Teraz jest poniedziałek, 29 grudnia 2025, 05:33

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Naprawa gwarancyjna At Pro.
PostNapisane: czwartek, 13 października 2016, 20:05 
Generał Brygady
Generał Brygady

Kupilem At pro z gwarancja 6 miesięcy. Okazało się ze mój At pro przecieka. Wyświetlacz był do połowy zalany woda. Skobtaktowalem się ze sprzedawcą który mi go sprzedał i wystawił na niego półroczna gwarancję. Facet mówił ze zajmuje się sprzedażą wykrywaczy. Ma firmę i gwarancja była podbita pieczątką. Wyslalem wykrywacz 17 sierpnia i do dnia dzisiejszego wykrywacz jest w naprawie. Facet mi tlumaczy ze wykrywacz jest ciagle sprawdzany,ze wysylal maila do firmy Garret do USA i takie inne pierdoły.
Czy to normalne ze naprawa zalanego wykrywacz na gwarancji trwa aż 2 miesiące ???? Bo dla mnie to conajmniej dziwne. Gdybym nie miał do Koszalina ponad 500 km to bym sam się zgłosił do tego człowieka .

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Naprawa gwarancyja At Pro.
PostNapisane: czwartek, 13 października 2016, 20:42 
Kapitan
Kapitan

Rozumiem, że wykrywacz nie był nowy? Gwarancji udzielił sprzedający na swoim szablonie gwarancyjnym, czy była to gwarancja producenta?
Jeśli był nowy, to na podstawie dowodu zakupu masz 2 lata gwarancji - z tytułu odpowiedzialności producenta bądź z tytułu odpowiedzialności sprzedawcy.
Ważne jest czy sprzęt był nowy, czy używany i sprzedawany przez np komis. Kto konkretnie udzielił Ci gwarancji?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 13 października 2016, 20:59 
Generał Brygady
Generał Brygady

Wykrywacz nie był Nowy i sprzedawany był przez lombard. A gwarancji udzielił mi właściciel lombardu

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 13 października 2016, 21:03 
Generał Brygady
Generał Brygady

no to wtopiłeś kasę kolego...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 13 października 2016, 21:11 
Generał Brygady
Generał Brygady

Niestety tak mi się wydaje. Niby powiedział ze jutro wyśle mi NAPRAWIONY wykrywacz. Jeśli po niedzieli nie dostanę wykrywacz to zgłosze sprawę na policję.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 13 października 2016, 21:14 
Generał Brygady
Generał Brygady

to chyba jedyne wyjście bo sprawa śmierdzi na kilometr

powodzenia

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 13 października 2016, 21:23 
Kapitan
Kapitan

Przedmiotem sprzedaży konsumenckiej może być nie tylko rzecz nowa, ale także używana, naprawiana czy regenerowana. Sprzedaż taka najczęściej przybiera formę komisową.
W wypadku stwierdzenia niezgodności towaru z umową, konsument może żądać w pierwszej kolejności nieodpłatnej naprawy lub wymiany.
Konsument może realizować te uprawnienia, jeśli niezgodność towaru z umową zostanie stwierdzona przed upływem dwóch lat od wydania konsumentowi danej rzeczy, jeżeli przedmiotem sprzedaży jest rzecz używana, strony mogą ten termin skrócić, jednakże nie poniżej jednego roku.
Dostałeś pisemną gwarancję? Masz potwierdzenie zgłoszenia reklamacyjnego?
http://www.konsument.gov.pl/pl/faq/jaki ... ywana.html

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 13 października 2016, 21:39 
Generał Brygady
Generał Brygady

Dostałem pisemną gwarancję Ale nie mam dokumentu zgłoszenia reklamacji. Może po niedzieli dostanę już naprawiony wykrywacz.
Koledzy A ile czasu trwa naprawa żałosnego w ykrywacza?? Miał ktoś taka naprawę? ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 14 października 2016, 07:33 
Starszy Sierżant Sztabowy

saper83 napisał(a):
Koledzy A ile czasu trwa naprawa żałosnego w ykrywacza?? Miał ktoś taka naprawę? ?
Zapewne sprzedawca
saper83 napisał(a):
Wykrywacz nie był Nowy i sprzedawany był przez lombard. A gwarancji udzielił mi właściciel lombardu
sam nie naprawia, jak wysłał do producenta - to potrwa sporo czasu, licz w miesiącach. Jak da do naprawy ,,panu Kaziowi z kotłowni,, - to od ręki- ale czy będzie działał. http://www.garrett.com/ Obowiązuje limit czasu na wykonanie naprawy do 90 dni, tylko nie wiadomo od którego momentu jest czas liczony. Zgodnie z ogólnymi warunkami gwarancji urządzenia wymagające naprawy serwisowej muszą być przekazane przez autoryzowany punkt sprzedaży (dealer) do dystrybutora . Dystrybutor wykonuje naprawę gwarancyjną zgodnie z warunkami autoryzowanego serwisu Garrett lub przekazuje urządzenie do naprawy fabrycznej. Wykrywacze naprawiają: http://www.proscan.gliwice.pl/ , http://taktykpulse.com.pl/serwis.html i zapewne winnych punktach też. Tam możesz zasięgnąć info co dostępności części i czasu oczekiwania.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Naprawa gwarancyjna At Pro.
PostNapisane: piątek, 14 października 2016, 08:20 
Kapitan
Kapitan

mariuszek - możesz podać podstawe prawną?
Z tego co wiem ustawodawca nie określił precyzyjnie nieprzekraczalnego terminu naprawy sprzetu.
Sprzedawca musi naprawić lub wymienić sprzęt na wolny od wad - to on decyduje komu zleci naprawe - może mieć swój własny seriw - ważne ze usunie usterke. Być może się to zmieniło, więc podaj jakies namiary na podstawę prawną, bo wszystkim ta wiedza się przyda.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Naprawa gwarancyjna At Pro.
PostNapisane: piątek, 14 października 2016, 09:58 

Podstawy prawnej obowiązującej, nie przekłamanej bym szukał tutaj Instytucje ochrony konsumentów http://www.ekonsument.pl/a158_instytucj ... entow.html po nowelizacji przepisów u.o.k.i.k. od 17 kwietnia 2016 roku wiele się zmieniło. (Dz.U. z 2015 r. poz. 1634). Garett jest też serwisowany przez firmę http://www.baza-firm.com.pl/wykrywacze- ... /4005.html oraz zajmuje się tym Viking- o nim na forach jest bardzo wiele.

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]