Teraz jest sobota, 21 marca 2026, 13:02

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z EuroAce
PostNapisane: sobota, 6 grudnia 2014, 16:34 
Porucznik
Porucznik

Witam

Od ciągłego składania i rozkładania wykrywacza EuroAce zerwała mi się dziś wtyczka. Dziwne myślałem że bardziej jest zabezpieczona, a wykrywacz mam od niespełna 3 miesięcy.
Niewiele więc myśląc rozebrałem ją i podreptałem do kolegi z lutownicą. Wydawało mi się że wiem jak kable były ułożone, który wchodził do którego pinu, więc myślałem że nie będzie problemu. Otóż okazało się, że po zlutowaniu wtyczki, gdy włączam wykrywacz, wydaje on z siebie ciche *beep* ale włączyć się nie chce.

Podejrzewam że kable zostały przylutowane do złych pinów, mam więc pytanie, czy ktoś ma, bądź czy jest gdzieś dostępny schemat w necie który kabelek wchodzi do którego pinu?
I drugie pytanko. Wykrywacz był kupowany na allegro w vikingu. Czy lutując wtyczkę, straciłem gwarancję, czy raczej ta firma jest wyrozumiała?

Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Problem z EuroAce
PostNapisane: sobota, 6 grudnia 2014, 17:08 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Wacki napisał(a):
Witam

Od ciągłego składania i rozkładania wykrywacza EuroAce zerwała mi się dziś wtyczka. Dziwne myślałem że bardziej jest zabezpieczona, a wykrywacz mam od niespełna 3 miesięcy.
Niewiele więc myśląc rozebrałem ją i podreptałem do kolegi z lutownicą. Wydawało mi się że wiem jak kable były ułożone, który wchodził do którego pinu, więc myślałem że nie będzie problemu. Otóż okazało się, że po zlutowaniu wtyczki, gdy włączam wykrywacz, wydaje on z siebie ciche *beep* ale włączyć się nie chce.

Podejrzewam że kable zostały przylutowane do złych pinów, mam więc pytanie, czy ktoś ma, bądź czy jest gdzieś dostępny schemat w necie który kabelek wchodzi do którego pinu?
I drugie pytanko. Wykrywacz był kupowany na allegro w vikingu. Czy lutując wtyczkę, straciłem gwarancję, czy raczej ta firma jest wyrozumiała?

Pozdrawiam.

wyrozumiała?..... straciłeś gwarancje.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 6 grudnia 2014, 19:09 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
"Bóg wybacza - Viking nigdy!" :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 6 grudnia 2014, 19:34 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

W moim Euro padła miesiac temu cewka,naprawili na gwarancji w 3 dni.cewka nowa,był kupiony w Talkompie zadnych problemów.Wracajac do kabla to u mnie też ciężko się demontuje dlatego uważam żeby nie uszkodzić bo tego nie obejmuje gwarancja.pzdr.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 6 grudnia 2014, 22:57 
Podporucznik
Podporucznik

Skoro się wyłącza to zrobiłeś zwarcie lub źle ustawiłeś piny. Polutuj w/g instrukcji najpierw odizoluj te przewody bo na końcach są nakłądki termokurczliwe skutecznie maskujące kolory przewodów, gdyby ci się udało bez ściągania tej izolacji to dobrze..
http://odkrywca.pl/wtyk-do-euroace,730716.html
Miłej zabawy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 7 grudnia 2014, 21:11 
Generał Broni
Generał Broni

Wacki napisał(a):
Niewiele więc myśląc rozebrałem ją i podreptałem do kolegi z lutownicą.

Żeby zaoszczędzić kilka dni straciłeś 21 miesięcy gwarancji. Chyba, że padnie coś innego i nie zajrzą do wtyczki :)

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]