Teraz jest środa, 18 marca 2026, 16:50

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Garrett AT PRO ustawienia ???
PostNapisane: wtorek, 10 marca 2015, 23:26 
Plutonowy
Plutonowy

Witam. Proszę o podpowiedź sprawdzonych ustawień do Garrett AT Pro na jakich najlepiej chodzić ???

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Garrett AT PRO ustawienia ???
PostNapisane: środa, 11 marca 2015, 00:27 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Osobiście chodzę na PRO Zero wycinam max 26.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 11 marca 2015, 09:05 
Generał Broni
Generał Broni

Tylko program pro a wycinanie,nawet do 40,zależy czego się szuka i w jakim terenie.Jak na śmietniku,to 40.Przy następnym przejściu,tego samego miejsca,to 20.Każde następne przejście,to zmniejszona dyskryminacja aż do całkowitego wyczyszczenia tego miejsca.Trochę zachodu ale warto,na dobrej miejscówce.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 12 marca 2015, 20:08 
Specjalista
Specjalista

Jak sama nazwa wskazuje Pro Zero - chodzimy bez dyskryminacji na zero, nic nie wycinamy. Mi ten tryb wydaje się najlepiej pokazuje co jest pod cewką i chyba najgłębszy.
Są jeszcze Pro Coins, Pro Custom - tam są wycinane dolne zakresy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 12 marca 2015, 20:16 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

alfer napisał(a):
Są jeszcze Pro Coins, Pro Custom - tam są wycinane dolne zakresy.

To, że fabrycznie są wycięte nie oznacza, że nie można ich włączyć. W ten sposób wszystkie tryby można ustawić identycznie. Nazwa nie ma znaczenia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 2 kwietnia 2015, 17:07 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

W jakim celu ludzie tak nimi "trzepią" ? Rozumiem ,że do "uspokojenia" go ,ale czy tak trzeba robić przy każdym trybie ,czy po prostu jak się wzbudza i dlaczego? bo mineralizacja ? I drugie pytanie. Na jakich ustawieniach brodzik w wodzie ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 2 kwietnia 2015, 18:03 
Generał Broni
Generał Broni

sklerotyk,ustawienia w wodzie,takie same jak na lądzie,zależy czego chcesz szukać-tak ustawiasz wykrywacz.jak spodziewasz się,drobnego zlotka-to dyskryminacja,jak najmniejsza i szukasz na słuch.Trenuj,trenuj a na pewno będziesz zadowolony z tego wykrywacza.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 3 kwietnia 2015, 17:57 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Dzięki rufa . Dzisiaj pierwszy dzień za mną . Strasznie ciezko sie szukało na pro zero to przestawilem na pro coins i jakos szło. Masa łusek ,troche złomu (dziwne ,bo spory kawał z 15cm pod ziemią a sygnał ledwo słyszalny) i jakas ptasia obrączka plus troche naszych groszówek . Bardzo ładnie piszczał niestety na puszkach , zawleczkach od puszek i kapslach po wodzie ognistej . Da się to jakoś wyciąć ? Teren ogólnie mocno zaśmiecony . Z tego co wiem to duzo osob chodzi na pro zero . Na niej tez ustawiacie dyskryminacje? jak tak to jaką?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 3 kwietnia 2015, 19:22 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Kolego ja od niedawna jestem użytkownikiem AT PRO. Chodzę tylko na pro zero i dyskryminacja też zero nawet w bardzo zaśmieconym terenie trzeba tylko się przyzwyczaić do dyskoteki w słuchawkach i nauczyć się wyłapywać interesujące dzwięki. Jest tylko jedna zasada na śmietniki bardzo powolne przemiatanie. Kolego musisz się ze sprzętem osłuchać a puszek polmosów itp nie wyeliminujesz wycinaniem bo automatycznie tracisz połowę jak nie więcej dobrych fantów ale po czasie będziesz wiedział co masz pod cewką. Ja w 90-95% wiem co mam pod cewką czy polmosa czy puszkę i ID nie potrzebne bo tutaj dzwięk jest bardzo charakterystyczny "ostry" a na moniaki delikatny powiedziałbym że subtelny :lol: chociaż głęboko zakopany polmos może oszukać więc kopiemy wszystko bo czasem bywa i tak że "puszkowy" sygnał okazuje się ciekawym fantem który leży 1-2 cm pod ziemią :D
Cierpliwości życzę żebyś się przyzwyczaił do tej "dyskoteki" bo warto :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 4 kwietnia 2015, 12:00 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Dziękuję . Rozumiem ,że cierpliwość zostanie wcześniej ,czy później wynagrodzona. Denerwujące jest jednak to ,że pięknie i równo bije 50,60,70 ,czy 80 a tam.. "amelinium". Co by nie było ,jakoś to będzie. Dzisiaj atakuje plaże o zobaczymy jak będzie :) . Wesołych świąt :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 4 kwietnia 2015, 14:35 
Generał Broni
Generał Broni

Jeszcze raz się wtrącę-dźwięk na aluminium,jest wysoki-ostry,a na srebrną czy miedzianą monetę-taki bardziej przyjemny,wysoki ale "matowy".Nawet monety aluminiowe-prl,nie piszczą tak wysoko jak polmosy czy zrywki od piwa.Parę godzin,trzeba poświęcić i da się wyczuć co jest pod sondą.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 5 kwietnia 2015, 08:51 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

dokładnie rufa.Wczoraj to zauważyłem . Polmos potrafi troszke poskakać po skali zaś moneta bije równo . 43zł wczoraj znalezione na plaży plus 2zł z 77roku

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 5 kwietnia 2015, 12:24 
Generał Broni
Generał Broni

Jak na początek,to niezły utarg.Przeszukaj dokładnie tą plażę,na pewno się opłaci i doświadczalnie rozpracujesz co wykrywacz sygnalizuje.Wyświetlacz traktuj jako pomoc,przy rozszyfrowaniu dźwięków.Powodzenia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 9 kwietnia 2015, 08:45 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

U mnie to wszystko chyba na opak o 180 stopni. Przy foli aluminiowej,puszkach,zrywkach taki właśnie przyjemniejszy sygnał a na monety ,kulki,łuski taki bardziej piskliwy z tym,że zdecydowanie bardziej stabilny (teren las ,bo sygnałów z plaży juz zapomnialem :lol: ) . Wczoraj pierwszy raz postanowiłem podpiąć do niego słuchawki i wniosek wyszedł jeden . Trzeba się naprawdę poznać na tych sygnałach, bo kopanie większości sygnałów w słuchawkach to chyba lekkie utrapienie. Nie wiem jak Wy koledzy ,ale ja przy każdym dołku musiałem je ściągać i zakładać od nowa ,bo kabel jakby nie patrzeć trochę się motał między rękoma :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 9 kwietnia 2015, 10:18 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Kolego jeżeli chodzisz na pro zero to tylko w słuchawkach :polbie !!! Znajdz kawałek czystego terenu i zakop puszkę, pulltaba,polmosa a dalej kilka monet różnych wielkości mniej więcej na 10 cm i słuchaj co miotła do Ciebie gada i jak słoń Ci nie nadepnął na ucho to wychwycisz różnicę ale na miłość boską w słuchawkach :argumenty Musisz też wziąć pod uwagę na przyszłość że mimo dobrego osłuchania i tak będziesz kopał śmieci żeby mieć efekty szczególnie na przechodzonych miejscówkach bo czasami dzwięk i niestabilne ID na wyświetlaczu mogą Cię zmylić i zamiast pulltaba w dołku będzie np 5 groszy 1840 lub odwrotnie ładny sygnał i stabilne ID i już widzisz jak wychodzi do Ciebie 1 kopiejka a tu kawałek pierścienia wiodącego :D
P.S SŁUCHAWKI!!! ;)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]