cewki 8x5 cali ?
Czy jest duża różnica w zasięgach ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 30 kwietnia 2014, 22:08 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

[quote="piotr123"]Koledzy a jak się ma cewka 8,5x11 DD Cali do mniejszej cewki 8x5 cali ?
Czy jest duża różnica w zasięgach ?[/quote

Gdzieś było info na ten temat, ale różnica zasięgu wynosiła ok8cm czyli sporo bo już ściółka Ci odpada.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 1 maja 2014, 20:06 
Pułkownik
Pułkownik

8 cm to na prawdę sporo :o nie spodziewałem się że aż tyle :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 1 maja 2014, 20:29 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Mam AtPro i kilka miesięcy temu skusiłem się na małą cewke i jak szybko kupiłem tak jeszcze szybciej sprzedałem :n .Potwierdzam znaczny spadek zasięgu. Jedyna jej zaleta to lepsze wyważenie wykrywacza. Moim zdaniem nie warta zakupu.
pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 2 maja 2014, 06:35 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Czy do tych sprzetow w standardzie dają sluchawki do taplania sie w wodzie,czy normalne? Ze zdjec wynika ze chyba zwykle....

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 2 maja 2014, 08:19 
Generał Broni
Generał Broni

Słuchawki nie mogą być zamoczone w wodzie,jedynie kabel i wtyk słuchawek,są wodoszczelne.Przed każdym połączeniem wtyku z gniazdem słuchawek,należy sprawdzić czy uszczelka[oring],nie jest uszkodzona i czy równo leży w rowku,dla niej przeznaczonym.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 2 maja 2014, 09:30 
Specjalista
Specjalista

piotr123 napisał(a):
8 cm to na prawdę sporo :o nie spodziewałem się że aż tyle :)

Czy podobne straty w zasięgu są także na cewce Nel Sharpshooter ? Zastanawiam się nad jej zakupieniem, może ktoś ją posiada i ma porównanie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 11 maja 2014, 18:35 
Plutonowy
Plutonowy

Witam wszystkich
Nie chciałem zakładać nowego wątku i zaśmiecać forum wiec postawiłem sie lekko podpiąć. Pytanie moje dotyczy sprzętu AT Pro. Jakie oznaczenia i dźwięk wydaje wykrywacz u innych posiadaczy tego sprzętu wrzucając pod cefke 10-20 groszy. Cefka 5 cm nad monetą . Nie chce nic sugerować wiec na razie nie napisze jak to wygląda u mnie Siebie pragnę uspokoić i oszczędzić sobie być może niepotrzebnego wysyłania sprzętu do serwisu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 10 marca 2015, 23:23 
Plutonowy
Plutonowy

Mimo że wątek stary to i ja dodam coś od siebie. A więc Garrett at Pro nadaje się do wody słodkiej i słonej natomiast at Gold tylko do wody słodkiej (tak mam w instrukcji producenta) nigdy nie pływałem z żadnym z nich, co do cewki w at Goldzie mowa o standardowej 14 cm x 20 cm (5”x8”) DD PROformance to kiszka, bardzo płytka dobra na zaśmiecone miejscówki. Jak widać w moim opisie mam cewki Nela. Pasuję do at Pro i at Golda te same (zapewnienia producenta) w praktyce sprawdzone potwierdzam. Wiele czytałem i spotykałem się z pytaniami jaka różnica jest między tymi wykrywaczami, czy warto dać parę stówek więcej i kupić at Golda. Odpowiem najkrócej jak się da opierając się wyłącznie na własnych doświadczeniach bo posiadam obydwa te wykrywacze. Jeżeli jesteś początkujący kup at Pro. W zestawie jest cały komplet i dość uniwersalna cewka o przyzwoitych parametrach. Jeżeli masz at Pro minimum 1,5roku i szukasz nowych doznań i emocji kup at Golda ale zaznaczam kup go i od razu zmień cewkę na Nela a zdziwisz się co ten sprzęt potrafi !!! zwłaszcza z malutkimi drobinkami (masakra) moja konfiguracja at Gold + Nel Attack - 15 cali (38 cm) kopiesz dziury jak wiadro i wyciągasz odrobinki,kawałki,skrawki kolorków wielkości powiedzmy dwóch łepków od szpilki z głębokości 30-40cm.Jest to dość uciążliwe ,wiec proponuje at Pro lub at Gold + Nel Hunter - 12,5 x 8,5 cala (32 cm x 22 cm) i to jest to co misie lubią najbardziej, aczkolwiek at Gold na tej cewce jest o 30-35% bardziej czuły i bardziej wrażliwy od at Pro ale to też wynika z tego ze tak naprawdę at Gold to zupełnie inny sprzęt od at Pro w dalszym ciągu uczę się go.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 10 marca 2015, 23:33 
Plutonowy
Plutonowy

A i jeszcze jedno nie wiem z czego to wynika (ziemia grunt czułość cewki) i at Pro i at Gold na cewkach Nela, SENSITIVITY o dwie kreski w dół z max-a bo jeden i drugi popierdują na max ustawieniach.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]