Teraz jest czwartek, 19 marca 2026, 23:04

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: AT - Pro Co i jak ?
PostNapisane: wtorek, 30 grudnia 2014, 21:46 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Witam.

Od niedawna stałem się posiadaczem wykrywacza garrett at pro, przesiadłem się na niego z 350 i niby wszystko fajnie chodzi bez zarzutu ma bardzo ładne dźwięki ale wszystko to na trybie standard bo gdy przełączę go na tryb PRO sygnalizuje prawie wszystko ale jakoś dziwnie cicho , dźwięki się nakładają ( jakby pierdzą) i ciężko jest mi wyłapać poprawny sygnał. Moje pytania są następujące

Na jakich parametrach chodzić na początku żeby dobrze się z nim osłuchać
Co kopać na trybie pro tzn tylko stabilne sygnały czy nawet jak skacze na skali ? (Chodzi mi o to że nie chciał bym kopać sygnałów widmo )
Gdzie używać trybu pro

I jeśli możecie dodajcie coś od siebie jeśli chodzi o techniki pracy z tym wykrywaczem i jak się z nim oswoiliście

PS. Piszę jako laik moją przygodę z eksploracją zacząłem w tym roku tak więc prosił bym bez zgryźliwości :P

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: AT - Pro Co i jak ?
PostNapisane: wtorek, 30 grudnia 2014, 22:33 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Koledo jesli tryb pro to tylko z sluchawkami. Pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 30 grudnia 2014, 23:56 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Czyli bez słuchawek nie ma co chodzić ?? bo w sumie tego jeszcze nie sprawdzałem z racji mrozu ( czapka była lepsza :D )

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 31 grudnia 2014, 10:52 
Generał Broni
Generał Broni

Kolego Cyklonek,tryb pro-zawsze i wszędzie.Tryb standard-dla dzieci.Słuchawki,nie koniecznie-chociaż bardzo wskazane.Dżwięki rozpoznasz,po kilkunastu godzinach i wśród tych,chrypiących,wyłapiesz te właściwe.Powodzenia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 31 grudnia 2014, 10:55 
Kapitan
Kapitan

Na początek posprawdzaj dźwięki w pro na monetach nawet współczesnych i zobaczysz jakie sygnały trzeba kopać dyskryminacja 30 kop wszystko powyżej 40 a i kapsli od piwa się nakopiesz oraz to co mówił kolega Matiksen słuchawki obowiązkowo .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 31 grudnia 2014, 11:20 
Generał Brygady
Generał Brygady

Słuchawki jak najbardziej, zacznij się przyzwyczajać do nich.
Zacznij od razy od trybu PRO ZERO (nie baw się w inne ustawienia)
Jeżeli chcesz na dzień dobry nauczyć się, co do Ciebie miotła gada ustaw sobie dyskryminacje gdzieś na ok 25 do 30
ale tylko na jeden dwa wypady. Powinieneś osłuchać się z dobrymi sygnałami i id cyfrowym.
Generalnie kopiesz od 40 w górę, ale na początku kop sobie od ok id 50 (oczywiście nie unikniesz kapsli i zrywek bo biją od 60 do 80 a folia od 40 ) z czasem zaczniesz odróżniać sygnały to i zaczniesz śmielej sobie radzić.
Miałem przypadki gdzie cienkie monety srebrne, biły w granicach 36-40 typowo folią dlatego jak złapiesz doświadczenia, sprawdzaj te sygnały (usłyszysz to- id to dobre na plażę)
Ogólnie moje doświadczenia od dwóch lat z tym wykrywaczem są bardzo pozytywne.
Moje ustawienia to
Pro Zero- dyskryminacja 10 - bez iron audio
czułość przeważnie na maxa w zależności od terenu nas otaczającego (jak coś będzie przeszkadzać np. linie wysokiego napięcia zejdziesz o kreskę w dół)
Strojenie do gruntu automatyczne.
Najważniejsza kwestia, nic nie wycinaj z dyskryminacji (folie, kapsle,zrywki )niech zostaną na swoim miejscu
Przyjdzie pora że się osłuchasz i będziesz kosił monetki aż miło, cierpliwości a myślę że po 2,3 wypadach będziesz bogatszy o doświadczenie niezbędne w tym fachu :1
To są tylko i wyłącznie moje rady i ktoś może myśleć że piszę bzdury, ale efekty mam zadowalające i nie mam zamiaru nic w nich zmieniać.
Jak znajdziesz dobrą miejscówkę to efekty przyjdą same, pamiętaj że z gówna bata nie ulepisz i nawet najlepszy wykrywacz, na słąbaej miejscówce nic Ci nie pomoże.
Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 31 grudnia 2014, 12:06 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Dzięki za rady przetestuje je w najbliższy weekend i zobaczę co i jak.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 31 grudnia 2014, 16:25 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

sprezyna napisał(a):
Na początek posprawdzaj dźwięki w pro na monetach nawet współczesnych i zobaczysz jakie sygnały trzeba kopać dyskryminacja 30 kop wszystko powyżej 40 a i kapsli od piwa się nakopiesz oraz to co mówił kolega Matiksen słuchawki obowiązkowo .

Widze kol sprezyna zmiana sprzetu na garretta. Pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 31 grudnia 2014, 18:08 
Kapitan
Kapitan

matiksen napisał(a):
sprezyna napisał(a):

Widze kol sprezyna zmiana sprzetu na garretta. Pozdr.

Broń Cie Boże tylko Argo ma kolegę bo wody się boi a u nas tyle wody...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 31 grudnia 2014, 20:40 
Starszy Sierżant Sztabowy
Starszy Sierżant Sztabowy

Wpisz na youtube "Domelowe wykopki". Są tam moje filmiki z ATPRO w roli głównej.
Ja również chodzę na ProZero. Tylko koniecznie wyłącz Iron Audio - wtedy żelazo i wszystko poniżej 40 bedzie sygnalizowane "perdnięciem" a kolor wysokim dzwiękiem.
W razie czego pisz.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 26 stycznia 2015, 23:07 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

At-Pro jest naprawdę świetny. Chodź nie kosztuje mało to jego właściwości są wprost proporcjonalne do ceny. Mała waga1,4kg oszczędność energii (4 baterie AA na jakieś...+/-20godz), szybkość reakcji(można dość szybko nim miotać po terenie, a i tak wyłapie fanta(oczywiście bez przesady)), SOLIDNOŚĆ, no i ładny jest :P. Ja chodzę na takich ustawieniach... balans gruntu(+/-mokro88, sucho83) maksymalna czułość(sensitive), dyskryminacja na 35, ale i tak czasem daje znać o niskich kolorach, ale nie meczy ucha. Oczywiście chodzę na PRO ze słuchawkami na szyi i odbieram wszystkie dzwęki doskonale. Oczywiście podkręcam je na max i lajcik. A że lubię rzeczy ładne, solidne i bezawaryjne to mój pierwszy i chyba ostatni wykrywacz. Dziekuje bardzo. darz yoł dół man

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]