Teraz jest sobota, 14 marca 2026, 00:20

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: ace 350 garrett
PostNapisane: środa, 10 kwietnia 2013, 20:53 
Kapral
Kapral

prosze o opinie na temat ace 350 garrett jak sie zachowuje w terwnie z gu. dzieki

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: ace 350 garrett
PostNapisane: środa, 10 kwietnia 2013, 21:08 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Jestem posiadaczem od paru miesięcy EurAce z cewką 11DD ,powiem tak,zaczynałem od 250-ki,różnica jest dość widoczna,jest dobry na drobnice,ale militarką na niedużych głębokościach też nie pogardzi tak do 80cm,wiem bo troszkę dołków nakopałem,
czasami potrafi bez powodów się wzbudzać,ale z tego co wiem to nie tylko ace ma tą dolegliwość ale wiele innych wykrywaczy,ostatnio kolega miał ten problem z Rutusem,
podsumowując jestem z niego zadowolony i jeszcze troszkę mi posłuży.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 11 kwietnia 2013, 22:20 
Podporucznik
Podporucznik

prosty wykrywacz, luźne rurki, wielkieprzedmioty zelazne wyswietla jako inne metale też się wzbudza ale polecam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 11 kwietnia 2013, 22:29 
Kapitan
Kapitan

fuks_ag napisał(a):
prosty wykrywacz, luźne rurki, wielkieprzedmioty zelazne wyswietla jako inne metale też się wzbudza ale polecam

Wielkie żelazne przedmioty a do tego dokładne rozpoznanie metalu to bolączka wielu wykrywaczy.Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 11 kwietnia 2013, 23:27 
Szeregowy
Szeregowy

Co do pokazywania kolorów na sporym żelastwie. Da się z czasem nauczyć jak rozpoznać.
Ja mam 350 od 3 tyg. wzburzał mi się 2 razy. Powodem, chyba było nałapanie wody w osłonę cewki, bądź śniegu w otworki na cewce. Głowy nie dam:D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 12 kwietnia 2013, 00:05 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

ustaw czułośc jedną kreskę poniżej max i wykrywka powinna stabilnie pracowac, nie machaj nim też jak cepem, bo w momencie maksymalnego wychyłu i nagłego powrotu też się wzbudzi. Co do identyfikacji metali to jest lipa, sławne amelinium w zależności od kształtu i wielkości potrafi pokazac na czterech ostatnich kwadratach,np: wskazanie przed ostatnia kreska na skali - 2 kopiejki, 15 kopiejek, zakrętka od wódy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 14 kwietnia 2013, 00:35 
Podporucznik
Podporucznik

dodam ze f2 i teknetics alfa itd maja podobnie . Sa to wykrywacze na drobnicę.
Zasilanie euroAce ace350 4xAA ogólnodostępne, tanie, baterie sony lub aku Sanyo eneloop wystarczają na długą zabawę.
Materiał na cewke o wiele lepszy niż w serii ace150/250 , nie wymaga gumowej/sylikonowej osłonki, ale elektronika jak najbardziej

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 18 lutego 2016, 21:36 
Kapral
Kapral

wita male pytanko jaka wykrywke polecacie euro 350 czy ace 350 dzieki i pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 18 lutego 2016, 21:57 
Kapitan
Kapitan

sumik72 napisał(a):
wita male pytanko jaka wykrywke polecacie euro 350 czy ace 350 dzieki i pozdrawiam

Garrett ACE 350 NIE JEST sprzedawany w Europie ( nikt z was nie ma 350'tki).
Macie Garrett EURO ACE, a to troche co innego,
350 - głębokość podawana w calach,
Euro - głębokość w centymetrach,
350 - żelazo TYLKO pod dwoma segmentami
Euro - zakres żelaza rozszerzony do czterech segmentów,
350 - opisana identyfikacja monet USA
Euro - tylko rozdział na ferro i nie ferromagnetyki

EURO ACE
[ img ]

ACE 350
[ img ]

To co piszą na aukcjach i sklepach, bardziej wynika z przyzwyczajenia kupujących......
Był i jest ACE 150, 250 zatem łatwiej koleją rzeczy następny model nazywać 350.

Podobne różnice będą w nowych, w USA ACE 200, 300 oraz 400, w Europie 200i, 300i oraz 400i, "i" od international. Różnice technicznie będą podobne jak pomiędzy 350 i Euro ACE.

I tak samo jest z AT-PRO.
W USA AT-PRO
W Europie AT-PRO International.

Wszystkie detektory GARRETT mają cewki zalewane żywicą i jak najbardziej wymagają stosowania osłon.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 21 lutego 2016, 21:05 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Witam ! nie chcę zbaczać z tematu ale bardzo zastanawia mnie wykrywacz tej samej mniej więcej kategorii czyli Teknetics eurotek pro 11 dd , czy ktoś z was miał może przyjemność sprawdzić oba te wykrywacze albo ma z nimi jakiekolwiek doświadczenia ? wiadomo że kupno wykrywacza to spory wydatek i chyba każdy z nas dużo czasu spędził na przemyśleniach jaki sprzęt sprawdzi się lepiej . pozdrawiam i dziękuje za ewentualną pomoc , pełnych dołków!!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 21 lutego 2016, 21:23 
Plutonowy
Plutonowy

Wiadome, że eurotek z cewką 11, ew. rutus proxima.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 22 lutego 2016, 06:53 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Rizar kolego dzięki za radę ale zastanawia mnie twój awatar , widać że miałeś z garretami jakieś złe doświadczenia , eurotek jest obecnie jakieś 300 zł tańszy od ace 350 no i ma 5 lat gwarancji , ale kanarka z reguły zawsze wszyscy chwalą , mógłby się ktoś jeszcze wypowiedzieć ? dziękuje

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 22 lutego 2016, 08:30 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Ja ponad dwa lata biegałem z 350 i bardzo go chwale. Czasami zaskakująco głeboki. Przy szybkim przemiataniu wzbudza sie czasem ale mozna to opanować tak samo jak rozpoznanie dużego żelastwa ktore bije na kolor ale w moim przypadku dobrze ze tak sie zachował inaczej bym nie znalazł tego co znalazłem ;-) :-P . bardzo dobry sprzęt i bardzo polecam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 22 lutego 2016, 20:16 
Plutonowy
Plutonowy

1000 razy pisałem, że to stara konstrukcja, dla mnie ten wykrywacz jest beznadziejny, i polecanie go jako dobry sprzęt na początek to gadanie głupot. Można było się tym pobawić koło domu jako alternatywa dla chińskiej wiatrówki, ale aktualne ceny tego wykrywacza (ponad 1000zł!!!) to jest jakiś żart. Jak masz zamiar coś znajdywać to zainwestuj trochę więcej w np. używany sprzęt, jak Ci się hobby znudzi to opchniesz dalej bez straty, a przynajmniej nie będziesz zawiedziony. Zresztą chyba w temacie o CF77 pisałem jakie różnice są w fantach pomiędzy 250tką a makro (4 vs 20+ znajdek na polu 0.5ha, i to nie jeden raz, tylko zawsze :1 ), już nie mówię jak wbijesz na jakąś starą karczmę albo drogę, gdzie jest dużo starego żelastwa, garreciki dostają dyskoteki, i połowę czasu skupiasz się na latających kwadracikach od pozycji żelazo po srebro na ekranie, myśląc czy to kolejny zardzewiały złom, a może monetka oddalona o 10cm od gwoździa?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 22 lutego 2016, 22:51 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

rizar
rizar napisał(a):
1000 razy pisałem, że to stara konstrukcja, dla mnie ten wykrywacz jest beznadziejny, i polecanie go jako dobry sprzęt na początek to gadanie głupot. Można było się tym pobawić koło domu jako alternatywa dla chińskiej wiatrówki, ale aktualne ceny tego wykrywacza (ponad 1000zł!!!) to jest jakiś żart. Jak masz zamiar coś znajdywać to zainwestuj trochę więcej w np. używany sprzęt, jak Ci się hobby znudzi to opchniesz dalej bez straty, a przynajmniej nie będziesz zawiedziony. Zresztą chyba w temacie o CF77 pisałem jakie różnice są w fantach pomiędzy 250tką a makro (4 vs 20+ znajdek na polu 0.5ha, i to nie jeden raz, tylko zawsze :1 ), już nie mówię jak wbijesz na jakąś starą karczmę albo drogę, gdzie jest dużo starego żelastwa, garreciki dostają dyskoteki, i połowę czasu skupiasz się na latających kwadracikach od pozycji żelazo po srebro na ekranie, myśląc czy to kolejny zardzewiały złom, a może monetka oddalona o 10cm od gwoździa?

nie zgodzę się z tobą w ani jednym słowie. na starej karczmie tak jak piszesz wyciągnołem 350 tyle samo monet co kumpel 2500gti i drugi e trackiem na żadnym wypadzie nie odstawałem od nich. widocznie ty nie słuchałes co sprzęt mowi do ciebie. dwa lata chodziłem z 350 a ostatnie pół roku z cewka 13 detecha i było naprawde super. cały czas mam 350 bo zostawiłem ją sobie jako zapas bo mnie nigdy nie zawiodła potwierdzą to chłopaki z ktorymi biegałem bo sami byli w szoku

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]