Teraz jest czwartek, 19 marca 2026, 00:53

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Garrett AT PRO
PostNapisane: czwartek, 19 marca 2015, 20:37 
Plutonowy
Plutonowy

Witam. Proszę o podpowiedź sprawdzonych ustawień do Garrett AT Pro na jakich najlepiej chodzić ???

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Garrett AT PRO
PostNapisane: czwartek, 19 marca 2015, 20:44 
Podporucznik
Podporucznik

Pro zero i dyskryminacja żelaza na 30, tyle jeżeli chodzi o monety.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 marca 2015, 20:45 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

temat maglowany wielokrotnie.poszukaj trochę w forumowej szukajce

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 marca 2015, 21:00 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

skoro na standard i na pro jest ten sam zasięg to pozostań przy pierwszym a jest łatwiej.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 marca 2015, 21:28 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Kolego jeżeli Ty mu radzisz żeby chodził na standardzie to ja mu napiszę żeby sobie kupił euroace bo nie dość że tysiaka zaoszczędzi to i efekty będzie miał takie same jak z AT PRO bez trybu zero :zb
Jeżeli chcesz wyciągnąć maksimum możliwości z At Pro to musisz chodzić tylko na pro zero.
Na standardowej cewce nie jest demonem głębokości ale za to dobrze sobie radzi w zaśmieconym terenie.
Ja chodzę tylko na pro zero i dyskryminacja też na zero. Trochę większa dyskoteka w słuchawkach ale i efekty lepsze jak się osłuchasz i na pewno nie tracisz na zasięgu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 marca 2015, 21:40 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

trochim80 napisał(a):
Kolego jeżeli Ty mu radzisz żeby chodził na standardzie to ja mu napiszę żeby sobie kupił euroace bo nie dość że tysiaka zaoszczędzi to i efekty będzie miał takie same jak z AT PRO

i to jest kwintensencja mojej wypowiedzi, at pro to jest euro ace zwodoszczęlnością
sprzęt do doopy , nie wart ceny / jako wyłącznie dopłata za wodoszczelnośc/.
pro nie zwiększ głębokości w stosunku do std /euro ace/, jedyne powiedzmy separację na zasmieconym terenie.
Kicha !!!

Ostatnio edytowano czwartek, 19 marca 2015, 21:51 przez MaCan, łącznie edytowano 2 razy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 marca 2015, 21:45 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

trochim80 napisał(a):
Kolego jeżeli Ty mu radzisz żeby chodził na standardzie to ja mu napiszę żeby sobie kupił euroace bo nie dość że tysiaka zaoszczędzi to i efekty będzie miał takie same jak z AT PRO bez trybu zero :zb
Jeżeli chcesz wyciągnąć maksimum możliwości z At Pro to musisz chodzić tylko na pro zero.
Na standardowej cewce nie jest demonem głębokości ale za to dobrze sobie radzi w zaśmieconym terenie.
Ja chodzę tylko na pro zero i dyskryminacja też na zero. Trochę większa dyskoteka w słuchawkach ale i efekty lepsze jak się osłuchasz i na pewno nie tracisz na zasięgu.

Kolego tryb STD ma też swoje zalety, jeśli wchodzę na nowe miejsce stosuje właśnie Standard ( można szybciej przemiatać a co za tym idzie szybciej przebadać nowy teren) Gdy miejsce jest obiecujące wtedy tryb Pro i koniecznie słuchawki na uszy.
Pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 marca 2015, 21:52 
Generał Broni
Generał Broni

MaCan,nie masz racji.At-pro,to na pewno nie,euro ace.Tryb pro,to nie tylko głębokość ale identyfikacja dźwiękowa.Trzeba się nauczyć,mowy wykrywacza.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 marca 2015, 21:57 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

a czy ja inaczej napisałem, oprócz powiedzmy lepszej id/ instrukacja, moje zdanie jest inne/, głębokośc nie jest ani o mm większa. 12 setek więcej jak euro , bez sensu.
Kicha!
Przykład- pole/ superowe/ 1-1.2 ha , osiem dni po 2,5-3 ha , 107 moet kilka guzików, 3 medale , korona z naramienika, dwie piniki i coś tam jesze. Poprawka at pro / 6 ha/ 1 moneta, 1 , medalik, 1 tyci guzik. to mogłem pominąć ace.

Ostatnio edytowano czwartek, 19 marca 2015, 22:10 przez MaCan, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 marca 2015, 22:06 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

MaCan napisał(a):
trochim80 napisał(a):
Kolego jeżeli Ty mu radzisz żeby chodził na standardzie to ja mu napiszę żeby sobie kupił euroace bo nie dość że tysiaka zaoszczędzi to i efekty będzie miał takie same jak z AT PRO

i to jest kwintensencja mojej wypowiedzi, at pro to jest euro ace bez wodoszczęlności.
sprzęt do doopy , nie wart ceny / jako wyłącznie dopłata za wodoszczelnośc/.
pro nie zwiększ głębokości w stosunku do std , jedyne powiedzmy separację na zasmieconym terenie.
Kicha !!!

I tu też się mylisz kolego bo nie tylko separacja. W trybie pro zero łapiesz ledwo słyszalny sygnał na granicy zasięgu który w pierwszej chwili przy powolnym przemiataniu objawi się tylko krótkim "piknięciem" a przy normalnym wcale go nie usłyszysz. Cofasz cewkę i dokładniej namierzasz i kiedy sygnał masz już powtarzalny ale bardzo cichy przełącz na standard i zobacz czy usłyszysz "gong"
Bez urazy kolego ale albo nie miałeś tej wykrywki w ręku albo się nie osłuchałeś bo w wyżej wymienionej sytuacji prędzej "gonga" się dostanie od rolnika w nos za chodzenie po jego polu niż usłyszy się w słuchawkach :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 marca 2015, 22:15 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Panowie/ z pełnym szacunkiem ale KIcha !!!. Chodzilście wcześniej z euro ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 marca 2015, 22:20 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

trochim80 napisał(a):

I tu też się mylisz kolego bo nie tylko separacja. W trybie pro zero łapiesz ledwo słyszalny sygnał na granicy zasięgu który w pierwszej chwili przy powolnym przemiataniu objawi się tylko krótkim "piknięciem" a przy normalnym wcale go nie usłyszysz. Cofasz cewkę i dokładniej namierzasz i kiedy sygnał masz już powtarzalny ale bardzo cichy przełącz na standard i zobacz czy usłyszysz "gong"

to po jakie licho przełączać na standard skoro można od razu na tym trybie chodzić a i można kupić euro ace tańsze . Kicha i szmelc !!! I wiem co piszę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 marca 2015, 22:24 
Plutonowy
Plutonowy

Panowie kłócicie się,a ja nadal nic nie wiem :ups: proszę o bardziej szczegółowe odpowiedzi :h pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 marca 2015, 22:35 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

dostałeś od Damiano a My się nie kłócimy tylko dyskutujemy/ bo od tego jest Forum/

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 marca 2015, 22:44 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

tak nawiasem / bo pojawiło sie ogłoszenie o sprzedaży euro- nie moje , nie znam Goscia itd/ , zlałem 45 na 50 wypadów Minelaba 705, poznałem at'ka i wiem co piszę. Kicha,.Aktualnie ledwo dorównuję Minelabowi / bo pomijam sygnały które kopałem przy ace/.

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]