Teraz jest środa, 18 marca 2026, 23:16

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Garrett AT Pro czy GTI -albo co !? Pomoc w wyborze
PostNapisane: piątek, 26 grudnia 2014, 10:55 
Kapitan
Kapitan

Witam,jak w temacie jestem na etapie szukania czegoś zamiast Euro ACE 350 .Trochę czytałem o GTI 1500-2500 ale nie jestem do końca przekonany do tego sprzętu.Bardziej przemawia do mnie wyświetlacz numeryczny w AT Pro.Mój budżet to ok 2000 zł +-300 . Może ktoś coś doradzi czym się zainteresować . Jak do tej pory nie miałem styczności z innymi wykrywaczami (nie machałem nimi) oprócz ACE 250 , 350 i Smętek . Proszę o jakieś sugestie. Pozdrawiam .

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Garrett AT Pro czy GTI -albo co !? Pomoc w wyborze
PostNapisane: piątek, 26 grudnia 2014, 11:01 
Podporucznik
Podporucznik

A czego szukasz?Drobnicy czy militarki?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 26 grudnia 2014, 11:13 
Generał Broni
Generał Broni

Jak na drobnicę,to at-pro.Gti 2500,to sprzęt uniwersalny ale nie tak czuły na drobiazgi,jak at-pro.Zaletą gti,jest stabilny tryb statyczny ale wadą,jest jego ciężar[gti2500,waży 2,4kg. a at-pro,połowę tego.]

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 26 grudnia 2014, 11:51 
Pułkownik
Pułkownik

GTI to bardzo dobry sprzęt,ale na krótkie spacery.Można nim zrobić małą miejscówkę w godzinkę-max dwie.Po tym czasie zaczyna mocno dokuczać jego waga.AT pro prosty w obsłudze,acz skuteczny sprzęt na pewno lepszy od 350-tki,ale wyważenie koszmar,wiec musowa modyfikacja,jeśli chce się swobodnie z nim chodzić.Jeśli nie masz zamiaru szukać w wodzie,proponuje rozważyć jeszcze inny sprzęt.Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 26 grudnia 2014, 12:11 
Generał Brygady
Generał Brygady

Kolega ma gti 1500 i odradzam za 2300 spokojnie x-terre kupisz. Ja mam i sobie chwalę śmiało też mogę polecić. Wykrywacz prosty w obsłudze lekki i przyjemny w użytkowaniu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 26 grudnia 2014, 13:28 
Kapitan
Kapitan

Przede wszystkim drobnica. na grubego zwierza mam smętka ;) Z tego co czytałem to właśnie największą wadą GTI jest ciężar .Oglądałem filmiki i nawet skuteczny na monetki ale nie odpowiada mi forma wyświetlacza. O X-terra nie wiem w ogóle nic więc muszę poprzeglądać materiały . Jak wygląda sprawa serwisów AT i innych wykrywaczy? Z tego co sie orientowałem w Garrett jest ok .Dzięki za zainteresowanie .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 26 grudnia 2014, 16:27 
Pułkownik
Pułkownik

Najlepszy serwis jest zawsze na miejscu :) .Dlatego miedzy innymi , zacząłem biegać z rodzimym sprzętem.Możesz mi uwierzyć lub nie,ale zawsze sceptycznie podchodziłem do rodzimych wyrobów,no i się mile zaskoczyłem.Obecnie szukam z Optimą(nie jest to jedyny sprzęt,który mam),ale naprawdę mogę polecić na kolorową drobnicę.Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 26 grudnia 2014, 19:09 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Polecam Rutusa Optimę z DD29 na drobnicę. Szczególnie na drobne srebro. Teraz jest promocja. A i używka na allegro jest za 1500 kilkumiesięczna. Od At pro głębszy. Od reszty nie wiem. Na pewno jest bardzo skuteczny, prosty i tani. . Serwis gwarancyjny nie sprawia problemów. Poza tym ma jeszcze jedną zaletę. Jak kupisz używkę i nie podpasuje to zawsze go sprzedasz za tyle ile dałeś lub drożej. Za tą cenę nie widzę nic lepszego. Nie wiem tylko jak ten Golden mask 4 PRO. Piszą że dużo głębszy i sam o nim myślę ale jest bez wyświetlacza i innych udogodnień.
Polecam jeszcze X terrę jak pisze kolega wyżej. Na grubsze monety jest głęboka. Na cienizne nie sprawdzałem. No ale to kilka złotych więcej.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 26 grudnia 2014, 20:21 
Porucznik
Porucznik

Jako że posiadam i GTI i AT PRO to dorzucę coś od siebie.

Jeśli szukasz drobnicy i nie przeraża cię ciężar to bierz GTI ale z cewką DD 8,5x11", jest zdecydowanie głębszy od AT, chcesz kopać doły po kolana to zamiast tej cewki dokup sobie DeTecha 13" - jest strasznie głęboka i czasami się zastanawiam czy to jej plus czy minus :/ Weź jednak pod uwagę że z GTI trzeba się oswoić, połazić z nim na siłę pomimo chęci sprzedania go po pierwszym wyjściu w plener. Z AT PRO dogadywałem się już po chwili :) Co do wagi tego wykrywacza to z powyższymi cewkami nie ma takiej tragedii, standardowe cewki są ciężkie a tych się nie odczuwa, ja potrafiłem chodzić po 6-8 godzin dziennie przez kilka dni pod rząd i ręki mi nie urwało :)

AT jest źle wyważony, kiepsko mi się nim macha w powietrzu za to jest dobry do wody ale to już inna bajka. W porównaniu do GTI jest płytszy ale za to po osłuchaniu łatwiej odróżnić co się ma pod cewką. Porażką jest w tej wykrywce pinpoint, łatwiej namierzyć fanta bez niego niż z nim. Kolejny minus to brak wbudowanej regulacji głośności i podświetlenia tak jak w GTI

Decyzja do łatwych nie należy dlatego posiadam i jeden i drugi :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 26 grudnia 2014, 22:52 
Kapitan
Kapitan

Dzięki serdeczne za rady :1 Poczytałem trochę o różnych sprzętach i coraz bardziej jestem przekonany do AT Pro ale muszę jeszcze dowiedzieć się więcej o Optimie -zaciekawiła mnie ta maszynka ;) Raczej nie zależy mi na głębokości.Kiedy chodzi się po polach to głębokość schodzi na 2 plan ,bardzie szukam precyzji i identyfikacji żeby nie kopać zardzewiałego żelastwa -wiem że to nie do końca możliwe bo mineralizacja robi swoje :n Kiedy sprzedam Euro ACE będzie kasa i coś kupie - zobaczymy czy wybór będzie trafny :roll: :za Dzięki za rady - lepiej 10 razy zapytać niż zgrywać wszech-wiedzącego . Dobra rada zawsze w cenie :1 Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 27 grudnia 2014, 01:47 
Kapitan
Kapitan

Z tego co oglądałem to optima jest godna zainteresowania.Jeśli dobrze interpretuję to jest tam identyfikacja ,dyskryminacja ale chyba nie ma głębokości ? Oglądałem filmiki na YT i całkiem przyzwoite efekty można osiągnąć . :za Muszę pomyśleć zanim kupię bo i cena jest dość atrakcyjna patrząc na nowy sprzęt .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 27 grudnia 2014, 16:23 
Kapitan
Kapitan

Jeżeli ktoś twierdzi że Optima jest -płytkim- wykrywaczem to albo nie umie jej dobrze używać ( odpowiednie nastawy)-wykrywacz tak naprawdę włącz i chodź, albo nigdy z tym sprzętem nie chodził.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 27 grudnia 2014, 17:16 
Kapitan
Kapitan

stiwen76 to jeśli masz tak obeznana optimkę to może byś doradził bo właśnie sprzedałem ACE 350 i jest kaska :luv Co lepiej AT Pro czy Optima bo mam jedną na oku i jestem wstępnie dogadany :1 potrzebuję jakiegoś bodźca żeby sfinalizować transakcję . Czy ustawienia i osłuchanie Optimy emanują jakimiś problemami czy tak jak piszesz - "włącz i chodź" Myślę że trochę trzeba podziałać żeby dobrze wszystko funkcjonowało .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 27 grudnia 2014, 17:21 
Kapitan
Kapitan

Na forum masz wątek odnośnie Optimy i to dosyć spory, tam dowiesz się naprawdę dużo nie tylko o nastawach, a jeśli jesteś już zdecydowany to bież nówkę promocja do końca grudnia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 27 grudnia 2014, 18:27 
Pułkownik
Pułkownik

Miałem at pro,a obecnie mam optimę.Jeśli po moich postach jeszcze niczego nie zrozumiałeś,to i m sorry ale chyba nikt nie jest w stanie udzielić Ci porady,która będzie Cie satysfakcjonować.Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]