Teraz jest niedziela, 22 marca 2026, 13:09

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Garrett Euro Ace pytanie
PostNapisane: niedziela, 19 października 2014, 14:15 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

mam pytanie dla posiadaczy :

- dlaczego tyle osób go tak wychwala... a za razem tyle osób się go pozbywa??? :comp

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Garrett Euro Ace pytanie
PostNapisane: niedziela, 19 października 2014, 14:43 
Podporucznik
Podporucznik

Ludzie go chwalą bo jest dobry i tani, a pozbywają się go bo apetyt rośnie w miarę jedzenia a prawie wszystkim marzy się bardziej zaawansowany wykrywacz. :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 19 października 2014, 17:05 
Pułkownik
Pułkownik

...ja posiadam ARGO z sondą 29DD i jako drugi kupiłem EuroAce. (dla żony)

pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 19 października 2014, 19:11 
Generał Broni
Generał Broni

Miałem, byłem bardzo zadowolony. Ładnie ciągnął drobnicę, fajny zasięg. To już taki prawie dorosły wykrywacz. I można przy nim zostać, a można szukać coś wyżej. Ja używałem przez pół roku jednocześnie zbierając kaskę i dużo czytając o innych wykrywaczach. Sprzedałem na gwarancji, strata wyniosła mnie 50 zł miesięcznie, a dawał mi przez ten czas dużo przyjemności.
W międzyczasie zdecydowałem się na Optimę z cewka 29DD. Dlaczego - bo cewka większa jak w Euroace, bo ma strojenie do gruntu, sygnał wiodący, dwa tryby pracy - dynamik i mix, wzmocnienie audio i wyższą częstotliwość. I na małe sreberka jest na bank lepsza :)

Ostatnio edytowano niedziela, 19 października 2014, 19:32 przez BRAT_MIH, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 19 października 2014, 19:27 
Podporucznik
Podporucznik

BRAT_MIH napisał(a):
Miałem, byłem bardzo zadowolony. Ładnie ciągnął drobnicę, fajny zasięg. To już taki prawie dorosły wykrywacz. I można przy nim zostać, a można szukać coś wyżej. Ja używałem przez pół roku jednocześnie zbierając kaskę i dużo czytając o innych wykrywaczach. Sprzedałem na gwarancji, strata wyniosła mnie 50 zł miesięcznie, a dawał mi przez ten czas dużo przyjemności.
W międzyczasie zdecydowałem się na Optimę z cewka 22DD. Dlaczego - bo cewka większa jak w Euroace, bo ma strojenie do gruntu, sygnał wiodący, dwa tryby pracy - dynamik i mix, wzmocnienie audio i wyższą częstotliwość. I na małe sreberka jest na bank lepsza :)

Chyba 29DD lub 23CC innych Rutus do optimki nie ma :h chyba...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 19 października 2014, 19:33 
Generał Broni
Generał Broni

Tak jest jak żona stoi nad głową i pogania do sklepu. Już poprawiłem, oczywiście 29 DD.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 19 października 2014, 20:42 
Podporucznik
Podporucznik

Bo to jest dobry sprzęt, prosty w obsłudze, cewka dd. Ja używałem euroace w sumie dwa sezony, potem nastąpiła przesiadka na inne bardziej stabilne i dokładniejsze wykrywacze-obecnie xterra 505.
Polecam ten wykrywacz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 20 października 2014, 10:48 
Generał Broni
Generał Broni

mam ACE 250 i nie jest to żadne takie gówno jest to mój 1 wykrywacz przez którego zaczeło mnie to bardzo interesować teraz chce zmienićna inny sprzęt bardziej głęboki z którym mógłbym polatać po tych samych miejscach co wyciągnełem ładne monety i sreberka a ACE nie wiem czy odsprzedam czy zachowam dla swojego syna na pewno jest to bardzo prosty w obsłudze na początek

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 20 października 2014, 10:58 
Pułkownik
Pułkownik

mario123 napisał(a):
mam ACE 250 i nie jest to żadne takie gówno jest to mój 1 wykrywacz przez którego zaczeło mnie to bardzo interesować teraz chce zmienićna inny sprzęt bardziej głęboki z którym mógłbym polatać po tych samych miejscach co wyciągnełem ładne monety i sreberka a ACE nie wiem czy odsprzedam czy zachowam dla swojego syna na pewno jest to bardzo prosty w obsłudze na początek

Coś nie w temacie :? ,Kanarek a Euro Ace niby to samo ale jednak nie :zb

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 20 października 2014, 16:16 
Generał Broni
Generał Broni

no nie dokońca w temacie dopiero zaczynam swoją przygodę

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 20 października 2014, 19:40 
Generał Broni
Generał Broni

Ace 250 to niższa częstotliwość, mniejsza cewka, uboższe rozpoznawanie żelaza. Niżej w hierarchii :)

Euroace to wykrywacz skuteczny, ale sztuczne odzwierciedlenie dźwięku nie pokaże co jest pod cewką. Niby można coś tam się osłuchać jak niektórzy twierdzą, dla mnie to jakoś niemożliwe było. Trzeba kopać wszystko.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 20 października 2014, 19:53 
Pułkownik
Pułkownik

...jak moje Argo było w serwisie to z racji posiadania EuroAce sobie z nim śmigałem i tak jak pisze kolega BRAT_MIH kopać należy wszystkie sygnały na kolorze, moje ustawienia to Custom trzy pierwsze kwadraty wycięte, czułość od maxa jeden minus.

pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 20 października 2014, 21:02 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

BRAT_MIH napisał(a):
Ace 250 to niższa częstotliwość, mniejsza cewka, uboższe rozpoznawanie żelaza. Niżej w hierarchii :)

Euroace to wykrywacz skuteczny, ale sztuczne odzwierciedlenie dźwięku nie pokaże co jest pod cewką. Niby można coś tam się osłuchać jak niektórzy twierdzą, dla mnie to jakoś niemożliwe było. Trzeba kopać wszystko.

Hej!Jestem posiadaczem "350"od miesiąca,może troszkę dłużej i podzielam zdanie kolegi,warto kopać wszystkie wskazania metalu kolorowego ponieważ można trafić fajny fant,np. miedziany powlekany srebrem(na taki trafiłem).wskazywał go w końcu skali po prawej,a po obruceniu się o 90 stopni do sygnału(zalegania przedmiotu)przeskakiwał od pierwszego do ostatniego(tryb monety),sygnał pewny,nie urywany.Moje zdanie jest następujące:-za takie pieniądze-rewelacja!!!Dodam też że moji Kumple z którymi śmigam chodzą z rutusami(proxima,argo)i są pod wrażeniem zasięgu "350-ki",fakt że nie pokazuje wartości od -x do+x ale widzi to co widzą rutusy :1 selektywność też bardzo porządna.Niedługo pojawi się filmik na youtube o selektywności rutusa argo a garretta euro ace(test na gwoździa w sąsiedztwie monety)test już zrobiliśmy,nie jednemu opadnie szczęka. :o pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 20 października 2014, 21:11 
Pułkownik
Pułkownik

hmm, nie ma co porównywać Argo z EuroAce bo to zupełnie inne wykrywacze i niestety ten Garrett w tej konfrontacji przegrywa we wszystkim. Konkurencją dla Argo może być np. At-pro.
mam oba i wiem co piszę!

pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 20 października 2014, 21:44 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

thomas71 napisał(a):
hmm, nie ma co porównywać Argo z EuroAce bo to zupełnie inne wykrywacze i niestety ten Garrett w tej konfrontacji przegrywa we wszystkim. Konkurencją dla Argo może być np. At-pro.
mam oba i wiem co piszę!

pozdr.

Hej thomas,wiadomo te wykrywki to zupełnie inna liga,bez trzech zdań ale chodziło mi tu bardziej o zasięg...detektyw rutkoswski czyli rutus jest lebszy od euro ace ale ich zasiegi w przypadku monet są bardzo zbliżone.A co do at-pro to też masz rację,czasami jeden śmiga z nami i...kosi monety jak z portwela,pewne,jednolite sygnały gdy rutki widziały te same moniaki różnie(przed ich wydobyciem).od tamtej pory mażę o at-pro,chociaż zawsze chciałem optimę. :roll:

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]