Teraz jest poniedziałek, 23 marca 2026, 20:00

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: 13" ULTIMATE DO ACE250
PostNapisane: sobota, 2 sierpnia 2014, 17:46 
Podporucznik
Podporucznik

To jest temat rzeka. W skrocie mowiac gosc stara sie udowodnic, ze Omega (najczesciej z Detechem) to najlepszy wykrywacz na swiecie. Najgorsze wedlug niego natomiast sa Rutusy (twierdzi, ze sa skomplikowane hahaha) dlatego zawsze przy testach Rutusa obsluguje "Heniek spod sklepu". W mojej ocenie ma na stanie specjalnie uszkodzonego w jakis sposob Rutusa, bo jego zasiegi znaczaca odbiegaja od normalnych rutusowych. Inne wykrywacze, ktore testuje praktycznie zawsze sa zle ustawione (jak wiadomo, im wykrywacz bardziej skomplikowany, tym latwiej ustawic go do poziomu kanarka). Prawdopodobnie kombinacji jest wiecej, bo jak nie mial jeszcze bana, to zarzucal innym za przyklejaja cos pod kijki w czasie testow itp. Skad takie pomysly? No stad, ze pewnie sam tak robil. Jest tego duzo i moze ktos inny sie wypowie, bo to temat na dobra ksiazke...
Ps gdybys kiedys mial watpliwosci, czy jakas wypowiedz jest Zdzicha lub jego klonow, to jego cecha charakterystyczna jest niestosowanie znakow przestankowych,a w mowie wybitna angielszcyzna, szczegolnie znany jest z wrecz native speakerowego wypowiadania slow all metal;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 3 sierpnia 2014, 15:13 
Pułkownik
Pułkownik

Ja już w żadne filmiki na YT nie wierzę. Są one tyle warte co ten z reklamy gdzie facet rzuca żarówką w gniazdo a ona wskakuje na miejsce i się zapala. Z pewnością nie wszystkie takie są, ale to już można stwierdzić mając wykrywacz w ręce. Kupowanie sprzętu na podstawie filmików z YT to grube ryzyko.

Na forach z resztą nie jest lepiej - użytkownicy zaklinający się, że wyciągnęli małą monetę z 30, 40, 50cm, chociaż wykrywacz nie ma takiego zasięgu nawet w powietrzu. Ciężko oddzielić ziarno od plew.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 3 sierpnia 2014, 18:20 
Porucznik
Porucznik

Anarchista napisał(a):
Ja już w żadne filmiki na YT nie wierzę. Są one tyle warte co ten z reklamy gdzie facet rzuca żarówką w gniazdo a ona wskakuje na miejsce i się zapala. Z pewnością nie wszystkie takie są, ale to już można stwierdzić mając wykrywacz w ręce. Kupowanie sprzętu na podstawie filmików z YT to grube ryzyko.

Na forach z resztą nie jest lepiej - użytkownicy zaklinający się, że wyciągnęli małą monetę z 30, 40, 50cm, chociaż wykrywacz nie ma takiego zasięgu nawet w powietrzu. Ciężko oddzielić ziarno od plew.

Ja dla tego sam przetestowałem swoją piszczałe w ziemi i filmik jest na YT ktoś wierzy a inny nie, ja ze swojej strony mogę powiedzieć że jestem uczciwy i nie chwalę swojego sprzętu za wszelką cenę, zdaje sobie sprawę że są lepsze i gorsze. Ale po części masz rację dużo filmików jest tak jakby naciąganych, a jedyny słuszny sposób sprawdzenia wykrywacza to jego kupno, choć moim zdaniem kupowanie ace 250 z 13" to lekka przesada.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 6 sierpnia 2014, 17:50 
Porucznik
Porucznik

bishop napisał(a):
sina napisał(a):

cewka 13'' daje sporego kopa boratynka jest wykryta kanarkiem ace 250 w gruncie z 25 cm świetnie współpracuje z tym modelem na 350 wyniki są porównywalne

Ach te marzenia :D poproszę filmik gdzie 250-ka z 25 cm wykrywa boratynkę bo ostatnio nie widział jej na 10 cm na zwykłej cewce, toć to jakaś magia musi być !

Panowie, od dzisiaj wierzę że boratynkę można wyjąć z ziemi z 25 cm kanarkiem! Trochę osób na tym forum mnie już zna i myślę że mogą potwierdzić że bajek nigdy nie opowiadam. Ale do rzeczy.

Miałem dzisiaj w rękach sprzęt który w testach powietrznych widział standardowej wielkości boratynkę ułożoną na płasko z 37cm !!! Po przekręceniu monety prostopadle do cewki wykrywacz dawał powtarzający się sygnał (taki do kopania) w momencie kiedy przesuwałem tą boratynką w odległości 25cm od cewki !!! Dla porównania 5 zł z rybakiem dawało powtarzający się sygnał na 47 cm a 2 złote współczesne na 45 cm !!! Oczywiście włączona dyskryminacja z wyciętym żelazem przy czułości na maxa (brak wzbudzania!). Ja jestem w szoku :o, pewnie bym nie wierzył jak bym sam tych testów nie robił.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 7 sierpnia 2014, 21:08 
Podporucznik
Podporucznik

A kolego zakop tą boratynkę na tej głębokości ale obok powiedzmy 5 cm połóż kawałek małego żelaza.
Jak zrobisz ten test to napisz jakie są jego wyniki.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 7 sierpnia 2014, 21:30 
Pułkownik
Pułkownik

Nie no nie przeczę że nie można borytynki wyciągnąć z takiej odległości,ale to raz na milion gdy warunki są jakie są,praktycznie niespotykane w czasie normalnych spacerków,odpuśćmy sobie więc dyskuty zasięgowe bo to się nijak ma do wykopywanych dziur w testach i innych kombinacji,gleba zmineralizowana,pustki (jak po orce),inne nie lubiane fanty obok i dopiero wychodzi jak faktycznie ma to się do możliwości separacji danej cewki, a DD niestety orłem w tym temacie nie jest i nie będzie ze względu na konstrukcję :roll:

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]