Teraz jest niedziela, 22 marca 2026, 23:22

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: atpro czy sea hunter
PostNapisane: środa, 10 września 2014, 00:51 
Szeregowy
Szeregowy

Witam wszystkich.
Po przewalkowaniu 199 stron forum niestety nie znalazlem rozwiazania mojego problemu. Chcem kupic pierwszy w zyciu wykrywacz czyli latwosc obslugi jest dosc istotna. I tu pierwsze pytanie czy oba wykrywacze nie sa zbyt skomplikowane dla zoltodzioba?. Poszukiwania beda najczesciej na plazach morskich. I tu mam zgryz. W kilku watkach znalazlem opinie ze garrety nie sa dobrym wyborem na slona wode. Nie dokonca daje temu wiare dlatego dalej bede ciagna temat ale jezeli ktos ma konkretna opinie poparta wlasnym doswiadczeniem chetnie go wyslucham. Zastanawia mnie tez roznica w wadze wymienionych w tytule wykrywaczy. Sea hunter jest prawie dwa razy ciezszy ale z tego co zalwazylem ma odpinana elektronike, ktora zapewne mozna trzymac gdzies indziej. Czy mam racje? Wyczytalem ze sea hunter ma specjalny program eliminujacy problem slonej wody ale jezeli atpro tez da sie dostroic to moze nie ma sensu doplacac 100 euro I brac dodatkowego obciazenia do reki.
Prosze o rady I jezeli ktos bedzie chcial polecic sprzet innych marek to prosze. Moje fundusze to max 2600zl/800euro.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: atpro czy sea hunter
PostNapisane: środa, 10 września 2014, 00:56 
Generał Broni
Generał Broni

Za takie pieniadze znajdziesz uzywanego excalibura. Masz racje at pro odpada ale od sea huntera trzymaj sie z daleka. Mialem i nie polecilbym nawet wrogowi.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 10 września 2014, 06:44 
Podporucznik
Podporucznik

W tych pieniadzach znajdziesz SOVEREIGN GT (Minelab),na plaze idealny.(I nie tylko na plaze).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 10 września 2014, 11:13 
Generał Broni
Generał Broni

W sumie to kolega nie napisal czy ma zamiar brodzic czy tylko robic suchy piasek i ewentualnie odplywy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 10 września 2014, 22:58 
Szeregowy
Szeregowy

Chodzi mi glownie o odplywy I piasek.
A tak z innej beczki, po waszej radzie odnosnie minelaba napisalem do najblizszego przedstawiciela tej firmy. Zamiast cennika zalaczyl do maila ulotke wyjasniajaca jak bardzo nielegalne jest uzywanie wykrywaczy w kraju gdzie przebywam a jest to Irlandia. Slyszalem ze jest tu zle ale zeby az tak? Tak w skrocie: zabronione jest nawet posiadanie wykrywacza w poblizu objektow zabytkowych a jest ich zarejstrowanych ok130000. Dlatego stwierdzilem ze pojde na plaze I tam czegos poszukam. Za szukanie objektow archeologicznych z wykrywaczem bez pozwolenia kara do 63000 euro oraz/lub 3 miesiace paki. Oczywiscie mozna szukac sobie wspolczesnych euro I tyle ale gdy znajdziemy juz przypadkiem objekt archeologiczny mamy 96 godzin na zgloszenie tego do odpowiednich wladz a jak tego nie zrobimy I nas zlapia...115000euro oraz/lub 12 miesiecy paki.
Ale chyba sie nie poddam. Musze znalezc kogos kto lata tu z wykrywka I pogadac ja to wyglada w praktyce.
nie ma takiego słowa w języku polskim !!! ze rozpisalem sie nie na temat ale lekko mnie te kary zszokowaly.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 14 września 2014, 00:49 
Szeregowy
Szeregowy

Przedstawiciel minelaba poinformowal mne ze model Sovereign gt nie bedzie juz dostepny. Zalezy mi na nowym sprzecie z gwarancja bo sam sobie nie poradze z ewentualna naprawa. Czy x- terra 705 bylaby odpowiednia do mokrego plazowego piasku czy lepiej byloby podusic grosza I skusic sie na eTracka. Zdaje sobie sprawe ze obsluga I ogarniecie rozpoznawania celow po piskach moze byc nielatwym zadaniem, ale raczej dam rade. Chodzi mi tylko czy jest sens placic prawie dwa razy wiecej za wykrywacz, ktory nie bedzie wcale duzo lepszy na mokrym piasku.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 24 września 2014, 20:35 
Generał Broni
Generał Broni

Trochę tańszy: White's Coinmaster GT za 1800 zł.
"Tryb pracy Plaża – doskonały do prowadzenia poszukiwań na słonowodnych plażach morskich."
Zastanawiałem się nad takim, ale niewiele w sieci na jego temat można znaleźć :/

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]