Teraz jest piątek, 13 marca 2026, 21:31

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Garrett ace 150 wasze opinie,uwagi.
PostNapisane: sobota, 5 marca 2016, 15:13 
Plutonowy
Plutonowy

Witam,
od jakiegoś czasu zastanawiam się nad kupnem wykrywacza metali Garrett Ace 150.Niestety będzie to moja pierwsza przygoda z wykrywaczami, dlatego chciałbym się was poradzić.Czy ten wykrywacz łapie odznaczenia, hełmy itd. z drugiej wojny światowej ponieważ mieszkam blisko starych okopów z tego okresu i chciałbym najpierw tam zacząć szukać.Jak wspomniałem jestem początkującym poszukiwaczem i nie chce niepotrzebnie wydać masę pieniędzy na super sprzęt więc myślę że ta 150 będzie w sam raz.Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Garrett ace 150 wasze opinie,uwagi.
PostNapisane: sobota, 5 marca 2016, 19:04 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

ostatni miesiąc latałem z ace 150 prawie codziennie i osobiście polecam , nie mam co prawda porównania do innych wykrywaczy ale według mnie w tej cenie to naprawdę dobry sprzęt . przy cewce tych rozmiarów jest dość głęboki , dyskryminacja działa całkiem nieźle , na paczce baterii śmiga dobre 20 godzin , łatwy do opanowania i dobry jako pierwsza wykrywka , według mnie jest to wykrywacz uniwersalny czyli i w pole i w las . jestem pewien że tyle jest o nich opinii ilu ludzi którzy go używali . tak że polecam jak najbardziej . pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 5 marca 2016, 19:22 
Major
Major

Przez rok chodziłem ze „150" jako moim pierwszym wykrywaczem. Wiele ciekawych fantów wpadło i miło go wspominam.
Jeśli masz możliwość za dobrą cenę go kupić to myślę, że na początek w sam raz.
Chodziłem za drobnicą na All Metal z czułością 3 kreski. Sprawdzał się całkiem nieźle.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 5 marca 2016, 20:32 
Plutonowy
Plutonowy

Rozumiem a czy fanty(odznaczenia,hełmy,broń) z okresu drugiej wojny któryś z was wykopał,jeszcze rady odnośnie nie wypałów z okresu drugiej wojny światowej.jakie macie porady gdy kopie się w takim terenie?Faktycznie jest ryzyko wybuchu przy naruszeniu saperką?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 5 marca 2016, 22:04 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

trafiłem klamrę wojskową która pięknie biła na kolorek gdzieś z 30 cm pod ziemią , co do porad jak i gdzie szukać poczytaj co pokaże szukajka co do wskazówek , ace 150 daje naprawdę wiele możliwości a miejsc do sprawdzenia są tysiące w którą stronę nie popatrzysz . dla przykładu co do metalowych gratów trafiłem na silny sygnał na kolorek na środku pola , kopałem głęboko i na 60 cm bez przesadzania nawet o centymetr trafiłem kawał metalowej blachy 15x50 grubej około centymetra , jakieś 15 kilo wagi tak że widać na jakiej głębokości można szukać większej militarki . sporo by pisać o jego osiągach ale mówiąc jednym słowem polecam . co do niewypałów szanse na tragedie są niewielkie ale trzeba pamiętać że jakieś zawsze są , jak już sobie sprawisz wykrywacz odezwij się w grupie kontakty towarzyskie i popytaj kolegów z twojej okolicy czy są jakieś miejsca które uznawane są za niebezpieczne , pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 6 marca 2016, 12:16 
Plutonowy
Plutonowy

Kalciferny napisał(a):
trafiłem klamrę wojskową która pięknie biła na kolorek gdzieś z 30 cm pod ziemią , co do porad jak i gdzie szukać poczytaj co pokaże szukajka co do wskazówek , ace 150 daje naprawdę wiele możliwości a miejsc do sprawdzenia są tysiące w którą stronę nie popatrzysz . dla przykładu co do metalowych gratów trafiłem na silny sygnał na kolorek na środku pola , kopałem głęboko i na 60 cm bez przesadzania nawet o centymetr trafiłem kawał metalowej blachy 15x50 grubej około centymetra , jakieś 15 kilo wagi tak że widać na jakiej głębokości można szukać większej militarki . sporo by pisać o jego osiągach ale mówiąc jednym słowem polecam . co do niewypałów szanse na tragedie są niewielkie ale trzeba pamiętać że jakieś zawsze są , jak już sobie sprawisz wykrywacz odezwij się w grupie kontakty towarzyskie i popytaj kolegów z twojej okolicy czy są jakieś miejsca które uznawane są za niebezpieczne , pozdrawiam

Dzięki za informacje pozdrawiam:)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 13 marca 2016, 07:54 
Szeregowy
Szeregowy

to może zapytam i ja , mam ace 150 i zastanawiam się czy warto dokupić do niego cewkę montowaną w euro ace 350 , jest większa , głębsza ale martwi mnie fakt że widzi wszystkie kapsle które standardowa cewka dyskryminuje świetnie , latał ktoś może z takim zestawem ? jakieś opinie , porównania ? Był bym bardzo wdzięczny . Co do wcześniejszych porad jedna kreska czułości mniej zmniejsza głębokość wykrywki a to właśnie głębokość w ace 150 jest według mnie głównym atutem . pozdrawiam !!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 13 marca 2016, 13:18 
Generał Broni
Generał Broni

Przy tej cenie dolara płacenie 840 zł za sprzęt, który kiedyś kosztował 400 zł to porażka. Na okopy to poszukaj używanej Proximy i będziesz zadowolony.

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]