Teraz jest czwartek, 12 marca 2026, 01:00

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 288 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 20  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Test Garrett Euro Ace 350
PostNapisane: środa, 20 listopada 2013, 22:02 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Euro 1150, proxima 1550 ceny za nowe hmm... to chyba nie jest tyle samo.

Spróbuję zrobić kiedyś test euro vs xlt, sam w sumie jestem ciekaw od dawna.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 20 listopada 2013, 22:06 
Pułkownik
Pułkownik

Nie ważne czym,ważne żeby fanty wychodziły czego sobie i Wam życzę.
Pozdrawiam Wszystkich.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 20 listopada 2013, 22:55 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Ajlowiu napisał(a):
Euro 1150, proxima 1550 ceny za nowe hmm... to chyba nie jest tyle samo.

Spróbuję zrobić kiedyś test euro vs xlt, sam w sumie jestem ciekaw od dawna.

Mówiłem o używanej:). XLT wymiecie euro z pola, tylko kwestia opanowania tej niełatwej wykrywki.

Ja na koniec pewną anegdotę, prawdziwą, o jednym panu, co najlepsze fanty ciągnął. Dziwili się wszyscy, co on tak siedze po trudnym terenie, a po prostu chłop latał z jakimś trackerem, co drobnicy śmieciowej nie widział w ogóle, sam konkret fant tylko pokazywał :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 20 listopada 2013, 22:55 
Kapitan
Kapitan

Ktoś dobrze wcześniej napisał, że się wnerwią ci co dali sporo większą kasę za sprzęt, który ma zbliżone parametry do EA. Kolego Nephilimer, jeśli sądzisz, że różnica w procesorze, a więc i oprogramowaniu, częstotliwości (ACE 250 - 6,5 kHz, EuroACE - 8,25 kHz; różnica 27%) i w cewce to żadna różnica to winszuję dobrego humoru. Poza tym sam rozpowszechniasz jakieś niestworzone rzeczy bo Garrett EA ma balans gruntu tylko jest on automatyczny. Po prostu włączać należy wykrywacz z cewką nad gruntem - wtedy następuje balans. Po zmianie terenu należy go wyłączyć i znów włączyć. Uruchamianie/wyłączanie jest momentalne. Polecam lekturę instrukcji obsługi - najlepiej w języku angielskim bo te niektóre tłumaczenia można o kant dupy rozbić.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 20 listopada 2013, 22:59 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Abaqus napisał(a):
Ktoś dobrze wcześniej napisał, że się wnerwią ci co dali sporo większą kasę za sprzęt, który ma zbliżone parametry do EA. Kolego Nephilimer, jeśli sądzisz, że różnica w procesorze, a więc i oprogramowaniu, częstotliwości (ACE 250 - 6,5 kHz, EuroACE - 8,25 kHz; różnica 27%) i w cewce to żadna różnica to winszuję dobrego humoru. Poza tym sam rozpowszechniasz jakieś niestworzone rzeczy bo Garrett EA ma balans gruntu tylko jest on automatyczny. Po prostu włączać należy wykrywacz z cewką nad gruntem - wtedy następuje balans. Po zmianie terenu należy go wyłączyć i znów włączyć. Uruchamianie/wyłączanie jest momentalne. Polecam lekturę instrukcji obsługi - najlepiej w języku angielskim bo te niektóre tłumaczenia można o kant dupy rozbić.

Od kiedy częstotliwość przekłada się bezpośrednio na cokolwiek?:) Nie ma automatycznego balansu, tylko ustawiony fabryczny, uśredniony. Gratuluję wiary we własną wykrywkę. Da się go regulować, ale nie polecam tego komuś, kto nie do końca wie jak to działa i boi się grzebania w bebechach wykrywacza.

Z tego też względu garrety na silnie zmineralizowanym gruncie się zwyczajnie kłada. Śmiesznie reagują na silnie przemoczoną glebę, przekłamując sygnały od żelaza na kolor bardziej niż zwykle.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 20 listopada 2013, 23:05 
Kapitan
Kapitan

Nephilimer napisał(a):
Nie ma automatycznego balansu, tylko ustawiony fabryczny, uśredniony.

Załącznik:
EA.jpg

A to żartownisie z Garrett'a, tak sobie żartują z użytkowników.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 20 listopada 2013, 23:07 
Generał Broni
Generał Broni

Nephilimer napisał(a):
Od kiedy częstotliwość przekłada się bezpośrednio na cokolwiek?:)
Przekłada się. Zresztą, gdyby było inaczej, wszystkie sprzęty miałyby tę jedną, optymalną częstotliwość... Ale zupełnie inną sprawą jest to, czy jest to zauważalne przez operatora w rutynowej pracy, czy nie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 20 listopada 2013, 23:35 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

_cheetah_ napisał(a):
Nephilimer napisał(a):
Od kiedy częstotliwość przekłada się bezpośrednio na cokolwiek?:)
Przekłada się. Zresztą, gdyby było inaczej, wszystkie sprzęty miałyby tę jedną, optymalną częstotliwość... Ale zupełnie inną sprawą jest to, czy jest to zauważalne przez operatora w rutynowej pracy, czy nie.

Tak, ale nie jest to przełożenie liniowe na zasięg, czy jakiekolwiek. Zmienia się charakterystyka i docelowa "grupa odbiorcza" w glebie.

Tak, żartownisie z garreta informują, że wykrywacz jest automatycznie dostrojony, a nie że stroi się do gruntu :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 20 listopada 2013, 23:48 
Kapitan
Kapitan

Nephilimer napisał(a):
Tak, żartownisie z garreta informują, że wykrywacz jest automatycznie dostrojony, a nie że stroi się do gruntu :D

Wg mnie wtedy powinni napisać "... is automatically adjusted", a nie "automatically adjusts" co oznacza, że przy każdym włączeniu się dostraja. Niech się może wypowiedzą ci co lepiej znają angielski.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 20 listopada 2013, 23:54 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Jedyne co można zrobić ze strojeniem garreta Ace 350 to:

http://www.treasurenet.com/forums/metal ... e-mod.html

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 21 listopada 2013, 00:10 
Kapitan
Kapitan

Nephilimer napisał(a):
Jedyne co można zrobić ze strojeniem garreta Ace 350 to:
http://www.treasurenet.com/forums/metal ... e-mod.html

Widziałem to już.
Jeśli producent pisze w instrukcji, że balans jest to ja w to wierzę. Poza tym link z forum, który przytoczyłeś jest dość interesujący. Po pierwsze gość pisze, że ten potencjometr wygląda mu na taki co odpowiada za balans więc chyba sam pewny do końca nie jest. Po drugie: nikt mu nie odpowiedział. Po trzecie, co jest kryterium "zbalansowania" wykrywacza?
A po czwarte, ale dla mnie najistotniejsze, interesuje mnie sprzęt, który kupię i mogę od razu używać, a nie zabierać się za przeróbki, których skutków do końca nie mogę przewidzieć.

Nie twierdzę, że EA jest doskonały bo nie jest, ale Ty z uporem maniaka negujesz wszystko co pozytywne w tym wykrywaczu i co zostało udowodnione i udokumentowane przez Kolegów z Forum i na YT.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 21 listopada 2013, 01:37 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Nie neguję wykrywacza, neguję pisanie nieprawdy, że dopłacanie do wykrywek takich jak Deus, Explorer, Etac czy F75 jest bez sensu, bo euro jest od nich lepszy, a takie rzeczy próbował ktoś tu wcześniej udowodnić. To prosty i skuteczny sprzęt, dla mnie jednak różnica między nim a kanarem była na tyle nieistotna, że szkoda było mi 300zł więcej, gdy zaczynałem przygodę z poszukiwaniami wykrywaczem.

Summa summarum, chcę ten dowód, że jest głębszy niż spectra. Bo pewnie jeszcze się in blanco dowiem, że lepsze ID celu niż spectra robi:)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 21 listopada 2013, 07:35 
Kapitan
Kapitan

Nephilimer napisał(a):
Summa summarum, chcę ten dowód, że jest głębszy niż spectra. Bo pewnie jeszcze się in blanco dowiem, że lepsze ID celu niż spectra robi:)

No w to bym wątpił. Poza tym rzeczywiście ID w tym modelu potrafi zdenerwować.
Aha i rano mam bardziej trzeźwe spojrzenie na swój angielski. W instrukcji jakby było "has been adjusted" to bym się zgodził, że został zbalansowany. Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić. Anglistą w końcu nie jestem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 21 listopada 2013, 11:03 
Klucznik z Klucz

Nie mam zadnego powodu marketingowego aby chwalic ACE 350 ale przez przypadek porownalem zasiegi jak juz opisalem no i (moze to przykre dla wielu posiadaczy bogatych sprzetow) ma lepszy zasieg na np. puszkę od piwa czy srebrną duzą monete.Przyjedz do mnie pokaze -np porownamy do Spektry i DFX.Co do innych parametrow to nie wypowiadan sie
K. z K.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 21 listopada 2013, 12:50 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

DZIAD napisał(a):
Nie mam zadnego powodu marketingowego aby chwalic ACE 350 ale przez przypadek porownalem zasiegi jak juz opisalem no i (moze to przykre dla wielu posiadaczy bogatych sprzetow) ma lepszy zasieg na np. puszkę od piwa czy srebrną duzą monete.Przyjedz do mnie pokaze -np porownamy do Spektry i DFX.Co do innych parametrow to nie wypowiadan sie
K. z K.

Już porównałeś, ja chcę poparcia Twoich słów z wcześniejszych postów.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 288 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 20  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]