Teraz jest czwartek, 12 marca 2026, 04:50

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 288 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 20  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Test Garrett Euro Ace 350
PostNapisane: czwartek, 21 listopada 2013, 15:31 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Faktycznie Ace 350 jest głęboki na duże srebro ale zakop np.małe denarki itp i wtedy porównaj ja robiłem test z kolegą na małych monetkach bardzo cieniutkich i poległ np z GM1+ dlatego sugerowałem żebyś zestawił te dwa detektory razem i zobaczysz jaki jest głęboki GM1+ szybkośc,czułośc na korzyśc GM1+.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 21 listopada 2013, 17:01 
Klucznik z Klucz

No koncze dyskusje,jak sobie kupisz Euroace lub 250 z taka cewką jak u 350 to sprawdzisz.Sam tez nie wierzylem
K. z K.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 22 listopada 2013, 07:35 
Pułkownik
Pułkownik

A'propos tego pokrętełka z linku podanego przez Nephilimera,zapewne jest to potencjometr głośności a nie strojenie do gruntu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 22 listopada 2013, 09:55 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

karabin napisał(a):
A'propos tego pokrętełka z linku podanego przez Nephilimera,zapewne jest to potencjometr głośności a nie strojenie do gruntu.

Kolego, przeczytałeś o czym pisze autor w tym poście? Jeśli nie rozumiesz to użyj przynajmniej translatora to trochę ci się rozjaśni.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 22 listopada 2013, 13:37 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Wkleję tu swoje spostrzeżenia co do Euro z innego tematu, może komuś to pomoże. Nie mam żadnego interesu co do chwalenia jakiegoś wykrywacza, są to tylko moje uwagi użytkownika sprzętu. Dorzucę, że mimo wszystko to Euro jest dobrym wykrywaczem, ale trzeba by kopać WSZYSTKIE sygnały...

Używałem Euro Ace'a dwa lata. Przez pierwszy rok byłem bardzo zadowolony. Potem wiele rzeczy zaczęło mnie irytować:
- mała ilość dźwięków (no i brzmią jak z zabawki dla dzieci tylko takiej bardzo głośnej..)
- słabe rozpoznawanie przedmiotu, ten system z kwadratami to nie jest mistrzostwo świata. Ile się nakopałem polmosów, aluminiowych śmieci, puszek po muchozolu na tym samym segmencie na którym najczęściej trafiały się monety to tylko ja wiem. Tutaj najczęściej "dobre" rzeczy były identyfikowane jakoby miały być na dużej głębokości, to było często pomocne.
- Pin Poin :evil: wiem, że to wina dużej cewki DD ale wykopanie czegokolwiek wymagało najczęściej wyrycia dużej, głębokiej dziury i przesypywania ton ziemi.
- ciężki
- o łamiących się podłokietnikach w co drugim egzemplarzu to już chyba każdy słyszał

Plusem mogą być dobre zasięgi i czułość na maleńkie przedmioty.
Zrobiła się długa wypowiedź ale już dokończę ;)

Niedawno nabyłem Proxime v5 i teraz o niej.
Bardzo szybko ogarnąłem jak się nią posługiwać, ma dużo możliwości ustawień ale wszystko się dzieje intuicyjnie. Chcąc ją sprawdzić ( i porównać z poprzednim wykrywaczem) pojechałem na małe poletko które przeszedłem już wcześniej wzdłuż i wszerz. Myślałem, że wyzbierałem wszystko. Myślałem...
Bo okazało się że Euro zostawił jeszcze duże monety jak np 2 kopiejkówki. Zasięg ma chyba większy bo dołki z monetami wydawały mi się głębsze. Ale za to jakie malutkie! Dokładność Pin- pointa w rutusie dla monety to wg mnie 5 cm. Coś wspaniałego :) Identyfikacja cyfrowa bardzo dokładna. Na razie kopałem wszystkie sygnały żeby nauczyć się co mogę znaleźć po tymi cyframi. I np polmosy wychodziły tylko w przedziale 56-58. Monetki od 42 do 74. Pierścionek miedziany 36. Zauważyłem że nawet sygnał o wartości teoretycznie niskiej (0 - 35) lecz stały może dać coś dobrego.
Potem pojechałem szperać z kolegą który męczy kanarka. Prosiłem go żeby przed każdym kopaniem sprawdzał moje sygnały swoim wykrywaczem. U mnie ładny, stały sygnał a u niego - skaczący, 'nieobiecujący' sygnał albo często wcale. Po wykopaniu okazywały się miedzianymi monetami, grubymi pierścieniami z miedzi od jakiejś maszyny, łyżkami itd. Jego wkur... nie było straszne a ja byłem szczęśliwy ze zmiany sprzętu.

To tyle ode mnie, pozdrawiam :h

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 22 listopada 2013, 15:13 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

DZIAD napisał(a):
No koncze dyskusje,jak sobie kupisz Euroace lub 250 z taka cewką jak u 350 to sprawdzisz.Sam tez nie wierzylem
K. z K.

Nie rób z własnych słów prochu, poprzyj słowa dowodami:)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 22 listopada 2013, 15:31 
Specjalista
Specjalista

ja-ace,kumpel-705 minelab
ja 5 monet,5 guzików kumpel 9 guzików i .... 24 monety
lasek 50 na 150 metrów, często nasze drogi się krzyżowały.
chciałem zmienić ace na at-pro- teraz to już nie wiem co mam robić, kołomyja

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 22 listopada 2013, 15:38 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

qalityk napisał(a):
ja-ace,kumpel-705 minelab
ja 5 monet,5 guzików kumpel 9 guzików i .... 24 monety
lasek 50 na 150 metrów, często nasze drogi się krzyżowały.
chciałem zmienić ace na at-pro- teraz to już nie wiem co mam robić, kołomyja

Określ potrzeby, napisz wątek na forum, to wspólnymi siłami dobierzemy wykrywacz pasujący do twoich potrzeb:)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 22 listopada 2013, 15:55 
Specjalista
Specjalista

dzięki Nephilimer, wystarczy ,że czytam uważniete i inne fora. Wielu już takie wątki zakładało ale i tak wychodzili z kołomyją. Człek to taka gadzina ,że nigdy nie będzie zadowolona.
Ogólnie zawsze z ace byłem zadowolony ,do tego momentu. Po jakie licho z nim jechałem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 22 listopada 2013, 16:33 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

No to wiesz co masz kupić: X-terrę 705 :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 23 listopada 2013, 10:40 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Cześć!
Przeczytałem tą całą kołomyję, i nie dowiedzialem się nic konkretnego :)

Chciałbym zapytać się userów którzy użytkują euroace, jak ustawiaja dyskryminację gwozdzi, który to kwadracik? i np jak jakis hełm czy coś z militarki pokaże się to na którym okienku będzie zazwyczaj to widoczne? Od wczoraj jestem posiadaczem tego sprzecika, więc w terenie tego jeszcze nie testowałem. Aaaa i jeszcze jedno bo tak jak w kanarku 150 sreberko czesto było zauważane jako śmiec, to tutaj już bardzije trafne może być identyfikowanie?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 23 listopada 2013, 11:30 
Sierżant
Sierżant

W ace 150/250/350 id praktycznie niczym się nie różni.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 23 listopada 2013, 11:31 
Kapitan
Kapitan

wiedzmin napisał(a):
I np polmosy wychodziły tylko w przedziale 56-58. Monetki od 42 do 74.

A możesz to wyjaśnić? Co z tego, że polmosy wychodzą w tych granicach skoro monetki też, z tego co piszesz, mogą się w nim znaleźć. Również od dłuższego czasu zastanawiam się nad Rutusem tylko nie wiem czy warto. Poza tym mam za dużo do czynienia z różnymi pomiarami, żebym uwierzył, że jakikolwiek wykrywacz może zidentyfikować dokładnie, a przede wszystkim jednoznacznie obiekt w 100-stopniowej skali z dokładnością nawet +/- 2 jednostki. Jest za dużo zmiennych, które wpływają na właściwości magnetyczne tego co w ziemi.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 23 listopada 2013, 12:21 
Pułkownik
Pułkownik

Jak ja lubię wątki na temat wykrywaczy :D ,każdy chwali swój sprzęt. Dla mnie jedyną prawdziwą i miarodajną opinią na temat jakiegoś sprzętu jest opinia ,,Proscana,, z Gliwic który na wykrywaczach zna się jak nikt inny,wszyscy mitomani mogą mu tylko buty czyścić. Z jego wypowiedzi wynikało iż EA to dobry sprzęt.
Można do woli poczytać na forum Proscana o wszystkich sprzętach ,np tu o EA i o Ciboli trochę http://www.proscan.gliwice.pl/forum/vie ... php?t=2394
itp.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 23 listopada 2013, 12:40 
Generał Broni
Generał Broni

Abaqus napisał(a):
Również od dłuższego czasu zastanawiam się nad Rutusem tylko nie wiem czy warto.
Sprzęty, jak sprzęty - robią swoje. Tylko, trzeba się dobrze zastanowić - który i z jaką cewką lub cewkami.

Abaqus napisał(a):
a przede wszystkim jednoznacznie obiekt w 100-stopniowej skali z dokładnością nawet +/- 2 jednostki. Jest za dużo zmiennych, które wpływają na właściwości magnetyczne tego co w ziemi.
Może inaczej - cewka wyłapuje sumę sygnałów od obiektu i wszystkiego innego, co otacza obiekt dookoła, czyli pomiar zawsze obarczony będzie błędem "na dzień dobry". Pozostaje tylko kwestia proporcji sygnałów od obiektu i od otoczenia, zmieniająca id obiektu. Sam sygnał od obiektu też będzie się zmieniał w funkcji jego kształtu (jeśli będzie pogięty), stopnia korozji, składu materiałowego, ułożenia glebie, etc...

W Optimie Rutusa id potrafi przewędrować od 20 do 70 (zakres 0...80) w czasie kopania, więc gdybyś kupił Rutusa - bierz jego wskazania id na spokojnie... ale pamiętając, że jeśli już coś zasygnalizowała, to na pewno trzeba to sprawdzić łopatą ;)

A niezależnie - pogięty drut Alu może udawać dokładnie wszystko... :lol:

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 288 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 20  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]