Teraz jest niedziela, 15 marca 2026, 21:25

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Przesiadka z ACE250 proszę o poradę
PostNapisane: sobota, 7 listopada 2015, 16:48 
Szeregowy
Szeregowy

Witam. Obecnie używam Ace250 , jest to mój pierwszy wykrywacz , chciałbym się przesiąść na wykrywkę o półkę wyżej , ponieważ po kilku miesięcy używania kanarka czuję niedosyt. Chciałbym żeby mój nowy sprzęt posiadał strojenie do gruntu , żebym po złożeniu mógł go włożyć do większego plecaka , żeby był miły dla ucha , był łatwy w obsłudze , oraz żebym mógł wyciągać monetki z dołków o 10 cm głębszych niż moim kanarkiem dla którego 18 cm , to już raczej kres jego możliwości . Cena do 4000 pln. Bardzo dziękuję wszystkim za sugestie :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Przesiadka z ACE250 proszę o poradę
PostNapisane: sobota, 7 listopada 2015, 16:57 
Generał Brygady
Generał Brygady

Polecam Fishera CZ3D. Ładnie ciągnie kolor. Jeszcze Ci kasy zostanie na inne cewki.
Pozdro.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 listopada 2015, 17:20 
Podporucznik
Podporucznik

Zeby miec sprzet o klase lepszy,wcale nie trzeba wydawac 4000k,chociaż w tej cenie to bral bym Fishera F75 LTD.Ale jak przesiadka z Kanarka to pomysl o Garrecie AT-PRO.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 listopada 2015, 17:22 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Miałem taki sam dylemat 2 miesiące temu. Ostatecznie wybrałem deusa. Jak na razie nie żałuję, ale w dalszym ciągu się jeszcze z nim poznaję. Ale jak to już na forum ktoś pisał przesiadka jak z malucha na mercedesa.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 listopada 2015, 20:27 
Szeregowy
Szeregowy

sla1971 dzięki zaodp. widziałem testy na żywo właśnie fishera f75 ltd , i zrobiło to na mnie wrażenie , przyjemne dźwięki , i sygnalizował monetki 10 do 13 cm głębiej niż mój kanarek , który milczał ... tak po cichu zastanawiałem się czy ktoś doradzi mi akurat ten model . Mam jeszcze pytanie , piszesz żebym pomyślał o Garrecie ATPro , ale czy nie bedzie to jakaś znikoma różnica , bo np: testy ace150 od250 w zasadzie co do osiągów niewiele wnoszą , poprawiają tylko trochę komfort szukania , mógłbyś napisać coś co mogło by mnie zachęcić ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 listopada 2015, 20:29 
Szeregowy
Szeregowy

boro mógłbyś minapisać jakie zauważyłeś różnice po zmianie na plus i minus po zmianie sprzętu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 listopada 2015, 20:39 
Generał Broni
Generał Broni

mig333 napisał(a):
żeby był miły dla ucha , był łatwy w obsłudze

Też bym wskazał na Deusa, ale kolega wyraźnie wskazał czego oczekuje od sprzętu. W takim przypadku Teknetics T2 SE.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 listopada 2015, 20:48 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

W kanarku wycinałem pierwszy kwadrat i każdy sygnał kopałem, w deusie już nie jest tak różowo. Dużo ustawień, całkiem inna gama sygnałów.
Zasięgi nieporównywalnie lepsze co do kanarka. O wiele więcej kopie się drobnych "kolorków". No i trzeba mieć cierpliwość - bo deus do łatwych wykrywaczy nie należy.
Ale ja jestem zadowolony, efekty już są fajne :) :8)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 listopada 2015, 20:49 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Jeszcze mogę powiedzieć, że miałem zagwozdkę miedzy deusem a optimą DD29 (dużo znajomych z nią chodzi ).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 listopada 2015, 21:17 
Podporucznik
Podporucznik

mig333 napisał(a):
sla1971 dzięki zaodp. widziałem testy na żywo właśnie fishera f75 ltd , i zrobiło to na mnie wrażenie , przyjemne dźwięki , i sygnalizował monetki 10 do 13 cm głębiej niż mój kanarek , który milczał ... tak po cichu zastanawiałem się czy ktoś doradzi mi akurat ten model . Mam jeszcze pytanie , piszesz żebym pomyślał o Garrecie ATPro , ale czy nie bedzie to jakaś znikoma różnica , bo np: testy ace150 od250 w zasadzie co do osiągów niewiele wnoszą , poprawiają tylko trochę komfort szukania , mógłbyś napisać coś co mogło by mnie zachęcić ;)

Nie bedzie znikomej roznicy,to dwa rozne sprzety.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 listopada 2015, 21:17 
Generał Broni
Generał Broni

Pomimo wszystko, przy takim budżecie Deus wydaje się być dobrą perspektywą. Ale jeśli oceniasz go jako za trudny w opanowaniu (ustawieniach) to wszystko inne, co się tu pojawiło, powinieneś spoko używać.

Pamiętaj, że sprzęt to mimo wszystko mały procent sukcesu (mówimy o porównywalnych sprzętach) - liczy się głównie miejsce, wiedza, szczęście, a pomaga cewka.

Nie ma cewek uniwersalnych - do drobnicy na pola i inne wolne przestrzenie duża, >10" - bo tam liczy się szerokość przemiatania + głębokość, do gęstych lasów, na silnie zaśmiecony teren, na bardzo nierówny teren - cewka <10" bo tam liczyć się będzie separacja i przyleganie do gruntu, nie wspominając o łatwości manewrowanie pomiędzy przeszkodami. Więc sugerowałbym myśleć o detektorze jako komplecie (detektor + cewki), jeśli chcesz się bawić na poważnie, zwłaszcza, że budżet jest niezły.

Ja powiem monotonnie tak - Rutus Optima + DD29 + CC23 + dobry kret (jeśli nie masz). Pewna wada to ciężar.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 listopada 2015, 21:39 
Sierżant
Sierżant

Do 3 tysi teraz jest jeden lider jak jeszcze jest dostępny w promocyjnej cenie.
T2 Clasic cena 2500, "morduje" wszystko ponad. Jak Ci się nie spodoba odsprzedaż bez straty złotówki.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 listopada 2015, 21:58 
Szeregowy
Szeregowy

dzieki wszystkim za odp. boro za info sla1971 zaintrygowałeś mnie ... na razie mam jeszcze trochę mętliku i muszę dozbierać trochę kaski , ale najpóźniej na wiosnę będzie zmiana w sprzęcie .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 listopada 2015, 22:01 
Kapral
Kapral

A co z Golden Mask Pro 4WD, cały czas czuję tu jakąś ukrytą "niechęć" do tej wykrywki. Z bratem nie nadążamy z czyszczeniem fantów, po każdym 2-3 godzinnym wyjściu dochodzi nam około 10 monet i inne pierdółki. Po 2 miesiącach chodzenia (2-3 razy w tygodniu po 2-3 godz) wyłowiliśmy już około 60-70 monet z przypadkowych miejsc blisko domu. Nie licząc oczywiście setek innych fantów wliczając blaszki i folijki, ale efekt końcowy jest moim zdaniem dobry;) A i tak kopie się raczej tylko tzw. pewne sygnały, czasami mieszane.
Oczywiście jeżeli chcesz ekranik i mu bezgranicznie ufasz, to nie jest to wykrywka dla ciebie. Jeżeli chcesz się cieszyć z fantów - rozważ to.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 listopada 2015, 23:38 
Sierżant
Sierżant

A widzisz ja właśnie analoga bym nie polecił dla początkującego tylko ze względu "BHP".
Mając ekranik i pinpoint w wykrywaczu jak znajdę parę łusek lub szczątki pierścieni wiodących "zapala mi się lampeczka". W mojej okolicy front stał parę miechów i zła w ziemi mnóstwo.
I dzięki nim wiem więcej co mogę wykopać.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]